Restorāns ģimenes svētkiem: kā izvēlēties un ko ņemt vērā

22.02.2019

Restorāns ir teju pirmā ideja, kas nāk prātā, domājot par ģimenes svētku organizēšanu. Patiešām, labs restorāns nodrošina visu, kas nepieciešams lieliskam vakaram – gan garšīgu maltīti, gan svētku atmosfēru, taču ideālai atpūtai vienmēr ir nepieciešama plānošana. Lai svētki noritētu nevainojami, iepazīstieties ar pieciem viesmīlības speciālistu padomiem svētku maltītes organizēšanā!

Foto: Baltvilla.lv

Budžeta plānošana

Katrai ģimenei ir savas finanšu iespējas, taču ienākumu līmenim nevajadzētu kļūt par šķērsli svētku maltītes organizēšanai. Ja Jūsu prioritāte ir mazāki tēriņi, ir vērts izvēlēties nevis pusdienas vai vakariņas ar trīs ēdienu kārtām, bet pieticīgākas, taču ne mazāk garšīgas un izsmalcinātas maltītes:

  • pēcpusdienas vai vakara saldā paradīze. Pacienājiet viesus ar kūku, kafiju un deserta vīna glāzi. Augstas kvalitātes restorāns pievērš īpašu uzmanību saviem desertiem, tāpēc saldummīļi noteikti novērtēs gan tradicionālus, gan nestandarta saldumus;

  • brokastis lieliskam svētku dienas sākumam. Brančs jeb vēlbrokastis ir moderns atpūtas veids, ko īpaši patīkami ir baudīt elegantā restorānā. Cenas ziņā brančs ir pieejamāks nekā pusdienas vai vakariņas restorānā, un uzsākot svētku dienu ar sātīgām, gardām brokastīm, prieka un enerģijas deva būs garantēta.

Bet, ja vēlaties pacienāt savus mīļos ar gardām pusdienām vai vakariņām par pieejamu cenu, noteikti iepazīstieties ar ēdienu cenām pirms galdiņa rezervācijas. Labs restorāns vienmēr izvieto ēdienkarti savā mājaslapā, kur norāda gan cenas, gan īpašos piedāvājumus, kas var palīdzēt samazināt svētku izmaksas.

Foto: Baltvilla.lv

 Ēdienkartes izvēle

Ja esat ieplānojuši pusdienas vai vakariņas divatā, ēdienu pasūtīšanu gan Jums, gan Jūsu vakara kompanjonam vislabāk ir veikt patstāvīgi, jo tas neaizņem daudz laika. Taču, ja restorāns sagaida ģimeni no četriem, pieciem un vairāk cilvēkiem, ēdiena izvēle no pilnas ēdienkartes var kļūt laikietilpīga. Lai restorāns varētu nodrošināt perfektu un ātru apkalpošanu, vakara organizatoriem ieteicams vai nu pasūtīt visiem viesiem vienādus ēdienus, vai nu savlaicīgi izveidot ēdienu izlasi un piedāvāt saīsinātu ēdienkarti. Šajā posmā svarīgi ir ņemt vērā:

  • viesu pārtikas alerģijas un nepanesības;

  • viesu piekoptos uztura veidus (veģetārisms, vegānisms utt.);

  • pasākuma budžetu.

Labs restorāns vienmēr būs gatavs palīdzēt ēdienu izvēlē, sniedzot informāciju par iespējamiem alergēniem, ēdienu sastāvdaļām, gatavošanas laiku un citām detaļām, kas var ietekmēt ēdienkartes izvēli.

 Pasākumu plānošana

Labs restorāns piedāvā ne tikai pusdienas un vakariņas, bet arī banketu, kāzu, jubileju un citu svinību apkalpošanu. Vērienīgi svētki reti kad ierobežojas ar maltīti, tāpēc svarīgi ir informēt restorāna komandu par svētku norisi. Pavāriem un oficiantiem ir jāzina:

  • kā notiks viesu sagaidīšana un vai tai būs nepieciešamas uzkodas un dzērieni;

  • kad ir ieplānoti tosti, fotografēšanās, konkursi un citas aktivitātes;

  • cikos ir paredzēta vakara noslēgšana.

Liela pasākuma laikā restorāns strādā vienotā komandā ar pasākuma organizatoriem un vakara vadītājiem. Saskanīgs darbs nodrošina nevainojamu vakara gaitu un ēdienu pasniegšanu pareizā laikā. Noteikti vienojieties ar pavāriem par silto ēdienu pasniegšanas laiku, lai ēdieni saglabātu vajadzīgo temperatūru, iecerēto dekorējumu un garšas īpašības.

Foto: Baltvilla.lv

 Dzērienu izvēle

Svētku galdā īpašu vietu ieņem dzērieni, tāpēc vakara organizatoriem ir jānodrošina ūdens, kafijas un citu dzērienu bagātīgais klāsts. Ņemiet vērā, ka ne visi viesi dzer alkoholiskos dzērienus, tāpēc savlaicīgi vienojieties ar restorānu par kafijas, tējas un atspirdzinošo dzērienu piedāvājumu. Aukstajā sezonā viesiem var piedāvāt bezalkoholiskos karstos kokteiļus.

Kas attiecas uz vīna un citu alkoholisko dzērienu izvēli, to vislabāk uzticēt ekspertam. Labs restorāns piedāvā someljē jeb vīnziņa pakalpojumus, ko vērts izmantot gan mazu, gan lielu svinību organizēšanā. Someljē labi pārzina katra piedāvātā vīna īpatnības un var ātri piemeklēt gaļas, zivs vai veģetārajām ēdienam harmoniskāko vīnu. Labākais vīns nebūt nav dārgākais, un restorāns ar plašu vīna karti vienmēr var piedāvāt viesu budžeta iespējām piemērotāko dzērienu.

 Pārsteigums vakara beigās

Ar ko parastas vakariņas restorānā atšķiras no svētku vakara augstas kvalitātes iestādē? Ar attieksmi un atmosfēru, jo patiešām labs restorāns rūpējas par saviem viesiem arī pēc tam, kad visi pasūtītie ēdieni jau ir pasniegti un apēsti. Svinības vislabāk pabeigt ar saldu brīnumu, pārsteigumu no šefpavāra un desertu speciālistu komandas. Uzziniet, ko izvēlētais restorāns var piedāvāt vakara svinīgam noslēgumam – smalku kūciņu izlasi, pārsteidzošu garšu desertu, grandiozu svētku torti vai kaut ko citu, kas paliks atmiņā uz ilgu laiku.

Foto: Baltvilla.lv

Garšu piedzīvojums ir tikai daļa no tā, ko spēj piedāvāt apmeklētājiem labs restorāns. Izvēloties restorānu, pievērsiet uzmanību ne tikai ēdienkartei, bet arī restorāna atrašanās vietai un apkalpošanas līmenim – ja visi trīs kritēriji atbilst augstākajām prasībām, vakars būt patiesi izdevies.

Restorāns perfektam svētku vakaram Rīgas apkaimē

Vien 15 minūšu brauciena attālumā no Rīgas atrodas viesnīca “Baltvilla” – priežu meža ieskautā miera osta Baltezera krastā. Pateicoties atrašanās vietai, “Baltvilla” restorāns ir vieta, ko novērtēs ne tikai gardēži, bet arī skaisto skatu cienītāji, jo restorānā ir ziemas dārzs un terase ar mierpilniem ezera un meža skatiem. Tā ir ideāla vieta, kur uzaicināt savu mammu un vecmammu, sievu vai draudzeni atzīmēt starptautisko sieviešu dienu – gleznaina daba, augstas klases virtuve un četrzvaigžņu viesnīcas līmeņa apkalpošana garantē lielisku svētku dienas kulmināciju.

Foto: Baltvilla.lv

Viesnīcas restorāns piedāvā vienmēr aktuālo Eiropas virtuves klasiku un tradicionālo Latvijas virtuvi. Pavāru un konditoru komanda šefpavāra Antona Konstantinova vadībā regulāri atjauno ēdienkarti un izmanto sezonālus vietējos produktus, lai radītu jaunas nepārspējamas garšu un smaržu kombinācijas. Papildus standarta ēdienkartei, “Baltvilla” restorāns piedāvā:

  • degustācijas ēdienkarti – perfekta izvēle svētku maltītei divatā;

  • nelielu svinību ēdienkarti – viesu grupām līdz 20 personām, piemērots risinājums ģimenes svētkiem;

  • banketu ēdienkarti – lieliem pasākumiem pieejami dažādi ēdienkartes varianti ar uzkodu izlasi un siltajiem ēdieniem.

Labs restorāns viesnīcā ir ideāla vieta ģimenes svētkiem vēl tāpēc, ka viesiem ir pieejamas arī citas atpūtas iespējas. Jūs varat iesākt svētkus “Baltvilla” SPA centrā vai atlikt sevis lutināšanu uz nākamo dienu un pavadīt nakti mājīgā viesnīcas numuriņā.

Ja vēlaties iepriecināt savas mīļās sievietes ar viņu cienīgo 8. marta dāvanu, ienāciet “Baltvilla” mājaslapā un pasūtiet galdiņu jau tagad, lai restorāns varētu piedāvāt Jums labāko vietu!

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits