Picu cepējām

 
Reitings 643
Reģ: 09.01.2015
Sveikas!
Mums ar draugu patīk ik pa laikam uzcept picas, bet man jau ir apnikušas sēņu un vistas/olīvju pica :D

Iesakiet kādu lielisku picas recepti :)

P.S. Jūras veltes negaršo :D
10.07.2015 21:02 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Man ļoti garšo pica ar pašgatavotu ķiploku - pētersīļu olīveļļu ar ķirštomātiem, raudeni, pipariem un mocarellas sieru. (l)
10.07.2015 23:44 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tagad sagribējās picu.. :D
10.07.2015 23:51 |
 
Reitings 375
Reģ: 06.10.2010
Laba štelle ir,ja uz picas uzsmērē mārrutkus un pa virsu pārkaisa sīkāk sagrieztas žāvētās plūmes.Pārējais pēc jūsu ieskatiem. Varbūt kādam var likties dīvaina kombinācija priekš picas,bet cik cilvēki ir sākumā brīnījušies,tik arī pēc tam gandrīz mēli norijuši (l)
11.07.2015 21:13 |
 
Reitings 144
Reģ: 04.08.2012
Ļoti laba kombinācija ir Madonna ar ložmetēju mīkla, asā čillī mērce, kečups, siers, salami, paprika, pa virsu nedaudz kečups, un pārbirdināts oregano. (l)
14.07.2015 14:11 |
 
Reitings 57
Reģ: 29.08.2010
Mana vienkāršākā un mīļākā-smalcināts tuncis savā sulā (eļļā ir par treknu), marinēts grušķis un siers.
14.07.2015 14:17 |
 
Reitings 57
Reģ: 29.08.2010
P.S. es arī neesmu jūras velšu cienītāja, bet to ēdu :)
14.07.2015 14:18 |
 
10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Mīklu taisu līdzīgi kā Madonna, tik vēl pielieku klāt rudzu miltus. Un pa virsu lieku bagātīgi - vistu vai desu, ananāsus, šampinjonus, olives, papriku un kaudzi sieru. vislaik likām Heinz kečupu, bet tagad esam iecienījuši Spilvas Grieķu kečupu.:)
14.07.2015 15:02 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Maums iecienītas itāļu klasiskās pizzas :)
Pašlaik mīļākās ir prataiola - ar prosciutto, šampinjoni, rucola, parmigiano, tomāti, mozarella; un trevigiana - ar prosciutto parma, radicchio salātu, kūpināta itāļu siera provolone šķēlītes, tomāti, mozarella, ļoti garsšo mozzarella di bufala.


Kā jau daudzas picas, arī šīs, krāsnī tiek likta mīkla ar tomātu bazilika pastu un pārējās sastāvdaļas liek virsū svaigas, kad pica ir izņemta no krāsns :)

Gandrīz aizmirsu, garšo arī pārlocītā pica calzone-ar šķiņķi, šampinjoniem, grillētu papriku, tomātiem, mozzarellu .

Ir paveicies, ka drauga vecākiem lauku mājās ārā ir akmens malkas krāsns picu cepšanai, mīkla cepas lieliski. Domāju uzdāvināt tādu speciālu akmens plati, ko var likt parastajā krāsnī picu cepšanai :)

jūs kā pamatu liekat kečupu, vai liekat arī kaut kādu maģisko mērci?


Par pamatni lieku pašas savārītu tomātu mērci, jau ar baziliku un garšvielām iekšā, lai pa taisno var likt virsū, kopā ar mozarellu, ja nav sava, tad veikalā tādu mērci paņemu.
20.07.2015 15:59 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Mums ir tā akmens plate un varu silti ieteikt - ja garšo mājās gatavota pica, maize, rustic maizītes un bulciņas, tad ir pat ļoti tā vērts. Nav arī dārgas, mūsējo pirku par, manuprāt ~15€ Rezultāts ir daudz līdzīgāks kā itāļu restorānā, nekā varētu no mājas elektriskās krāsns sagaidīt. Vienīgi to akmeni nedrīkst mazgāt un viņš nav īpaši estētiski pievilcīgs.:-P

Uz picas liekam mērci, kas gatavota no konservētiem tomātiem, olīveļļas, balzamico, sāls un pipariem. Ļoti vienkārši.
20.07.2015 19:31 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits