Lexxie @ 27.07.2021 21:20
Ko lūdzu?! Parasti ir apgalvots ka cilvēkam ir jāpaēd brokastis, tā ir svarīga ēdienreize. Kuņģis visu nakti ir bijis tukšs, un pieceļoties vēl neko sev nedot ēst?! Ja gribas ir jāēd, ja negribas neēd, nav ko sevi mocīt.
tas, kas tiek apgalvots bieži vien ir otrādi.
Līdzīgi kā mēs to redzam ar c19 pandēmiju un paziņojumiem presē.
Tas brokastu nozīmīgums ir vairāk nācis no reklāmām, nevis zinātnes.
Ja mēs skatāmies tā pa īstam, tad cilvēks sen senos laikos ēda, tad ksd bija un neēda līdz nomedīja sev ēdamo.
Ja mēs skatāmies zinātnē, tad tie kas ēd mazāk un vai retāk dzīvo arī ilgāk, jo gluži vienkārši ēdiena pārstrāde prasa daudz resursu un ja ir mazi intervāli starp ēdienreizēm organisms nespēj atkopties, jo visu laiku tas pārstrādā pārtiku. Organisms nespēj veikt daudz funkcijas vienlaicīgi, līdz ar to gremošanas process bloķē atjaunošanās procesus.
Pēdējos gados tādēļ fastings ir kļuvis par vienu no populārākajiem veselības un svara zaudēšanas paņēmieniem. Tas fokusējas uz ēšanas/neēšanas intervāliem 16h nēed un 8h intervālā paēd 1-2x.
Es pats praktizēju ēšanu 1x dienā, jo tā ir daudz ērtāk dzīvot, nav jādomā par kurkstēšanu, pusdienām, brokastīm. Paēdu, tad kad sanāk. Parasti gan vakarā, jo ceļos agri un no rīta nepietiek laika neko uzgatavot ( labāk būtu ēst ap 10 no rīta, bet kā ir tā).
Vai tas ir viegli. Ne no sākuma, bet ar laiku jau pierod. Tā nav mocīšana, jo cilvēkam ir (uzkrājumi). Ja mēs lūkojamies uz 70kg cilvēku, tad tāds 2 mēneši var izdzīvot uz ūdens vien. Grūtākais tajā visā būs psiholoģiskais faktors.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Angus_Barbieri%27s_fastVēdera kurkstēšana norāda uz grelīna hormona darbību un tas nav nekas slikts - Kuņģis ir tukšs un gremošana pārcēlusies uz zarnām. Ar laiku tas pazūd, ja pieradina sevi citam dienas ritmam.