Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

svētku galds - must have

 
Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Kaadus eedienus juus vienmeer gatavojiet saviem viesiem?
Man sestdien naak cieminji uz saalsmaizi , pagaidaam praataa ir triis lietas :
1.Rasols
2.Lashmaiziites
3.Mini karbonaades
4.Siera/galjas plate
Buutu forshi, ja vareetu pasmelties kaadas idejas no jums.
Sveetku sezona tuvojaas , shii kljuus aktuaala teema daudziem. :-)
30.10.2018 19:19 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Meitenes, vai ir kas īpašs padomā, ko gatavosiet uz 18.novembri?
06.11.2018 16:52 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Uzcep kādu sāļi pīrāgu vai 2x - viegli un ātri.
Mans vakardienas atklājums - humuss ar kartupeļu čipšiem.
Vēl var būt ķīla u maizītes un glieķu salāti vai kādi svaigie salāti.
Klasiskā gārzeņu plate + autores minētais un visi būs pārēdušies :D
03.11.2018 08:35 |
 
Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
O, Rīdziniece jau visu atrada. :-D
02.11.2018 15:27 |
 
Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Nevajag jau uzreiz iet galeejiibaas]
Nav jau nekādas galējības - mums neierasti, bet Ķīnā, Korejā utt. ierasts ēdiens.
Nu Rimi neatradīsi, bet MC2 vai kādā internetbode varbūt, ka var atrast
P. S. Bebru dziedzeru uzlējumu tirdziņos var nopirkt kā baigās zāles pret kaut ko tur (jautājums vai tie tiešām ir bebru dziedzeri). :-P
02.11.2018 15:26 |
 
Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Jaestades - Nevajag jau uzreiz iet galeejiibaas . :-P
Un pat ja es ljoti gribeetu pasniegt viesiem bebru dziedzerus un tarakaanu pasteetes maiziites - Ljoti shaubos, ka shiis sastaavdaljas vareetu atrast Rimi.
02.11.2018 15:18 |
 
Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Ja gribas būt dikti oriģinālai un piemeklēt neierastus ēdienus, tad jāpasniedz suņa gaļa, bebru dziedzeri, tarakānu konservi, varžu kājiņas, sienāži utt. :-P
02.11.2018 15:12 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Mūsdienu ēdieni ir uz katra stūra, ikdiena. Negaršīgi nav, bet nav arī nekas pārāks par veco laiku ēdieniem.
+
garlaicīgi ir "oriģinālie" Cēzara, fetas siera un citi "vieglie salātiņi". Un, protams, "oriģinālās" siera kūkas.
+
02.11.2018 14:37 |
 
Reitings 817
Reģ: 21.02.2015
arī man kā reiz rīt nāk ciemiņi:
būs pastētmaizītes ar marinētu gurķi, lašmaizītes, maizītes ar bieti un kazas sieru, būs siera salāti groziņos, dārzeņu, siera, uzkodu desiņu un olīvu plate, springrolli un sīpolu gredzeni sacepti un popkorns- sāļais, saldais un bekona kraukšķi. Iepierku 3 maisus ko cienāt kolēģus un tad nu puse vel ir mājās, cienāšu draugus :D
02.11.2018 11:21 |
 
Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
Es rosolu ēdu 1-2 reizes gadā- man tā nav ikdiena, drīzāk eksotika. Arī galerts, tīteņi, siļķe kažokā, vinegrets un citi "vecmodīgie" ēdieni patīk, jo tos ēdu reizi pāris gados.

Šis par mani. Man visi nosauktie ēdieni ir eksotika, jo pati ikdienā gatavoju ļoooti reti un, ja arī gatavoju, tad tās pārsvarā ir kādas uzkodas, vieglie salāti, kāda krēmzupa, bet nekas vairāk, jo nav ne vēlme, ne pacietība cept, šmorēt, griezt. Tā nu reizi gadā, kad ciemojos pie vecākiem un notiek ģimenes kopā sanākšana, esmu ļoti priecīga, jo zinu, ka varēšu izbaudīt visus tos ēdienus, kurus pati nekad netaisu, bet kuri ir ļoti garšīgi un garšo pēc mājām. :)
01.11.2018 23:56 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Donata
Pārprati manu domu. Mans komentārs bija atbilde uz to, ka dažas rauc degunu par rosolu, karbonādēm- neesot stilīgi. Bet piedāvātās alternatīvas, manā skatījumā, ir tikpat banālas. Tāpat kā vienu brīdi populārie lavaši un lašmaizes. Un siera groziņi. Neviens negaida, ejot ciemos, šefpavāra sniegumu restorāna līmenī. Un to arī nevajag. Nav nekāda vaina ne rosolam, ne siera kūkai. Es rosolu ēdu 1-2 reizes gadā- man tā nav ikdiena, drīzāk eksotika. Arī galerts, tīteņi, siļķe kažokā, vinegrets un citi "vecmodīgie" ēdieni patīk, jo tos ēdu reizi pāris gados. Mūsdienu ēdieni ir uz katra stūra, ikdiena. Negaršīgi nav, bet nav arī nekas pārāks par veco laiku ēdieniem.
Vairāk jādomā kategorijās- kaut kas,svaigs, kaut kas sātīgs, utt.
01.11.2018 22:56 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Es nepretendēju uz oriģinalitāti ar savu siera kūku, tā ir klasika, ko jau minēju. Pīle ar "oriģinālo" brūkleņu mērci un "oriģinālo" ķirbi tiek taisīta uz tādām pamatīgām pasēdēšanām, kur visi sēž pie galda un ēd. Es devu piemērus uzkodām.
01.11.2018 22:33 |
 
Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Man patīk tava ēdienkarte, tā kā rosolu ēdu reizi divos gados man tā ir iemīļota eksotika tāpat karbonādes :-D
Tieši otrādi visi minētie salāti, fetas, Cēzara utml ir ikdiena.
Man patika ņam ņam varianti un, protams, pīle brūkleņu mērcē būtu (l)
01.11.2018 22:05 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
kotletes cep vectēvs
01.11.2018 21:56 |
 
Reitings 512
Reģ: 04.03.2016
kotletes
01.11.2018 21:50 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
vīnā sutināta pīle ar brūkleņu mērci
Ne pa tēmu, bet šis ir tik gards (l). Ne īstā tēma, kuru lasīt, kad vakariņas pašai ne šis, ne tas :-D.
01.11.2018 21:29 |
 
Reitings 311
Reģ: 21.06.2018
Viss atkarīgs no viesiem, pasniedzu visu ko, sākot ar rasolu un siera salātiem, beidzot ar suši.
Interesantākās uzkodu kombinācijas, kādas esmu viesos redzējusi/ēdusi - vīģu ievārījums ar brī sieru, prošuto ar meloni, sadrupināts zilais siers ar valriekstiem romiešu salāta laiviņā. Prātā nāk vecais labais tomāts ar mozarellu un pesto.
01.11.2018 18:32 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Piekrītu viedoklim, ka tik paredzami kā rosols un karbonādes pie veciem cilvēkiem, tikpat paredzami un garlaicīgi ir "oriģinālie" Cēzara, fetas siera un citi "vieglie salātiņi". Un, protams, "oriģinālās" siera kūkas. Manuprāt, tie visi ir vienlīdz banāli un apnikuši ēdieni. Oriģināli būtu sparģeļi ar Holandes mērci, vīnā sutināta pīle ar brūkleņu mērci un ķirbja biezeni, utt. :) Bet autore nav restorāns.
Klājot galdu, ievēroju divus principus- kāds noteikti būs ieradies izsalcis (nepaspējis paēst), kāds- būs kārtīgi paēdis. Attiecīgi jāliek kaut kas sātīgs un kaut kas viegls, graužams.
Otrs princips- cilvēkiem negaršo sauss ēdiens. Cepumi, krekeri, bulciņas- tie paliek. Augļi, dārzeņi, siers, salāti- pazūd.
Daudzi rosolu ēd tik reti, ka tā ir eksotika. Esmu to cilvēku vidū.
01.11.2018 17:32 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Nam nam-pilniigi piekriitu.
Man loti patiik taads kaa zviedru galds ,dazaadas uzkodas ,viegli apeedamas.Taas daarzenu plaates ir loti labas,arii dazaadas galas,sieri uttKaadi riekstini.
Man patiik ,ka te nav taas saiesanas kopaa,lai taa riktiigi paeestu,vairaak taa ir taada kaa cilveeku tiksanaas.
Es arii piederu pie tiem cieminiem,kuri loti maz eed,vairaak sarunaajos:-D
31.10.2018 15:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits