Naudas aizdevums VS alternatīvas ienākumu metodes: kas ir drošāks?

06.08.2019

 

Pēkšņa vajadzība pēc naudas var iedzīt pamatīgā stresā un izraisīt nepārdomātas, ilgtermiņā neizdevīgas rīcības. Ja trūkstošo summu nav iespējams aizņemties no dāsna tuvinieka vai vienkārši noņemt no iekrājumu konta, atliek meklēt palīdzību no malas. Moderna pasaule ir pilna ar tehnoloģijām, kas sola ātru un drošu naudas pieplūdi, un naudas aizdevums ir tikai viens no pieejamajiem variantiem. Lasiet šajā rakstā par to, kāpēc aizdevumi ir labāka izvēle nestandarta dzīves situācijā!

4 veidi, kā tikt pie papildu naudas internetā

Aizdevumi ir saistīti ar papildu tēriņiem procentu pārmaksas dēļ, tāpēc nav brīnums, ka cilvēki meklē arī citus finanšu sarežģījumu risinājumus. Bet vai tie tiešām ir labāki nekā aizdevums? Izplatītākās naudas ieguves metodes internetā ir: 

  • totalizators – azarta derības var būt aizraujošas, un dažkārt pat nodrošina lielus laimestus, taču neviens totalizatora dalībnieks nezina, vai un cik daudz vinnēs;
  • azartspēles – ir ne mazums filmu, kur varonis veic likmi ar pēdējo palikušo naudu un laimē miljonus, taču dzīvē tā parasti nenotiek. Lai vinnētu pat mazu summu, parasti ir jāiztērē daudz vairāk, tāpēc azartspēle drīzāk ir dārga izprieca, nevis stabils naudas ieguves veids; 
  • kriptovalūtas – klīst baumas, ka ar kriptovalūtām var nopelnīt bagātību, taču būsim godīgi – cilvēkam bez pamatīgām nozares zināšanām ir gandrīz neiespējami izvairīties no blokčeina zemūdens akmeņiem;
  • investīcijas – salīdzinoši drošs un izplatīts peļņas veids internetā. Mūsdienās arī fiziskās personas ar vidējiem ienākumiem var pelnīt, ieguldot kredītos, biznesa projektos un nekustamajos īpašumos. Galvenais trūkums ir laiks, jo gandrīz visas investīcijas atnes peļņu tikai pēc gada, tātad, metode nav lietojama steidzamu finanšu problēmu risināšanai. 

Salīdzinājumā ar šīm metodēm, aizdevums ir vienkāršāk saņemams un lietojams. Taču arī tas nav ideāls problēmu risinājums, tāpēc aizņēmējam ir svarīgi apzināties kredītu izmantošanas robežas. Lasiet raksta turpinājumā, kas jāzina par aizdevumiem pirms pieteikšanās!

Aizdevums – citāda pieeja naudas lietām

Visiem iepriekšminētajiem naudas ieguves veidiem ir viena kopīgā īpašība – tie negarantē peļņu. Būtībā, tā ir loterija, kurā zaudējuma varbūtība ir daudz lielāka nekā laimesta izredzes. Turklāt visas pieminētās metodes prasa ieguldījumus, un reti kurš cilvēks sarežģītā finanšu situācijā vēlēsies tērēt naudu pasākumiem ar apšaubāmu efektivitāti. Ja steidzami jāapmaksā rēķins vai jāsedz ārstniecības izmaksas, piemērotāka ir operatīva un uzticama finanšu palīdzība – naudas aizdevums.

4 argumenti par labu aizdevumam

Aizdevumi atšķiras no citām ienākumu metodēm gan vispārīgos raksturojumos, gan detaļās. Galvenās aizdevuma atšķirības ir:

  • pieeja noteiktai naudas summai. Katrs aizdevums ir ar savu kredītlimitu, ko kreditors parasti nosaka individuālā kārtībā. Pieteikšanās brīdī aizņēmējam ir zināmas maksimālas un minimālas kredītlimita robežas. Aizdevumi nerada papildu caurums aizņēmēja budžetā, jo visas kredīta izmaksas ir zināmas vēl pirms tā apstiprināšanas;
  • skaidri saņemšanas nosacījumi. Veicot likmes totalizatorā vai pokera spēlē, nevar zināt ne spēles iznākumu, ne savu peļņu un zaudējumus. Aizdevums ir piesaistīts kredītlīguma nosacījumiem, kas regulē procentu likmes izmēru, ikmēneša iemaksu apjomu un kopējo atmaksas summu;
  • ātra naudas saņemšana. Interneta aizdevums tiek pārskaitīts uz aizņēmēja bankas kontu uzreiz pēc kredīta apstiprināšanas. Pārskaitījumi vienas bankas ietvaros notiek zibenīgi, starpbanku darījumi parasti aizņem 1 darba dienu;
  • individuāli pielāgojami risinājumi. Neviens aizdevums nav pilnībā identisks citam, un arī viena kreditora pakalpojumu klāstā bieži ir dažādi aizdevumi īstermiņa un ilgtermiņa vajadzībām.

Aizdevumi ir mazāk riskanti nekā citas naudas ieguves metodes, taču arī apjomā neliels aizdevums var radīt finanšu sarežģījumus. Ja aizdevums ir vienīgais situācijas risinājums, svarīgi atrast aizdevēju, kas pieturas pie atbildīgas kreditēšanas principiem un nodrošina potenciāliem klientiem pieeju visai informācijai par pakalpojumu.  

Latvijā nebanku aizdevēju tirgus ir piesātināts ar piedāvājumiem, tāpēc labāk izvēlēties jau pārbaudītu kreditoru. Viens no nebanku aizdevējiem ar vislielāko pieredzi Latvijā ir VIA SMS, kas kreditēšanas pakalpojumus piedāvā kopš 2009. gada.  

Droša aizņemšanās ar VIA SMS

VIA SMS piedāvā īstermiņa un ilgtermiņa interneta kredītus personām no 20 līdz 70 gadu vecumam. Aizdevēja pakalpojumu klāstā ietilpst trīs aizdevumi: 

  • elastīgais aizdevums – labi pazīstama ātrā kredīta uzlabota versija, elastīgais aizdevums var tikt atmaksāts vienā vai vairākos maksājumos;
  • naudas aizdevums – kredīts privātajam patēriņam ar atmaksas termiņu no 6 līdz 12 mēnešiem;
  • maksājumu karte ar kredītlīniju – kredītkarte ir izmantojama visur, kur pieņem Master Card norēķinu kartes. 

Visi VIA SMS aizdevumi ir ar kredītlīmitu no 50 līdz 3000 eiro. Katram aizņēmējam tiek noteikts individuāls kredītlimits, adekvāts klienta maksātspējai un kopējai finanšu situācijai. VIA SMS nosaka kredītlimitu, izmantojot informāciju no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) datu bāzes, kā arī no parādvēstures reģistriem (Creditreform, Creditinfo, Lindorff, Julianus Inkasso, Gelvora).  

Pateicoties operatīvai informācijas analīzei, lēmums par kredīta piešķiršanu vai atteikšanu tiek paziņots pāris minūšu laikā – salīdzinājumā ar alternatīvām naudas ieguves metodēm, interneta aizdevums ir ne tikai drošāks, bet arī daudz ātrāks.  

Un tomēr, runājot par aizdevumu priekšrocībām, nevar neuzsvērt, ka atbildīga kreditēšana iet roku rokā ar atbildīgu aizņemšanos. Izvērtējiet savas iespējas atmaksāt kredītu un piesakieties aizdevumam tikai tad, ja tas ir vajadzīgs svarīgiem un neatliekamiem tēriņiem. 

Naudas aizdevums nav universāls palīgs, taču tas ir saprotamāks un drošāks nekā alternatīvas ienākumu metodes. Lai aizņemtos bez slēptiem nosacījumiem, izvēlieties aizdevēju ar pieredzi un labu reputāciju – ienāciet VIA SMS mājaslapā, lai uzzinātu vairāk par interneta aizdevuma priekšrocībām!

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits