Iegūsti skaistu ādu: 5 lietas, kas jāievēro skujoties

27.06.2018

Laikā, kad vasara rit pilnā plaukumā, nav vērts ziedot savu dārgo laiku, lai uztrauktos, kā izskatās tavas kājas, bikini zona vai paduses. Izvēlies piemērotu skuvekli un lieto to pareizi - tad varēsi būt pārliecināta, ka viss ir labākajā kārtībā. Seko šiem soļiem un tiec pie maigas, mitrinātas un koptas ādas!

Sagatavo ādu skūšanās procesam

Svarīgi, lai skūšanās laikā būtu pēc iespējas labāka slīdamība, tādēļ aizmirsti sauso skūšanos (kas, starp citu, ir izcila recepte ādas iekaisumam!), kā arī neņem talkā ziepes, kas patiesībā ļoti sausina ādu. Sāc ar ķermeņa ieziešanu ar skūšanās putām vai krēmu – tā tava āda kļūs maigāka un matiņi mīkstāki. Skuvekli pie ādas nespied pārāk spēcīgi, citādi savainosies. Piespiežot žileti pārāk spēcīgi, iespējams sagriezt epidermu, tādējādi veicināt niezi un izsitumus uz ādas. Tavām kustībām skūšanās laikā jābūt lēnām, maigām un vienmērīgām. 

Skujoties nostiep ādu

Skūšanās laikā mēģini ādu nostiept ar otru roku. Līdzena ādas virsma ļaus skuveklim vienmērīgi slīdēt pa ādu, samazinot sagriešanās risku. Iemesls, kāpēc parasti sagriežamies, ir tas, ka kādā vietā palikusi nelīdzena ādas kroka, tāpēc pievērs uzmanību, lai tā nenotiktu.

Skūšanās laikā mitrini ādu

Aizmirsti par sauso skūšanos – pat tad, ja katastrofāli trūkst laika un Tu steidzies (šādos gadījumos labāk uzvelc džinsus vai legingus). Sausā skūšanās vai ziepju lietošana skūšanās laikā ir tiešākais ceļš uz iekaisušu, pumpainu ādu, pie kādas tu pavisam noteikti nevēlies tikt. Pirmais pamatnoteikums ikdienas ādas kopšanā ir tās mitrināšana – arī skūšanās laikā. Lieto skūšanās putas, krēmu vai želeju. Ja nu galīgi nekas tāds nav pa rokai, tad šampūnu vai matu kondicionieri, bet ne ziepes. Galvenais- nodrošini, lai skūšanās laikā āda ir slidena.

Atceries: skuvekli lieto tikai viens cilvēks

Tieši tāpat kā mēs nedalāmies ar zobu birstēm, arī skuveklis ir tikai tava higiēnas lieta. Ja dali vienu asmeni ar svešinieku, vai pašu tuvāko ģimenes locekli, rada draudus jums abiem – ar skuvekli iespējams viens otram nodot baktērijas, kas izraisa dažādas infekcijas. Tāpēc vienmēr pārliecinies, ka tu esi vienīgā sava skuvekļa lietotāja!

Izvēlies labas kvalitātes asmeni

Mūsuprāt, skūšanās piederumi nav lietas, uz kurām ietaupīt naudu. Tas vienkārši neatmaksājas. Labāk ieguldi naudu kvalitatīvā skuveklī ar maināmajiem asmeņiem. Izvēlies vienu, sev piemērotu kvalitatīvu skuvekli ar vismaz 3 asmeņiem, elastīgu galvu un eļļošanas sloksni. Mūsdienās ir pieejami skuvekļi ar mitrinošu sloksni, kas palīdz radīt vēl labāku slīdamību. Mirinošais gels, kas ievietots pašā skuveklī, nodrošinās izcilu rezultātu. Gels mitrina ādu skūšanās laikā un vēl kādu laiku pēc tam, kā arī tas sniedz aizsardzību pret skūšanās apdegumiem. Šī tehnoloģija tiek izmantota Wilkinson Hydro Silk skuvekļiem, kas izstrādāti īpaši sieviešu jutīgajai ādai. Skuveklis satur ļoti koncentrētu serumu, kas mitrina ādu līdz pat 2 stundām pēc skūšanās, kā arī uzlabotā “Skin Guard” tehnoloģija palīdz aizsargāt ādu no kairinājuma. Piecu īpaši plāni asmeņi, kas iestrādāti kustīgajā galviņā, nodrošina perfekti gludu skūšanos pat grūti sasniedzamās vietās. Izmēģini!

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!