Es noteikti skatītos pēc tā, kas ir ciemos nācēji. Ir cilvēki, lielākoties vecāka gada gājuma, kuriem ne īpaši visādi "modernie" ēdieni, tiem nekad nešķistu karbonādes un rasols garlaicīgs. (t) Man tikko ciemos tieši bija omīte & co, karbonādes gan negatavoju, bet tas vairāk tādēļ, ka daudz ātrāk un veselīgāk sanāk
krāsnī pagatavot gaļu - iemarinēju sojas mērcē un garšvielās, krāsnī zemā temperatūrā traukā ar vāku (vai folliju pāri), rezultātā sanāk mīksta, mutē kūstoša gaļa. :-) Uz galda vēl bija
gurķtomātsalātu salāti, štovēti kāposti (kas ļoti ātri pazuda), jau minētās
lašmaizes (kas tika pa tīro apēstas, protams), visādi marinējumi (kas gandrīz nemaz netika ēsti), un saldajā, protams, kūka. Šoreiz taisīju fikso, bet riktīgi gardo variantu -
banoffee pie.
Vēl nesen nedaudz jaunākiem ciemiņiem gatavoju vienkārši
pastu ar tomātiem un vistas fileju krēmīgā siera mērcītē multikatlā - tas, ja plānotas tikai vakariņas. Arī forši - neaizņem daudz laika.
Ja ciemos nācēji ir mana vecuma, tad gan parasti izmantoju ballīti, lai visādus jaunus brīnumus pamēģinātu. Vislabāk parasti aiziet
kārtainās rauga mīklas rullīši - kārtainās mīklas loksni pārklāj ar tomātu mērci, saber ar visādiem labumiņiem (gaļa, siers un tml.) aizrullē loksni ciet, lai sanāk desiņa. Un tad to desiņu sagriež šķēlītēs, kā rezultātā izveidojas rullīši. Tos tad var traukā kārtot vienu pie otra, vēl sieru pārbērt, ja ir vēlme un cept, līdz viss forši sapūties un izkusis. (l) Arī saldās versijas šādā veidā ļoti ātri var pagatavot. Vēl
gaļas bumbiņas var sataisīt - var to atstāt kā vienkāršu uzkodu, vai papildināt ar burgerī liekamām sastāvdaļām (iztiekot bez maizes), saspraužot visu uz kociņa. Vēl labi aizgājusi ir
maize - maizes kukulītis, kuram vidus sagriezts, pa starpām sapildot ar sieru, zaļumiem. Vēl no maizēm var sagriezt
bageti, starp šķēlēm sasmērēt kausēto sieru, sabērt sēkliņas un/vai sasmalcinātus zaļumus, salipināt tā, lai atkal ir vesela bagete, ietīt follijā un krāsnī iekšā, lai pasildās un lai pakūst siers. Vēl no maizēm var tādām
mini bagetītēm izņemt vidiņus, sapildīt ar sēnēm, sieru, citiem gardumiem un krāsnī uz kādām 15 min. Man vispār liekas, ka silti mīklas izstrādājumi ir viens no tādiem komfortēdieniem, kas vienmēr ļoti labi
aiziet (ja vien nenolasās bariņš, kam problēmas ar glutēnu, protams) No saldajiem, lai nav tikai kūka, es mēdzu sataisīt vēl
karamelizētu popkornu mazās paciņās. Arī forši, ka neaizņem daudz laika un var laicīgi pagatavot.