Mikropigmentācija jeb permanentais grims

07.04.2018

Mēs visas sapņojam pamosties skaistas pat pēc garākās ballīšu nakts. Un vēlamies izskatīties satriecoši jebkurā dzīves situācijā vai diennakts stundā. Pateicoties mikropigmentācijas un pareizā meistara burvestībām, tavas uzacis, acis un lūpas var izskatīties lieliski vienmēr. Turklāt tieši pareizais meistars tev palīdzēs akcentēt dabisko skaistumu un noslēpt mazās nepilnības, tāpēc speciālistu vajadzētu izvēlēties ļoti rūpīgi. No mājām strādājošo neprofesionāļu tirgus ir pārpildīts, tomēr atceries, ka šoreiz mēs runājam par tavu seju. Piedāvājam sarunu ar Mikropigmentācijas studijas meistari Laimu Čakstiņu.

KAS IR MIKROPIGMENTĀCIJA?

Mikropigmentācija jeb permanentais grims ir kosmētiska procedūra, kuras mērķis ir noturīgs grims. Atšķirība starp šiem jēdzieniem ir dažas tehnoloģiskas nianses, kas nemaina ne procedūras gaitu, ne gala rezultātu. Procedūras laikā ādā tiek implantēts pigments, kas stabilizējas viena mēneša laikā. Atkarībā no ādas un organisma īpatnībām, ievades metodes un izmantojamām krāsvielām rezultāts saglabājas no vairākiem mēnešiem (reti gadījumi) līdz pat četriem gadiem.

UZACIS

Pilnīgi aizpildītas uzacis ar manāmu intensitāti modē bija, ir un būs, tomēr šobrīd tas nav tik aktuāli. Tagad sievietes izvēlas vieglumu un dabiskumu. Gaisīgs ēnojums, vizuāls liftinga efekts, formas uzlabošana, asimetrijas izlabošana. Jo tieši uzacis ir tās, kas spēj mainīt sejas izteiksmi.

ACIS

Šobrīd ar permanentā grima palīdzību var radīt brīnums – klasiska lainera līnija vai viegla ieēnošana (šobrīd ļoti aktuāla ir tieši ieēnošana). Tā var būt krāsaina, kas izceļ dabīgo acu krāsu, var būt nude vai pelēcīgi brūngana ēna jebkurā intensitātē. Acu ieēnošanas dizainu nosaka acs un plakstiņu forma, jo mērķis ir panākt harmonisku efektu.

LŪPAS

Lūpas ir mūsu jutekliskais akcents. Jau labu laiku modē ir aizpildīšana bez kontūrlīnijām. Tas izskatās dabiski. Protams, lūpas var izveidot spilgtas, var nude stilā, ar nedaudz manāmu kontūrlīniju, divu vai vairāku līdzīgu toņu efektu, ar gaišāku pāreju uz gļotādu vai gluži pretēji –ar spilgtāku akcentu lūpu iekšējā rajonā.

KĀ IZVĒLĒTIES SPECIĀLISTU?

Šīs nozares popularitāte arvien pieaug. Katru brīdi parādās jauni “speciālisti” un lielākā daļa no tiem trenējas uz citu cilvēku sejām. Cenas svārstās no 30 līdz 80 € – risks ir milzīgs! 95% gadījumu cena liecina par kvalitāti. Taču atceries, ka šī ir viena no lietām, kurā ir vērts ieguldīt. Tu noteikti esi redzējusi “izbrīna” uzacis, pārvilktās lūpu līnijas vai šķībos permanentā grima lainerus. Vai tev nepieciešami vēl kādi pamatojumi? Meistara kvalitāti nosaka ne tikai viņa veiksmīgie rezultāti draudzeņu sejās, bet arī kvalifikācija, pieredze, materiāli, ar kuriem viņš strādā, telpas un sanitārie apstākļi. Šaubos, vai kaimiņiene no blakus kāpņu telpas tev to visu var nodrošināt.

PIRMS PROCEDŪRAS

Pirms procedūras seju nedrīkst pārsauļot, veikt pīlingu, botoksa injekcijas vai līdzīga veida procedūras. Veselības stāvoklim jābūt labam, kā arī nevajadzētu ierasties otrā dienā pēc ballītes.

CIK PROCEDŪRAS NEPIECIEŠAMAS?

Lai sasniegtu labu rezultātu bieži pietiek ar vienu pamatprocedūru. Aptuveni 30% gadījumu pēc pirmreizējās procedūras korekcija nav nepieciešama. Parasti korekcija nepieciešama gadījumos, ja tiek veikts izlabošanas darbs – pēc lāzera korekcijām vai formas un krāsas korekcijas, kad kliente bijusi pie cita speciālista (jā, tā notiek visai bieži). Tāpat korekcija ir nepieciešama klientēm ar taukainu vai porainu ādu uzacu rajonā vai nevienmērīgu lūpu ādu, lūpu asimetriju.

REZULTĀTS

Noturības ilgums ir ļoti individuāls. Gadījumos, ja kliente vēlas gaisīgas uzacis vai arī puscaurspīdīgas lūpas – strādāšana notiek virspusēji, kā rezultātā pigments noturēsies gadu vai nedaudz vairāk. Acu lainera gadījumos tiek izvēlēti noturīgāki pigmenti jeb krāsvielas. Taču acu zona tāpat ir visnoturīgākā. Savukārt, ja klientei ir taukaina, poraina vai bieza āda – pigments saglabāsies īsāku laika periodu nekā sausas un plānas ādas īpašniecēm. Ja meistars ir strādājis pārāk dziļi ar pigmentiem, kas domāti tetovēšanai, tad jārēķinās, ka rezultāts var saglabāties visu mūžu (jā, arī neveiksmīgu rezultātu gadījumos).

KĀ CĪNĪTIES AR SLIKTA MEISTARA SEKĀM?

Agrāk veiktus permanentus (vai bieži tetovējumus) var izlabot, bet ir gadījumi, kad tikt līdz pilnīgai likvidācijai nav iespējams. Ja forma vai krāsa ir neestētiska, tad palīdzēt var tikai lāzera korekcija (pārsvarā vairākas procedūras). Lāzerizvadīšana ir nopietns, ilglaicīgs process, kas prasa pacietību un zināmas neērtības. Vēl eksistē pigmenta izvadīšana ar dažādu veidu noņēmējiem. Manā praksē ir bijuši gadījumi, kad neviena no metodēm nepalīdz. Tas tikai vēlreiz atgādina, ka meistars ir jāizvēlas ļoti rūpīgi un cenai nevajadzētu būt noteicošai – šī ir tava seja!

VAIRĀK INFORMĀCIJAS: http://www.laima-micropigmentation.com

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!