Maums iecienītas itāļu klasiskās pizzas :)
Pašlaik mīļākās ir
prataiola - ar prosciutto, šampinjoni, rucola, parmigiano, tomāti, mozarella; un
trevigiana - ar prosciutto parma, radicchio salātu, kūpināta itāļu siera provolone šķēlītes, tomāti, mozarella, ļoti garsšo mozzarella di bufala.
Kā jau daudzas picas, arī šīs, krāsnī tiek likta mīkla ar tomātu bazilika pastu un pārējās sastāvdaļas liek virsū svaigas, kad pica ir izņemta no krāsns :)
Gandrīz aizmirsu, garšo arī pārlocītā pica
calzone-ar šķiņķi, šampinjoniem, grillētu papriku, tomātiem, mozzarellu .
Ir paveicies, ka drauga vecākiem lauku mājās ārā ir akmens malkas krāsns picu cepšanai, mīkla cepas lieliski. Domāju uzdāvināt tādu speciālu akmens plati, ko var likt parastajā krāsnī picu cepšanai :)
jūs kā pamatu liekat kečupu, vai liekat arī kaut kādu maģisko mērci?
Par pamatni lieku pašas savārītu tomātu mērci, jau ar baziliku un garšvielām iekšā, lai pa taisno var likt virsū, kopā ar mozarellu, ja nav sava, tad veikalā tādu mērci paņemu.