Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Tavs garšīgākais dārzeņu ēdiens

 
10 gadi
Reitings 532
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Šodien mājās sapratām, ka pārāk daudz ēdam visādus pusfabrikātus un gaļas.
Padalieties ar dārzeņu receptēm, kuras esat iecienījuši mājās!
Der arī tādas receptes, kur ir arī mazliet gaļa, bet nu vairākumā tomēr dārzeņi.
16.03.2019 20:49 |
 
Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Man garšo Aloo Gobi (kartupeļa un puķkāposta sautējums ar kokospienu un indiešu garšvielām).
Vēl garšo praktiski jebkādas zupiņas uz tomātu bāzes (lielā bundža tomātu savā sulā, kokospiens un kaut kas klāt).
Vēl garšo vienkārši cepeškrāsnī cepti vai grilēti dārzeņi, kas te jau bija pieminēti.
Un zaļās pākšu pupiņas tagad jau ir gandrīz visos Rimi parādījušās (nesaldētas) - viegls, svaigs un veselīgs ēdiens. Lai gan neesmu pākšaugu cienītājs, garšo pat bez mērcītes, vienkārši dažas minūtes blanšētas karstā ūdenī.
17.03.2019 12:30 |
 
Reitings 197
Reģ: 29.10.2016
No ātrajām receptēm - ņemu konservētus turku zirņus, katlā kopā ar konservētiem tomātiem, klāt labi daudz bazilika, bet derēs garšvielas pēc gaumes, kādu laiku pasautē, pašās beigās klāt fetas sieru. Ēd ar rīsiem. Ja nav slinkums, var sākumā novārīt saldo kartupeli un likt visu tam klāt, arī labi garšo.
Zakjis* - edamame saldētas var iegādāties Stockmann.
17.03.2019 12:06 |
 
Reitings 890
Reģ: 31.01.2015
Mana mīļākā ir tomātu zupa ar sīpoliem. Sīpolus apcep, tomātus sablenderē, liek vārīties, pievieno saldo krējumu, sīpolus, sāli un kajēnas piparus, jo patīk asi ēdieni, bet to ļoti minimāli jāliek, lai nepārpiparo.
Tāpat esmu taisījusi arī ķirbju zupu.
* Vēl garšo omletes ar dārzeņiem. Var likt klāt papriku, šampinjonus, kas labāk patīk.
* Vārīti puķkāposti, apcepti ar olu
* Burkānu un purava salāti
*Krāsnī cepti kartupeļi ar dārzeņiem pēc paša vēlmes un siera-ķiploku mērcīte
*Svaigie salāti ar spinātiem, tomātu, gurķi, avokado un viena ēdamkarote pesto mērces
17.03.2019 11:52 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Un vispar vasara sviesta pupinas uzvaritas,tad mazliet svoestina apceptas un ar siera merci ir dievigs ediens..kabacu karbonadrs ari ista namma.
17.03.2019 00:27 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Falafeliem vajag labus turku zirņus un ļoooti daudz pētersīļu. Nevienu citu garšvielu. Tad sanāk, pēc garšas pareizs falafels. Ūdens gan nedrīkst būt ne piles, baigā noņemšanās. Ar savām 48h jārēķinās.
Kas attiecas uz receptēm... Saldēti dārzeņi nav nekādi dārzeņi. Nav garšas vispār. Tīrus dārzeņus ar kurkumām un citām figņām neapstrādāju. Kam nav garšas kārpiņu no dabas, lai rīkojas.
Man patīk taisīt dārza dārzeņu biezzupas, bez piejaukumiem. Izvēlos akcenta garšu un uz to spiežu.
Salāti - hahaha. Labāk 100% liesas gaļas nekā 50g siera. :-D
Salātos mums ir ģimenes pavasara grieķu bumbas recepte. Pašu recepti nerakstīšu, bet nu ar dārzeņiem ir grūti kļūdīties. Galvenais ir laba citronmērce un balansam izvēlēties kārtīgu apelsīnu. ;-)
17.03.2019 00:22 |
 
Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Pasadena
Cumin ir kumīns
17.03.2019 00:08 |
 
Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Man viens no mīļākajiem dārzeņu ēdieniem, ko var ēst vienu pašu vai kā piedevu gaļai, ir zaļās pākšu pupiņas Āzijas gaumē. Ļoti vienkārši arīdzan.
Ērtības labad ņem saldētas pākšu pupiņas un liek uz pannas (vislabāk wok) ar pāris šķēlītēs sagrieztām ķiploka daiviņām. Kamēr cepas, glāzē sajauc sojas mērci, sezama eļļu un cukuru proporcijā apmēram 2:1:1, kārtīgi izmaisa, lai viss sajaucas kopā. Kad pupiņas gandrīz gatavas, lej virsū mērci un vēl brītiņu pacep. Ļoti garšīgi (l)
Vēl dažādi sautējumi un biezzupas no dārzeņiem, kas nu attiecīgajā brīdī kārojas vai ir pieejami - man šķiet, ka ar tiem grūti nošaut greizi :)
16.03.2019 23:32 |
 
Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Man ļooti garšo pākšaugi, Rimčikā ir tās tvaicētās pupiņas un turku zirņi vakuumā, saucas pākšaugu maisījums. Principā jau gatavi, nav jamērcē. Apcepju lielā pannā sīpolu, burkānu salmiņus, pievienoju saspiestu ķiploku un citus dārzeņus pēc izvēles - piem, svaigu papriku, šampinjonus, ķiršu tomātus, cukini, beigās pielieku arī spinātus un to pākšaugu maisījumu. Papildinu ar garšvielām (sāls, pipari, nedaudz kurkuma, kumīns, koriandrs, rīvēts ingvers, brūnais cukurs), sojas mērce. Pannā to visu sasautē, super gardi! Ja vēlas, var likt klāt arī gaļu. Ā, un pākšaugu mix esmu arī bundžās pirkusi, konservētā veidā - arī garšīgi.
16.03.2019 23:19 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Dārzeņu ēdienus gan gatavoju tikai kā piedevas gaļai, bet favorītreceptes varētu būt:
- krāsnī cepti dārzeņi - kartupeļi, brokoļi, puķkāposti, cukīni, paprika ar garšvielām un sojas mērci
- rīsi ar zaļajiem zirnīšiem, olu un sojas mērci
- rīvmaizē un olā apcepti puķkāposti
- kuskuss ar zirnīšiem, brokoļiem vai pākšu pupiņām
Vispār pēdējā laika pilnīgs jaunatklājums ir edamame pupiņas, baigi labās, tikak veikalos neesmu līdz šim manījusi
16.03.2019 23:02 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Pēdējais ieraksts, apsolos. Ļoti patīk maltītes kombinācija, kas sastāv tiem pašiem krāsnī ceptiem ziedkāpostiem, falafel, humusa un gurķiem, kas sagriezti standziņās.
16.03.2019 23:01 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Ļoti garšo falafel, bet neesmu atradusi vēl perfekto recepti manai gaumei.
16.03.2019 22:55 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Ai jā, bieži pirmajai salātu variācijai izmantoju nevis krāsnī cepto ziedkāpostu, bet sīki sasmalcinātu ziedkāpostu.
16.03.2019 22:54 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Pagaidām bieži taisu šos salātus: daļu ziedkāposta galvas (dažreiz kombinācijā ar brokuļiem), sagrieztu kumosa lieluma gabaliņos, apviļā olīveļļā ar cumin (kā šīs garšvielas sauc latviski?) garšvielām un kurkumu, apcep cepeškrāsnī aptuveni 15-20 min. Pēc tam samaisa ar kvīnoju, gabalos sagrieztu avokado, uz pusēm pārgrieztiem ķiršu tomātiem un mērci (Dižonas sinepes+medus vai agaves sīrups+olīveļļa+citrona sula). Var piemaisīt vēl kādas salātlapas, gurķi vai zaļajiem zirnīšiem. Vai arī otra salātu variācija:mērci nomainu uz Tahini pasta+olīveļļa+citrona sula. Ja izmantoju šo mērci, tad salāti bieži sastāv no tā pat pagatavota ziedkāposta, turku zirņiem (ja nav slinkums, paturu arī tos cepeškrāsnī), avokado, zaļajiem zirnīšiem.
16.03.2019 22:52 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Tomaatini svaigie.
16.03.2019 22:48 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Maardza-Jaa!Saldie pipari domaati-paprika.Es peerku taadus mazinus,nemu taas seeklinas aaraa,tad sagriezu -cepu uz pannas kopaa ar siipoliem,kiplokiem ,tad pievienoju mazos sagrieztos tomaatinus.Kaadreiz mazliet pavaaru atseviski burkaanu,un tad sagrieztus selerijas kaatus klat(tos selerijas kaatus es mazliet pavaaru vienmeer),bet lapas lieku beigaas,citaadi tie ir taadi pacieti ... To timianu,oregano,petersiili -kaa nu kuro reizi ,uzgriezu pasaas beigaas.Man patiik ka viss ir taads kraasains,taapeec man iisti nepatiik tie sauteejumi,ko taisiju vecos laikos-kad viss tiek sauteets loti ilgi.Tas skats ir taads"samociits"...
16.03.2019 22:47 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
vārīti podiņi ar sāli, plakanās bērzlapes kā karbonādes (wait, sēnes nav dārzeņi :D bet te bija minētas)
16.03.2019 22:42 |
 
10 gadi
Reitings 705
Reģ: 17.10.2013
Receptes nevaru ielikt, jo visu taisu pēc standarta pēc acs, pielāgojos kādi produkti mājās un kas ir sezonā. :)
Gatavoju ļoti bieži dārzeņu sautējumus (ratatū, pupiņu utt), stir-fry, bet vismīļākās noteikti ir kabaču pankūkas, pilnīgi siekalas saskrēja mutē. :D
16.03.2019 22:34 |
 
Reitings 586
Reģ: 03.04.2018
ratatoille var taisīt ne?
16.03.2019 22:27 |
 
10 gadi
Reitings 532
Reģ: 29.01.2009
Odetta - saldie pipari - domāti paprika? Un tomāti - svaigie, blanšēti, bez sēkliņām? Selerijas kāti vai sakne?
16.03.2019 22:05 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Man garso sakda paprika ar galu pildita dievinu. Un kapostu titeni....nammmm, ari slinkie kapostu titeni. Burkanu kotletes.
16.03.2019 21:48 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits