Dr.Lensor: lietot kontaktlēcas ir ērti, viegli un nebūt ne dārgi

30.05.2017

Mūsdienās aizvien vairāk un vairāk cilvēku lieto kontaktlēcas un tās ir kļuvušas par gluži ikdienišķu, viegli pieejamu redzes korekcijas līdzekli, kuru ir iespējams pat iegādāties internetā. Un tomēr joprojām var sastapties arī ar neuzticības pilniem aizspriedumiem, kas vērsti pret kontaktlēcām.

Foto: Publicitātes foto

Iegādāties lēcas internetā

Daži aizspriedumi ir pilnībā nepamatoti – piemēram, bailes, ka kontaktlēca varētu pazust acī, aizslīdot kaut kur aiz plakstiņa, kas ir fizioloģiski neiespējami. Lai kliedētu satraukumu, kāds varētu būt cilvēkam, kurš vēl nav lietojis kontaktlēcas, bet tomēr apsver iespēju pamēģināt, lūk, izplatītākie mīti, kas saistīti ar kontaktlēcu lietošanu, un to atspēkojums:

  • Kontaktlēcas ir kaitīgas acīm

Pastāv uzskats, ka, lietojot kontaktlēcas, var inficēt acis, taču, ja kontaktlēcas tiek pienācīgi koptas un, tās ieliekot, rokas ir tīras, nekas tāds nevar notikt.

  • Ne visi var nēsāt kontaktlēcas

Šis patiesībā nav mīts, kontaktlēcas tik tiešām nav piemērotas pilnīgi visiem (piemēram, ja ir sauso acu sindroms), tomēr mūsdienīgu kontaktlēcu gadījumā to cilvēku loks, kuri tās var lietot, ir stipri paplašinājies – ir pieejamas kontaktlēcas, kas lietojamas astigmātisma gadījumos, ir multifokālās kontaktlēcas, kas darbojas kā progresīvās brilles. Kontaktlēcas var lietot arī tad, ja ir augstas pakāpēs tuvredzība vai tālredzība, tādējādi ļaujot izvairīties no brillēm ar ļoti bieziem stikliem.

  • Esmu pārāk jauns vai vecs, lai lietotu kontaktlēcas

Kontaktlēcu lietotāju vecuma ierobežojumi atkarīgi no konkrētā cilvēka. Ja lietotājs ir bērns, tad ir jāskatās, vai viņš ir pietiekami atbildīgs un spēs rūpēties par kontaktlēcām. Speciālisti iesaka bērniem lietot vienas dienas kontaktlēcas, kas nav jākopj un kuras pēc lietošanas vienkārši izmet. Attiecībā uz senioriem, galvenais ierobežojums varētu būt saistīts ar to, ka kontaktlēcas var būt grūti ielikt, ja, piemēram, dreb roka.

  • Ielikt kontaktlēcas ir grūti

Sākumā ielikt kontaktlēcas var arī nebūt tik viegli, taču visu iespējams apgūt un iepraktizējoties tas nesagādā itin nekādas grūtības. Ļoti bieži pietiek tikai ar dažām minūtēm, lai to apgūtu, bet var gadīties, ka tas prasa arī ilgāku laiku. Galvenā problēma, ar ko cilvēki sākumā saskaras, ir bailes pieskarties pašiem savai acij. Patiesībā viss ir atkarīgs no motivācijas – ja tiešām ir vēlme sākt lietot lēcas, tad to var iemācīties un pēc tam tas vairs nav grūti.

  • Kontaktlēcas ir neērtas un rada diskomfortu

Pirmajā brīdī, kad ieliek kontaktlēcu, to, protams, jūt, taču mūsdienās kontaktlēcas ir tik plānas, ka pie tām ļoti ātri pierod. Ja nepatīkamā sajūta acī nepāriet, tas liecina, ka kaut kas nav kārtībā un ir nepieciešams kontaktēties ar speciālistu.

  • Kontaktlēcas ir grūti kopt

Jā, sākumā tas var likties sarežģīti, tomēr ar laiku izveidojas rutīna un nekā sarežģīta tajā visā vairs nav. Turklāt, ja galīgi negribas nodarboties ar kopšanu, var izvēlēties arī vienkāršāku risinājumu un lietot vienas dienas kontaktlēcas, kuras nav jākopj.

Svarīgi!

Ja nolemjat sākt lietot kontaktlēcas, vispirms jādodas pie optometrista (tāpat kā pasūtot brilles), kurš pārbauda redzi un acu veselību, palīdz izvēlēties piemērotas lēcas, iemāca tās ielikt, izņemt un kopt, konsultē, kādās situācijās kontaktlēcas var un nevar lietot. Kontaktlēcas var kļūt par ierastu Jūsu ikdienas sastāvdaļu, turklāt tikt pie kontaktlēcām var bezgala viegli – vienkārši ieejot internetā, pasūtot un ar kurjera sūtījumu saņemot jau nākošajā dienā.

Iegādāties kvalitatīvas, 100% oriģinālas kontaktlēcas par labākajām cenām var interneta veikalā Dr.Lensor. Turpat arī var pieteikt vizīti pie profesionāla optometrista kādā no Optio, Vision Express un Pasaules Optikas veikaliem.

Dr.Lensor

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!