Vecmeitu ballīte – ko ievērot, lai pasākums izdotos neaizmirstams?

27.10.2017

Vecmeitu ballīte ir jautrs veids, kā atzīmēt tuvojošās kāzas. Taču, lai ballīte izdotos patiešām neaizmirstama, nepieciešami rūpīgi sagatavošanās darbi. Jāizvēlas gan piemērotākais datums, gan tematika, gan aktivitātes, kurām nodoties svinību laikā. Par ko nevajadzētu aizmirst, plānojot vecmeitu ballīti?

Foto: Pixabay.com / StockSnap

Kā sarīkot vecmeitu ballīti?

Vecmeitu ballītes ideja ir aizgūta no vecpuišu ballītes. Plašāku popularitāti tā ieguva 20. gadsimta beigās, arvien vairāk nostiprinoties sieviešu līdztiesībām. Līdzīgi kā vecpuišu ballītes, arī vecmeitām paredzētos pasākumus tradicionāli rīko, lai nedaudz atlaistu grožus” pirms stāšanās vīra vai sievas kārtā.

Ballītes rīkotājas lomu var uzņemties jebkura daiļā dzimuma pārstāve – labākā draudzene, māsa, vedējmāte u.c. Tomēr ir daži ieteikumi, kas noderēs ikvienai organizētājai!

Aprunājies ar līgavu

Arī gadījumā, ja šī nav pirmā vecmeitu ballīte, ko plāno kādai no savām draudzenēm vai radiniecēm, pirms sākt rīkoties, noteikti aprunājies ar līgavu un noskaidro atbildes uz šiem 3 jautājumiem:

  1. kurš laiks būs piemērotākais svinībām? Kāzu sagatavošanās darbi mēdz būt uztraukuma pilni un vecmeitu ballītei nebūtu jāuzdzen līgavai papildu stress. Izvēlieties datumu kopīgi, ņemot vērā arī viešņu iespējas ierasties;

  2. kurus cilvēkus līgava vēlētos redzēt savās svinībās? Viesu saraksts ir viena no svarīgākajām ballītes komponentēm – no tā izrietēs gan finansiālās izmaksas, gan aktivitāšu izvēle (piemēram, ja nepieciešams norādīt viesu skaitu, rezervējot telpas vai laiku kādai aktivitātei);

  3. ko līgava noteikti negribētu redzēt savā ballītē? Ja vēlies saglabāt pārsteiguma efektu, nestāsti līgavai, ko esi iecerējusi, taču noteikti pavaicā, pret ko līgavai ir iebildumi. Varbūt viņa nemaz nevēlas garlaicīgu vakaru pilsētā? Varbūt viņa ir aktīvā dzīvesveida piekritēja un ballītes laikā labprāt uzspēlētu, piemēram, peintbolu?

Foto: GUNS n LASERS

Aprunājies ar viešņām

Lai sagatavotos foršai ballītei, nepieciešams būt uz viena viļņa” – pasākuma plānošana būs veiksmīgāka, ja ar idejām dalīsies arī pārējās ballītes apmeklētājas.

Ja dzīvojat dažādās pilsētās, noorganizējiet Skype konferenci vai Facebook grupu, kur apspriest idejas. Ja ir iespēja satikties aci pret aci, sarīkojiet nelielu pirms-ballītes ballīti.

Sanākot kopā, būs vieglākvienoties gan par tematiku un aktivitātēm, gan katras finansiālo ieguldījumu un pienākumiem ballītes organizēšanā, kā arī vadīšanā. Pieraksti idejas uz papīra un izveido scenāriju. Šis ir arī piemērots brīdis, lai izstrādātu plānu B – gadījumam, ja kādu no iecerētajām aktivitātēm nebūs iespējas īstenot.

Izvēlies ballītes tematiku

Ballītes vizuālais noformējums noteikti saglabāsies viešņu atmiņā. Turklāt, tas ļaus arī izpausties radoši, ballīti veidojot. Ja vēlies radīt vienotu tematiku, pievērs uzmanību šiem elementiem:

  • norises vietai vai vietām. Izvēlies tematikai atbilstošu vietu un ieplāno nepieciešamās rezervācijas jau laikus;

  • ēdieniem un dzērieniem – kāda būs ēdienkarte? Kā no 19. gadsimta pavārgrāmatas ar smalkām krēma kūkām un tējas tasi? Mūsdienīgas, minimālisma stilā ieturētas vegāniskas uzkodas un dārgs alkohols? Visu noteiks izvēlētā tematika;

  • dekorācijām – ja svinēšana norisinās mājas apstākļos vai īrētās telpās, neaizmirsti arī par atbilstošiem rotājumiem. Tieši sīkumi ir tie, kas veido kopējo noskaņu;

  • transportam – atkarībā no tematikas un cilvēku skaita, vecmeitu pārvadāšanai noderēs gan klasisks limuzīns, gan, piemēram, skaista retro Volga, kas izpušķota ar lentēm vai ziediem. Ja visas ballītes dalībnieces vakara gaitā plāno pagaršot arī ko stiprāku par ābolu sulu, neaizmirsti noalgot šoferi;

  • kostīmiem– ja iecerēta ballīte ar pārģērbšanos (piemēram, rīkojot pasākumu ap Halovīna laiku, piestāvēs kas tumšāks, savukārt vasarā noderēs ziedu motīvi utt.), laikus saskaņojiet savu izvēli ar pārējām ballītes dalībniecēm. Ja iespējams, varat pat iegādāties vienādu audumu un aiznest to šuvējai, lai pagatavotu līdzīgus tērpus.

Atceries! Arī tematiski izvēlētajam apģērbam jābūt gana praktiskam, lai bez pūlēm piedalītos paredzētajās aktivitātēs.

Foto: GUNS n LASERS

Izplāno ballītes aktivitātes

Laba vecmeitu ballīte nebeidzas vien ar skaisti noformētu galdu un tilla svārciņiem. Pats galvenais ir aktivitātes. Pielāgojoties līgavas personībai, Tu vari sarīkot vecmeitu ballīti, kuras laikā kopīgi:

  • apmeklēt bārus un naktsklubus – klasiskas svinības pilsētas meitenēm;

  • atpūsties aromātiskā un lutinošā SPA centrā – līgavām, kas vēlas atbrīvoties no pirmskāzu stresa;

  • izbaudīt koncertu – varbūt ballītes laikā Latvijā viesojas līgavas mīļākā ārzemju grupa vai mākslinieks;

  • pavadīt laiku neordināri, spēlējot aktīvas spēles. Piemēram, GUNS N LASERS izklaides parkā pieejamo lāzertagu, kas sniegs iespēju gan kārtīgi izšaudīties un iztrakoties, gan sajust spriedzi, aizrautību un sacensību garu. Turklāt, pēc spēles ir iespēja turpat arī uzklāt galdu un uzsaukt tostu līgavai par godu;

  • izpriecāties foto sesijā – fotogrāfijas no tematiskas ballītes izskatīsies īpaši labi.

Foto: GUNS n LASERS

Ikvienu no šīm aktivitātēm Tu vari arī apvienot ar citām, izveidojot apjomīgu un aizraujošu programmu. Vairāk informācijas par aktīvas izklaides iespējām meklē GUNS n LASERS interneta vietnē! Uzdāvini līgavai ballīti, ko viņa atcerēsies vēl ilgi!

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!