7 lietas, kurām nevajadzētu atrasties tavā guļamistabā

03.02.2018

Tavai guļamistabai vajadzētu būt miera un atpūtas vietai. Nu.. tā vismaz teorētiski vajadzētu būt. Realitātē ļoti ātri un vienkārši tava guļvieta tiek pārbāzta ar drēbēm, kosmētiku, grāmatām un visu pārējo, kas, kaut kā ir nonācis tur. Tad kāds ir noslēpums, lai tava guļvieta vienmēr būtu mierpilna? Saskaņā ar ekspertiem, ir 7 lietas, kuras viņi nekad neielaistu pa guļamistabas durvīm.

1. Rēķini un citi papīri
Lai izveidotu drošu paradīzi, kur tu vari mierīgi aizmigt, atstāj visu, kas saistīts ar darbu, uz galda citā istabā.
2. Tehnoloģijas
Mēģini savu guļamistabu turēt brīvu no tehnoloģijām. Tie izstaro zilo gaismu un elektromagnētiskos viļņus, un tie ir darba vai izklaides rīki, tātad tiem jāatrodas darba vai izklaides vietā.

3. Naktsgaldiņa sakārtošana
Mēs zinām, cik viegli tas mazais naktsgaldiņš nokraujas ar tukšām glāzēm un matu gumijām, bet esi nežēlīga un mēģini katru dienu novākt visu nevajadzīgo.
4. Mantas zem gultas
Daudz vieglāk būs aizmigt, ja zināsi, ka zem gultas ir tukšums un brīvība vai vismaz kārtība. Ja liec, kaut ko kastēs zem gultas, tad tām jābūt sakārtotām un no vienas kategorijas, piemēram, sezonālais apģērbs vai tikai gultasveļas.

5. Drēbju kaudzes
Ja tev ir agrs nākamais rīts, jutīsies daudz labāk, ja būsi sagatavojusi jau drēbes un aksesuārus, kurus vilkt. Bet tas arī nozīmē, ka nekādas drēbes nevar karāties pāri gultai vai kaudzē uz krēsla. Tīrās drēbes saliec uzreiz skapī, netīrās – netīrajā veļā. Tās, kuras jau vilktas, bet nav netīras vari nolikt uz tā krēsla, bet tad tikai dažas.
6. Nevajadzīga kosmētika un produkti
Parasti mums visiem ir mīļākā kosmētika un lietas, ko lietojam, plus pāris ekstras īpašiem gadījumiem, bet viss pārējais ir vienkārši nekārtība. Izej cauri visiem produktiem un, ja ir, kaut kas, ko neesi izmantojusi vairāk, kā 6 mēnešus, tad izmet to. Ja tev ir kārtīgs krājumu skapītis, labāk, lai tas nav guļamistabā.

7. Grāmatas
Bez vienas vai divām grāmatām, kuras šobrīd lasi, guļamistabā nevajadzētu atrasties nevienai citai. Ja nenoliksi tās atpakaļ plauktā vai neatdosi atpakaļ, kad esi tās izlasījusi, tās sāks krāties lielās kaudzēs. Neatstāj kaudzes ar nepabeigtiem darbiem vai nevajadzīgām lietām, lai tie krātu putekļus – tas sasmacē gaisu ap gultu, kurā guli.

Teksts: Keita Rudzinska

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits