Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ķiploks..ķiplociņš! :D

 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Sveikas :)

Vēlos dzirdēt padomus, kā sevī iedabūt ķiplokus, ja vnk nevaru kā citi, apēst svaigu ķiploka daiviņu?! :D

Ar ko kopā ēst, lai mazāk justu to stipro ķiploka garšu un asumu?
Bet tā, lai ir svaigs ēsts!

Kā jūs ēdat ķiplokus?

Un kā(ar ko) jūs vēl stiprināt imunitāti? :)

Jauku vakaru!
03.06.2012 23:13 |
 
Reitings 528
Reģ: 09.03.2009
arprāts, ka mani sakārdinājāt ar to sieru un olu un ķiploku uz ķieģelīša uzlikt. sēžu darbā, siekala līdz grīdai! :D
04.06.2012 12:02 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
acisseJ - nekas, tik pajautāju, lai zinātu :)

man tāds variants tātad nederēs, vienīgi tad ja būs brīvdiena :)
04.06.2012 11:48 |
 
10 gadi
Reitings 701
Reģ: 16.08.2009
Laviize,smird un? :)
04.06.2012 11:46 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
acisseJ - un viņam elpa pēc tam nesmird? :D
04.06.2012 11:24 |
 
Reitings 1267
Reģ: 20.09.2010
Ļoti garšo ķiplokmaizītes.
Vakar saspiestu ķiploku samaisīju ar majonēzi, sarīvēju sieru, novārīju, sarīvēju olu un to visu uz maizītēm. ļoti ātri tika apēstas.
04.06.2012 11:06 |
 
10 gadi
Reitings 701
Reģ: 16.08.2009
Mans draugs viņus ēd katru rītu-sīki sakapā,ātri ieber mutē un uzdzer ūdeni vai apēd karoti medus
04.06.2012 11:02 |
 
10 gadi
Reitings 701
Reģ: 16.08.2009
Mans draugs viņus ēd katru rītu-sīki sakapā,ātri ieber mutē un uzdzer ūdeni vai apēd karoti medus
04.06.2012 11:02 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Lai nesmirdētu vajag ķiplokiem izņemt "serdīti" to dzeltenīgi zaļgano daļu, kur ķiploks piestiprināts, tas dod smaku.
Un, protams, pētersīļi, grauz cik uziet ēdot vai piejauc klāt.
04.06.2012 10:39 |
 
Reitings 517
Reģ: 29.01.2009
Man tik ļoti garšo ķiploki, bet ne jau pa taisno vieni paši. Uz maizītes mmmm Tikai lielākā problēma ir tā smaka! Vienmēr jādomā uz priekšu vai man tai dienā nav paredzēts iet ārā no mājas. Jo viņi briesmīgi smird. Muti, zobus mazgā cik gribi, jo tu viss smirdi pēc ķiplokiem jau pa gabalu. Vienmēr atceros, ka rudens periodā sanāk dažkārt iekāpt tramvajā un pus vagons smird. Viens ēdis, sēž stūrītī muti tur ciet, bet smird tāpat pus vagons. Tā kā man reāli ir bail ēst ķiplokus :D
Kāds varbūt var pateikt, ko varētu darīt, lai nosistu to smaku, lai nesmirdētu pēc dzērāja pa pus pagastu?
04.06.2012 10:25 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ja ķiprolu grauzdiņus gatavo apcepot maizi un pēctam ierīvējot ar ķiploku, tad ķiploks ir ļoti svaigs un efektīvs.
Vēl es ļoti bieži gatavoju burkānu, ķiploku salātus ar majonēzi, tāpat gatavojami arī biešu salāti.
Bet, manuprāt, visgaršigākais ēdiens ar svaigu ķiploku ir maizes grauzdiņu, tomātu, siera un kukurūzas salāti ar ķiploku, iemaisītu majonēzē un krējumā.
04.06.2012 08:58 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Paldies! :)

Ķiploku grauziņus ēdu ar lielāko prieku, man ļoti garšo :D
bet tur jau viņi nav diez cik svaigi, man šķiet..

Jābrauc uz tirgu, meklēt ķiplokus un ķiploku spiedi :)
04.06.2012 08:52 |
 
Reitings 289
Reģ: 08.05.2012
mmm, ķiploks uz vismazāko rīvīšcaurumiņu maliņas un visam kam vien ir iespējams pielikt pielieku. Manā virtuvē ķiploks laikam ir neatņemama sastāvdaļa :D

michelle sakardināji ar ķiploku grauzdiņiem
04.06.2012 02:27 |
 
Reitings 261
Reģ: 29.01.2009
*just
04.06.2012 01:48 |
 
Reitings 261
Reģ: 29.01.2009
Precīzu recepti gan nepateikšu, bet man ļoti garšo maizītes ar svaigiem šampinjoniem un saspiestu (?) ķiploku. Tika pievienots arī krējums un majonēze, ja pareizi atceros. Otrs veids, kādā garšas kārpiņas to piecieš ir grauzdiņi ar ķiplokiem pie alus :D Vēl jau droši vien pie kādiem ēdieniem, kur to ķiploka garšu var jums vai nu minimāli vai nemaz. Bērnībā es viņus ēdu veselus un man tas likās tikpat elementāri, kā ledeni nograuzt, turpretī tagad es to noteikti nespētu.
04.06.2012 01:47 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Arī es par ķiplokmaizēm! ;) :D Uzbridina nedaudz sāli, un ir gardi.
04.06.2012 01:34 |
 
Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
rupjmaize ar sviestu, speķis, marinēts gruķis un ķiploki. visus sagriez nelielos kubiciņos un grauz kopā. mmm :)
04.06.2012 00:14 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Visu laiku laākā ir padomju laiku ķiplokspiede, bet ja tādas nav, tad es tagad fanoju par Rimi ķiplokspiedi - bija lēta, pelēka, spiež izcili, nevis kā dažas aunās gar malām laiž cauri.

Es par ķiploku mērci jebkuros ēdienos:
krējums,
sāls, ķiploki,
pētersīli(svarīgi, jo noņem asumu)
dilles
Visu kārtīgi sablenderē, lai viendabīga masa.

Šo recepti nošpikoju no Cabo Cafe, iepriekš gatavoju tāpat, tikai neblenderēju, bet blenderējot vieglāk samaisīt ar salātiem utt.
04.06.2012 00:04 |
 
Reitings 387
Reģ: 28.08.2009
Tirgū pie onkulīšiem, kuri visādus krāmus tirgo. Gaļas āmurus, dēlīšus, mušu pletnes utt :D tur pirku izturīgu spiedi pa 2 ls. Bet ir bijušas vairākas no veikaliem, kas pārlūzušas uz pusēm. It īpaši tādas, kas ir plastmasīgas, tās nekam neder.
03.06.2012 23:54 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Paldies! Izskatās, ka kkas tomēr man derēs no visa ieteiktā :)

Jānopērk tikai ķiplokspiede! kāda zin kur var nopirkt labu un ne 20 ls maksājošu ķiploku spiedi? :D
03.06.2012 23:49 |
 
Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
rīvēts siers kopā ar saspiestiem ķiplokiem+majonēze. To masu smērēju uz maizes un mmmm kā garšo. :)
03.06.2012 23:43 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits