10 cilvēki atklāj to vienu svara zaudēšanas triku, kas tiešām priekš viņiem strādāja

06.05.2018

Tu varētu lasīt nebeidzami daudz rakstus ar padomiem, kā labāk zaudēt svaru, bet tikai tās informācijas daļas, kuras ir bijušas izmēģinātas un pārbaudītas, ir tiešām noderīgas. Šajā rakstā cilvēki atklāj to vienu triku, kas viņiem ir palīdzējis.

 

1. Padari ūdeni par savu ikdienas dzērienu

“Nedzer kalorijas! Vēlies apelsīnu sulu? Izvēlies ūdeni! Vēlies limonādi? Izvēlies ūdeni!”

 

2. Kad ēdiens ir ārpus redzamības, tas ir ārpus galvas

“Porciju kontrole ir vienīgā lieta, kas priekš manis strādā. Tomēr, ja es plānotu apēst tikai ¼ no burgera, man vajadzētu kādu, kurš noņem pārējās ¾ no galda. Viena lieta, ko esmu par sevi iemācījusies, ir, ka es nepārdomāti ēdu visu, kas man ir priekšā.

Tev ir jāiemācās, kas tu esi un kas strādā priekš tevis. Es esmu zaudējusi vairāk kā 50kg, tāpēc es zinu, ka tas strādā. Kad es esmu pabeigusi restorānā ēst, man uzreiz vajag, lai manu šķīvi aiznes prom, un es nekad negribu maizes groziņus uz galda. Tas nenozīmē, ka es nekad sev neko neļauju, bet, ja ļauju, tad tā ir apzināta izvēle.”

 

 3. Saplāno savas maltītes laicīgi

“Maltīšu plānošana. Tu būsi pārsteigta, cik liela kontrole tev ir pār savām kalorijām, ja saplāno iepriekš. Tas ietaupa arī daudz laika un naudas.”

 

4. Esi pacietīga

“Šis ir ļoti labs veids, kā zaudēt svaru. Man ir kolēģe, kurai ļoti patīk tās diētas, kur mērķis ir zaudēt pēc iespējas vairāk svaru pēc iespējas mazākā laikā. Realitātē - zaudēt svaru lēnām un ieviest pārmaiņas, kuras vari turpināt arī ilgā laika periodā, ir labs un veselīgs veids, kā notievēt. Tas tev arī ļauj ēst vairāk un ēst tās lietas, kuras izbaudi. Es uzskatu, ka labākais veids, kā notievēt, ir tāds, ko vari turpināt kā savu dzīvesveidu.”

 

5. Izmanto kaloriju skaitīšanas aplikāciju

“Kad tu pirmo reizi sāc izmantot šādu aplikāciju, tu saproti, cik daudz s**** tu ēd un cik daudz kaloriju ir katrā s***. Tajā brīdī tu nevari negribēt sakārtot savu diētu. No sākuma nosvēru savu sauso brokastu bļodu, un tajā bija vairāk kā 500 kalorijas ar visu pienu, kas ir daudz par daudz, ņemot vērā, ka ēdu arī citas lietas brokastīs. Šis ļoti palīdz un padara lietas skaidrākas.”

 

6. Ēd no mazākiem šķīvjiem

“Mēs šo sākām darīt manā mājā un bija neticami redzēt 1) cik daudz ēdiena es liku uz tiem lielajiem šķīvjiem un 2) cik daudz reizes mazāk ēdiena es varēju apēst un justies tikpat paēdusi. Vai arī es tieši nebiju nenormāli pārēdusies katrā ēdienreizē un biju par to ļoti priecīga.”

 

7. Staigā vairāk

“Staigāšana. Tā ir tik nenovērtēta. To var darīt visi, to var darīt jebkur, un tas neko nemaksā.

Tas, ko esmu sākusi darīt, – izeju 30 minūtes ātrāk no mājas uz savu autobusu un eju pa tā maršrutu, un tikai vēlāk iekāpju autobusā. Tāpat arī daru braucot mājās – izeju 30 minūtes agrāk. Katru dienu tiek nostaigāta vesela stunda, neradot lielu nobīdi manā ikdienas grafikā. Darot šo un ēdot veselīgāk, esmu zaudējusi 6kg piecās nedēļās.”

 

8. Pieņem likumu – 70%

“Apēd 70% no porcijas. Paņem pauzīti, parunā ar kādu, padzeries ūdeni un uz brīdi izbaudi mirkli. Tu pamanīsi, ka lielākajā daļā no reizēm, ēdiens būs nosēdies tev vēderā, un tu vairs nebūsi izsalkusi.”

 

9. Ievies savā ikdienā vieglus, mājās izdarāmus vingrinājumus

“Izpildi vienkāršus vingrinājumus (piemēram, presītes un pietupienus) katru vakaru. Sāc ar pāris reizēm un pēc kāda laika tu jau varēsi uztaisīt vairāk kā 100 presītes dienā. Tev tikai tas jāiekļauj savā ikdienā.”

 

10. Iemācies gatavot

“Es iesāku mācīties gatavot. Kā rezultātā es beidzu ēst lielākoties visus pārstrādātos ēdienus (jo tas ēdiens, ko pati taisu, garšo labāk! Bonuss!). Tie stulbie 7kg, kurus biju pagājušajā vasarā dabūjusi klāt, vienkārši pazuda. Vienīgais, kas man bija jādara, bija jāatrod receptes, kas man garšo, un jāpraktizējas tās gatavot svētdienu vakaros. ”

 
Komentāri [1]
 
+0
Nedaudz izbrīnī- ka ir daudz pasaulē svaru zaudēšanas šovi, bet nav neviens šovs- kur izbadējušos cilvēkus (kādi pasaule nav mazums) uzbarotu līdz normālai kondīcijai.
12.05.2018 18:00 | saite | Atbildēt
 
 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits