Vai šo visu jau esi paveikusi?

27.02.2018

Uzzini par 21 lietu, kas jebkurai meitenei būtu jāizdara līdz savai 21. dzimšanas dienai. Ja tās paveiksi, apsolām - nenožēlosi nevienu pašu!

1. Iegūsti labus draugus
Aiz jebkuras stipras sievietes ir grupa ar tik pat stiprām sievietēm, kuras vienmēr ir gatavas atbalstīt un palīdzēt būt vislabākajai, kāda viņa var būt. Draugiem vienmēr būs svarīgas tavas intereses, viņi vienmēr dos labus padomus un būs blakus, kad, kaut kas noies greizi.


2. Atklāj savu ballīšu triku
Ja godīgi, tu nekad nezini, kad tas varētu noderēt. Vai vari nobalansēt kafijas krūzi uz galvas? Tas skaitās. Uzreiz ielikt veselu konfekšu paku mutē? Jā. 10 centimetru augstpapēžu kurpēs pavadīt visu Vecrīgas nakti? Tas arī skaitās.

Vai vienkārši ‘youtubā’ iemācies, ka pakustināt glāzi to neaiztiekot. Kaut kad nākamajos gados tas noteikti noderēs.

3. Dziedi skaļi un slikti
Varbūt tu neesi Beyonce, bet tas nav iemesls nedziedāt. Dziedi dušā, karaokē vai, kad esi nosvīdusi pirmajā rindā kādā koncertā, kura biļetēm iztērēji visus savus iekrājumus. Labi pavadīts laiks un ir patiesi jautri.


4. Smejies. Daudz
Ej uz komēdiju šoviem, skaties smieklīgās filmas, stāsti stulbus stāstiņus un ķiķini līdz tev vēders sāp. Mēģini saskatīt to labāko sliktās situācijās – gaismu ēnā. Vai vienkārši ceri, ka, kad atskatīsies atpakaļ uz nomācošajām lietām, redzēsi vismaz, kaut ko pozitīvu, kas no tā iznāca.

5. Atbrīvojies no toksiskiem cilvēkiem savā dzīvē
Līdz 21. gada vecumam tu, cerams, būsi pozīcijā, lai saprastu, kas priekš tevis ir labi vai slikti. Beidz pavadīt laiku ar cilvēkiem, kas liek tev par sevi justies slikti. Negativitāte vairojas no negativitātes, un atļaut sevi ietekmēt ar toksiskām sajūtām ir vinkārši sava laika tērēšana.

6. Ej uz daudz randiņiem
Ej uz randiņiem ar puišiem. Meitenēm. Tinder randiņiem. Aklajiem randiņiem. Sliktajiem puišiem. Nepazīstamiem cilvēkiem. Neviena pieredze nav slikta pieredze, jo tā vismaz tevi ieved pareizajā virzienā.

7. Paliec nomodā visu nakti
Vēlams ne mājasdarbu dēļ, bet kādā klubā, kad esi sadzērusies kokčikus vai kādā nakts kafejnīcā ar draugiem, pēc laba tusiņa.


8. Pasaki saviem draugiem un ģimenei, ka mīli viņus
Ne jau, lai saraudinātu viņus, bet pateikt cilvēkiem, ka mēs viņus novērtējam un mīlam, ir ļoti jauka lieta, un tā ir lieta, ko nedarām pietiekoši bieži. Pa telefonu vai caur īsziņu, vai vislabāk aci pret aci. Dalies ar mīlestību, kad vien vari.

9. Uzraksti vēstuli sev, ko atvērt, kad tev būs 30.
Uzraksti sev garu vēstuli vai īsāku zīmīti un paslēp to kādā labā vietā, lai atvērtu pēc 9 gadiem. Varbūt tas ir saraksts ar lietām, kuras gribi sasniegt līdz tam, vai varbūt kāds smieklu vērts stāsts, kurš nekad nepiepildīsies. Reāli visticamāk, ka to vēstuli tāpat pazaudēsi..



10. Zini vismaz vienu (varbūt divas) receptes no galvas
Būt gatavai pagatavot, kaut ko ļoti garšīgu no galvas, būs biežāk nepieciešams, nekā vari iedomāties. Varbūt tas būs priekš sevis vai varbūt kādam draugam, kurš ir slims, lai padarītu viņa dzīvi vieglāku. Pāris receptes saglabātas tev galvā ir nenovērtējamas.

11. Iemācies izcept labu kūku
Pavisam vienkārši, jo visi mīl kūkas. Un arī, tāpēc ka, kaut kur pasaulē kādam ir dzimšanas diena.


12. Sarīko ballīti
Tas nenozīmē, ka tev ir jāatdzīvina savs iekšējais ‘Lieliskais Getsbijs’ vai jāpaņem mazs aizņēmums, bet vienkārši jāuzņem draugus un ģimeni. Pasūti picas un uztaisi mājas ballīti vai noīrē kādas telpas. Pārbaudi savas organizatoriskās spējas.

13. Izbaudi pats savu kompāniju
Justies labi savā ādā un novērtēt savu kompāniju nav nemaz tik viegli. Bet, kad to apgūsti, tas var izmainīt tavu dzīvi. Tas nenozīmē, ka ir jāiet vienam uz kino, bet drīzāk būt priecīgam vakarā vienam mājās vai izklaidēt sevi vairāku stundu garā autobusa braucienā.

14. Atver kādu uzkrājumu kontu
Labi, labi, atvērt kontu ir vieglākā daļa un grūtākā ir tieši uzkrāt, bet arī tikai atvēršana jau ir pareizais virziens. Ja arī vari uzkrāt tikai dažus eiro mēnesī, tas ir labāk, kā neko.

15. Izdari pirmo soli
Piesakies darbam. Uzaicini kādu uz randiņu. Rezervē ceļojumu. Vienalga, kas tas ir, negaidi, kad kāds cits izdarīs izvēli tavā vietā, vai, kad iznākums pats atrisināsies. Ej un izdari pati.


16. Saproti savas paģiras
Jo tas ir tas, ko nozīmē būt pieaugušajam, vai ne? Zināt, ka pēc 4 rumkolām un 5 vīna glāzēm, tava recepte, lai justos labāk, tiešām ir burgers un ibumetīns pirms gulētiešanas. Atrast labu konsīleri priekš zilajiem lokiem zem acīm un stipras smaržas arī ir noderīgi.

17. Masturbē
Tas padara tevi laimīgāku. Palīdz tev justies ērtāk pašai savā ķermenī. Tas var palīdzēt seksa dzīvē. Palīdz vieglāk aizmigt. Palīdz relaksēties. Utt. Utt. Nav iemeslu to nedarīt.

18. Ceļo, cik vien iespējams
Daudzi saraksti ar lietām, kas jāizdara, iekļauj – doties pārbraucienā, ceļot vienam un doties pārgājienā apkārt Marsam. Bet realitātē ne visi šo var izpildīt naudas ierobežojumu dēļ. Tāpēc ceļo tik, cik vari, saki ‘jā’ pēc iespējas vairāk iespējām, un, ja arī tas nozīmē ielikt 10 eiro krājkasē katru nedēļu līdz tev ir 30, paliec pie lietām, kuras esi ieinteresēts izdarīt.

19. Zini, cik vērta esi
Neļauj cilvēkiem izturēties pret tevi, kā s***. Pastāvi par sevi. Saki cilvēkiem nē. Nepaļaujies citu spiedienam, neļauj kāpt sev uz galvas, kad vispār nepiekrīti tam, ko viņi dara. Grūtāk nekā izklausās, bet laba lieta, ko apgūt.


20. Izdari vienu pārgalvīgu lēmumu
Vienalga vai izvēlies kādu traku matu griezumu vai iztērēt lielu daļu savu studiju iekrājumu skaistai rokassomiņai, vai izvēlēties doties pa kreisi, kad visi dodas pa labi. Izdari kādu riskantu izvēli un priecājies par to, jo pat, ja tā noiet greizi, tu vismaz varēsi teikt, ka esi to izdarījis.

21. Atrodi to, kas padara tevi laimīgu
Tas tik tiešām ir katra sapnis, vai ne?

 

Teksts: Keita Rudzinska

 

 

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits