Tavam sirdsmieram - zibens aizsardzība mājai

11.09.2018

Ir cilvēka dabā domāt, ka sliktās lietas notiek tikai ar citiem, nekad ar mums pašām. Kad dzirdam par kādu traģēdiju ziņās, tikai nodomājam, labi, ka tā neesmu es, un tā nav mana ģimene. Tāda dabas parādība kā zibens spēriens īsti neasociējas ar briesmām savam mājoklim vai sev tuvajiem cilvēkiem. Taču nereti ir vērts būt piesardzīgiem, pirms kaut kas slikts ir noticis, lai tas tā arī paliktu, un zibens aizsardzības sistēmas uzstādīšana būtu tikai drošības garants.

Šis rakstiņš noteikti būs aktuālāk privātmāju īpašniecēm, un es mēģināšu ieviest nelielu skaidrību par pieejamajām izvēles iespējām, izvēloties zibens aizsardzības sistēmu, kāpēc tieši SIA AURE-1 būs labākais risinājums, un kā veikt pasūtījumu soli pa solim.

Zibens aizsardzības metodes

Ārējo zibensaizsardzību iedala divos veidos – aktīvā un pasīvā jeb klasiskā. Abas metodes principā veic vienu uzdevumu, t.i. uzņem zibens triecienu un novada to dziļi zemē, kur tam ir mazāka pretestība kā zemes virskārtā. Sistēmas atšķirības ir materiālos, montāžas procesā un cenā.

  • Klasiskā zibens aizsardzība

Saukta arī par pasīvo metodi, jo tā aktīvi nepiesaista zibens lādiņu, kuru novadīt augsnē, taču tādēļ nav mazāk efektīva un pieprasīta. Klasiskā zibens aizsardzība paredz metāla stiepļu sieta un uztvērējstieņu uzstādīšanu uz jumta, novadītāju izvietošanu gar ēkas fasādi, kas zibens lādiņu novadīs uz zemējuma kontūru, kas savukārt tiek ierakts zemē pa ēkas perimetru.

  • Aktīvā zibens aizsardzība

Šī metode ir nedaudz modernāka un līdz ar to arī ērtāka un relatīvi drošāka. Izvēloties aktīvo zibens aizsardzības sistēmu, iegūsiet dažādas priekšrocības, piemēram, ilgu kalpošanas laiku, mazu zemējumu skaitu, ātru un vienkāršu montāžu un plašu aizsardzības rādiusu. Procentuāli palielinās arī iespēja, ka zibens lādiņš tiks piesaistīts tieši vēlamajā vietā un droši novadīts zemē.

 

Uzticība profesionāļiem

Zibens aizsardzība mājai ir ļoti specifiska zinātne un diez vai to varēs apgūt, izlasot kādu pamācību vai noskatoties pamācošu video. Pat pareizās metodes izvēle būtu jāatstāj profesionāļu rokās. Šādus zinātājus ar daudzu gadu pieredzi un nopietnu attieksmi pret savu darbu varēsiet sastapt SIA AURE-1 komandā (Jūrmala, Ilgas iela 6). Viņi jums sniegs visu nepieciešamo, lai jūs justos droši par sevi un saviem mīļajiem.

Apmeklējot mājaslapu zibens.lv, ļoti pārskatāmi varēs iepazīties ar kompānijas darbību, izlasīt atsauksmes un sadaļā “Kā veikt pasūtījumu” soli pa solim saprast zibens aizsardzības uzstādīšanas procesu. Jautājumus droši var uzdot arī zvanot pa tālr. +371 2640 9640 vai rakstot [email protected].

Jautāsiet, kādēļ man uztraukties par zibens aizsardzības sistēmām un mēģināt izzināt labākās metodes vai uzstādīšanas sīkumus? Pirmkārt, nevienas zināšanas nevar nākt par ļaunu un, otrkārt, pat šāds šķietami vīrišķīgs “mājas darbs” var dot gandarījumu un sirdsmieru tieši jums. Nereti sievietes vēlme savus mīļos turēt drošībā atduras pret apziņu, ka pasargāt no visa jau nekad nevarēs, bet šādi piesardzības pasākumi noteikti nedaudz nomierinās satraukto prātu un sirdi, un atgādinās, ka ir izdarīts vēl kāds mazumiņš, lai mājas būtu visdrošākais patvērums pasaulē.

 

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits