Apotheka aptieku tīkls aug arī ārpus Rīgas!

07.03.2016

Aptieku tīkls Apotheka nesen piedzīvojis svarīgu notikumu – otrās jaunā koncepta aptiekas atklāšanu ārpus Rīgas. Šoreiz pie aptiekas ar moderna interjera plašākām telpām tika Siguldas iedzīvotāji. Tagad Latvijas iedzīvotājiem dažādās vietās pieejamas jau kopumā vienpadsmit jaunā koncepta aptiekas.

Pēc pamatīgām 30 tūkstošu eiro investīcijām aptiekas telpas Siguldā, Pils ielā 3 piedzīvojušas pilnīgas pārvērtības un nu kļuvušas par mājvietu mūsdienīgai aptiekai, kam gan vietējiem, gan Siguldas viesiem netrūks ko piedāvāt – saskaņā ar jauno koncepciju krietni palielināts preču klāsts, un nu Apotheka piedāvā visu labas veselības un pašsajūtas veicināšanai, kā arī augstvērtīgai ķermeņa skaistumkopšanai.

Apotheka aptieka uzņēmusies kļūt par iedzīvotāju iemīļotāko aptieku Latvijā, un ir gatava pierādīt, ka uzņēmumam patiesi rūp mūsu veselība. Pie jaunā aptiekas koncepta Apotheka nonāca pēc pētījuma, kura rezultāti skaidri liecināja, ka bieži vien apmeklējam aptieku, lai risinātu jau radušās veselības problēmas – cīnītos ar iesnām, iegādātos pretsāpju medikamentus utt. Tā vietā, veselības speciālisti norāda, vajadzētu vairāk pievērsties arī profilaktiskai veselības kopšanai un uzlabošanai – vairāk domāt par ķermenim vajadzīgo uzturu, vitamīniem, imunitātes stiprināšanu.

Tieši tādēļ jaunā koncepta aptiekās Apotheka liek uzsvaru arī uz preču klāsta palielināšanu, uzņemoties informēt klientus par profilaktiskās veselības kopšanas ieguvumiem ilgtermiņā un tādējādi rūpējoties par Latvijas iedzīvotāju labsajūtu.

Inovācija – veselības kabinets

Jaunajā aptiekā Siguldā ieviesta arī inovācija – īpaši izveidots veselības kabinets, kurā saņemt farmaceita konsultācijas, bez maksas noteikt ķermeņa masas indeksu, kā arī cukuru un holesterīna līmeni asinīs. Turpinājumā nedaudz par to, kādēļ ir svarīgi veikt šādus mērījumus, lai vienmēr uzturētu labāko pašsajūtu.

Ķermeņa masas indekss

Ar ķermeņa masas indeksu tiek izteikta ķermeņa svara un auguma attiecība. Pēc šiem mērījumiem iespējams noteikt liekā svara vai aptaukošanās pakāpi. Ķermeņa masas indekss ir svarīgs rādītājs gan sportistiem (kam jāizmanto cits noteikšanas veids), gan mazāk aktīviem cilvēkiem – bieži vien vizuāli var nemanīt, ka ir nelielas aptaukošanās problēmas, kas ķermenim rada papildu stresu un mazina labsajūtu. Tieši konsultācija ar Apotheka veselības speciālistu veselības kabinetā ir uzticamākais veids šī indeksa noteikšanai, jo tiek ņemts vērā arī aptaukošanās procents un fizioloģiskās īpatnības.

Cukura līmenis asinīs

Cukura līmeni asinīs svarīgi noteikt, lai pārliecinātos, vai viss kārtībā ar glikozes vielmaiņu. Normāls cukura līmenis asinīs ir no 3,3 līdz 6 mmol/l, attiecīgi, ja rādītāji neiekļaujas šajā zonā, tad var runāt par paaugstinātu vai pazeminātu cukura līmeni asinīs.

Paaugstināts cukura līmenis bojā asinsvadus, un tas būtiski palielina akluma, nervu bojājumu, nieru mazspējas, kā arī sirds slimību risku. Pazemināts cukura līmenis asinīs visbiežāk ir medikamentu izraisīts un ir raksturīgs cukura diabēta slimniekiem. Šiem pacientiem visbiežāk to izraisa medikamentu, uztura un fizisko aktivitāšu nesabalansēšana. Šāda stāvokļa gadījumā cieš smadzenes, jo tām cukurs ir vienīgais enerģijas avots. Tieši cukura diabēta slimniekiem ir ārkārtīgi svarīgi regulāri pārbaudīt cukura līmeni asinīs, īpaši, ja ir slikta pašsajūta.

Pirms pārbaudes jāatceras, ka precīzu cukura līmeni asinīs varēs noteikt, ja pirms ieradīsieties uz pārbaudi Apotheka veselības telpā 8 stundas nebūsiet ēdis, pretējā gadījumā rezultāti nebūs ticami.

Holesterīna līmenis asinīs

Augsts holesterīna līmenis ir viens no galvenajiem labas veselības un pašsajūtas ienaidniekiem. Latvijas kardiologu pētījumu rezultāti šajā ziņā neuzrāda labu tendenci – aptuveni septiņdesmit procentiem no Latvijas iedzīvotājiem vecumā no 25 līdz 70 ir paaugstināts holesterīna līmenis. Lielākās veselības problēmas izraisa tieši cilvēku nezināšana par savu holesterīna līmeni – lai šo problēmu risinātu lielākajai daļai no mums pietiek vien ar uztura izmaiņām un vienkāršiem medikamentiem. Tieši tādēļ, rūpēs par saviem klientiem, arī Apotheka jaunās koncepta aptiekas veselības telpā esat gaidīti uz bezmaksas holesterīna līmeņa pārbaudēm.

Daudzos gadījumos ļoti svarīgi laicīgi diagnosticēt gan cukura, gan holesterīna līmeņa izmaiņas, kas ir ārpus normas, lai varētu ātri un efektīvi risināt šīs problēmas, neatstājot paliekošas sekas uz veselību. Pat ja Apotheka veselības telpā veikto mērījumu rezultāti neiekļausies normās, labā ziņa ir tā, ka problēmas tik laicīgi diagnosticētas un Apotheka pieredzējušais personāls spēs ieteikt nākamos rīcības soļus problēmu risinājumam.

Turpinot apliecināt rūpes par klientiem, Apotheka par mērķi noteikusi arī šogad modernizēt esošās un atvērt jaunas aptiekas ne tikai Rīgā, bet arī reģionālajās pilsētās.
Avots: aptiekas.apotheka.lv

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)