8 mūzikas festivāli Eiropā, kurus šovasar vērts apmeklēt

14.06.2018

Brīvās vasaras dienas iespējams aizvadīt dažādi – kādam pie sirds iet laiska atpūta pludmalē, kādam citam, tieši pretēji, darbošanās piemājas dārziņā, rūpējoties par to, lai pie mājas būtu skaistākās puķu dobes un siltumnīcā – gardākie tomāti un gurķi. Taču, ja Tev vasara asociējas ar festivāliem, ieskaties Ondo.lv sagatavotajā ceļvedī, kurā apkopoti 9 ievērības cienīgi festivāli, kas šīs vasaras mēnešos norisināsies Eiropā!

Foto: Shutterstock.com

Roskildes festivāls (Dānija, 30. jūnijs - 7. jūlijs)

Roskildes festivāls ir īsts maratons pat rūdītākajiem festivālu apmeklētājiem – tas ilgst veselu nedēļu, taču mūziķu liste ir visai iespaidīga. No zināmākajiem mūziķiem noteikti jāpiemin Eminems, “Nine Inch Nails”, St. Vincent, “Interpol”, Bruno Mars, “My Bloody Valentine”, Niks Keivs ar grupu “The Bad Seeds”, “Four Tet”, “Massive Attack”, “Fever Ray”, “Fleet Foxes”, “Gorillaz”, un daudzi citi. Ja esi gatavs septiņas dienas dzīvot festivāla režīmā un vēlies izbaudīt visdažādākā spektra mūziku, Roskilde ir vieta, kur Tev noteikti jādodas.

Festivāla mājaslapa: https://www.roskilde-festival.dk/

 

Tomorrowland (Beļģija, 20. - 22. jūlijs; 27. - 29. jūlijs)

Atšķirībā no Roskildes festivāla, kurā savai gaumei piemērotus mūziķus atrast spēs ikviens, Tomorrowland festivāls koncentrējas uz deju un elektronisko mūziku, kā arī repu, piedāvājot karstu ballīti. Alan Walker, Steve Aoki, Afrojack, Lil Pump, Tiësto, Hardwell – šie ir izpildītāji, kuru vārdi komentārus neprasa, un tā ir vien pavisam neliela daļa no kopējā mūziķu pulka, kas šajā festivālā uzstāsies. Tiesa, jāņem vērā Tomorrowland specifika – tas notiek divas nedēļas nogales pēc kārtas, un katrā no šīm nogalēm mūziķu sastāvs jeb line-up ir atšķirīgs, tāpēc pirms tam ieteicams izpētīt, kurā nedēļas nogalē uzstājas Tavi mīļākie mūziķi.

Festivāla mājaslapa: https://www.tomorrowland.com/global/

 

Weekend Festival Baltic (Igaunija, 16. - 18. augusts)

Ja vēlies izbaudīt augstvērtīgu festivālu, taču Latvijā neko savai gaumei piemērotu atrast nevari, tas nebūt nenozīmē, ka jāmēro vairāki simti vai pat tūkstoši kilometru, lai atrastu kāroto – tepat Igaunijā, Tartu, augusta vidū trīs dienu garumā norisināsies Weekend Festival Baltic, kurā uzstāsies virkne šobrīd karstāko izpildītāju: Afrojack, David Guetta, Kygo, Post Malone, “The Prodigy” , Desiigner, un daudzi citi. Ja esi uz Tu ar elektronisko mūziku, Weekend Festival Baltic noteikti jāapmeklē, it īpaši ņemot vērā, ka tas norisinās tepat, kaimiņos!

Festivāla mājaslapa: https://www.weekendbaltic.com/

Foto: Shutterstock.com

Flow Festival (Somija, 10. - 12. augusts)
Būsim godīgi – festivāli, ja tie ir saistīti ar mūziku, lielākoties neizceļas ar iespējām palutināt savas garšas kārpiņas. Helsinkos notiekošais Flow festivāls tomēr pierāda pretējo – tajā šogad ir ne vien ļoti spēcīgs mūziķu sastāvs (Kendrick Lamar, “Arctic Monkeys”, Lykke Li, “Fleet Foxes”, Bonobo, “Grizzly Bear”, Fever Ray, St. Vincent u.c.), bet arī, kā jau ierasts citus gadus – iespēja nobaudīt augstas klases restorānu, kafejnīcu un bāru ēdienu. Kā vēsta festivāla mājaslapa, šogad gardus ēdienus piedāvās aptuveni 40 iestādes, un aizmirsts nebūs arī par dzērienu klāstu – papildus jau ierastajām festivālu opcijām, Flow Festival organizētāji sola nodrošināt iespēju nobaudīt arī dažādus craft alus, šampāniešus, vīnu un arī bezalkoholiskos dzērienus. Lieliska iespēja “pabarot” gan savas ausis, gan vēderus!

Festivāla mājaslapa: https://www.flowfestival.com/en/

 

Sziget Festival (Ungārija, 8. - 15. augusts)

Sziget ir mūzikas festivāls ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi, un šo gadu laikā tas kļuvis par vienu no lielākajiem festivāliem Eiropā. Jāpiemin festivāla interesantā atrašanās vieta – tas norisinās uz salas Budapeštā, Ungārijā. Arī Sziget norises ilgums ir visai iespaidīgs – vesela nedēļa, kuras laikā iespējams izbaudīt gan visplašākā žanra mūziku, gan citas mākslas izpausmes, piemēram, teātri un cirku. Taču, ja runājam par mūziķu sastāvu šī gada Sziget festivālam, jāteic, ka tas ir gana raibs – “Arctic Monkeys”, Dua Lipa, “Gorillaz”, Kendrick Lamar, Kygo, Lana Del Ray, “Mumford & Sons”, un, protams, daudzi, daudzi citi.

Festivāla mājaslapa: https://szigetfestival.com/de/

Foto: Shutterstock.com

Bestival (Lielbritānija, 2. - 5. augusts)
Ja festivālā vēlies izbaudīt pavisam nebijušas sajūtas, Lielbritānijā notiekošais Bestival ir tieši tas, ko Tu meklē. Arī Bestival, protams, neiztiek bez populāru mūziķu uzstāšanās (2018. gadā festivālā uzstāsies “London Grammar”, “Silk City” (Mark Ronson un Diplo), M.I.A. u.c.), taču galvenais uzsvars šajā festivālā ir uz kopējo noskaņu – tā Bestivālā ir pasakaina vārda vistiešākajā nozīmē. Tā, piemēram, te atrodama piepūšamā baznīca, kurā festivāla laikā iespējams apprecēties; ar malku kurināmi džakuzi, kuros atpūsties pēc koncertu apmeklējuma; cirks, kurā kā lielgabala lode tiek izmantots cilvēks un akrobāti, kuri staigā pa degošu virvi. Unikālas pieredzes meklētājiem te noteikti patiks!

Festivāla mājaslapa: http://www.bestival.net/

 

Mad Cool Festival (Spānija, 12. - 14. jūlijs)

Ja esi uz Tu ar Spāniju un rokmūziku, jau laikus iegādājies Mad Cool Festival biļetes. Lai gan festivāls tika atklāts salīdzinoši nesenajā 2016. gadā, tas kļuvis iecienīts ne tikai pašu spāņu, bet arī citu valstu iedzīvotāju sirdīs, jo ir viens no nedaudzajiem festivāliem, kurā iespējams baudīt rokmūziku tik lielā intensitātē. Šogad kā festvāla galvenie mākslinieki izziņoti “Pearl Jam”, “Tame Impala”, “Kasabian”, “Justice”, Post Malone, “Arctic Monkeys”, Jack White, “Massive Attack”, “Franz Ferdinand”, “Depeche Mode”, “Nine Inch Nails”, “Queens of the Stone Age” un citi. Mad Cool Festival ir kārtīgs rokmūzikas lādiņš trīs dienu garumā!

Festivāla mājaslapa: https://madcoolfestival.es/

 

Fresh Island (Horvātija, 10. - 12. jūlijs)

Savukārt, ja Tev visvairāk patīk šobrīd tik populārais reps, rezervē vienu nedēļas nogali, lai dotos uz Fresh Island festivālu Horvātijā – tur šogad uzstājas tādi repa dūži kā Wiz Khalifa, Lil Pump, Vince Staples, Statik Selektah un daudzi citi. Jāizceļ arī festivāla norises lokācija – tā atrodas pludmalē, līdz ar to vētrainas ballītes trīs dienu garumā ir garantētas.

Festivāla mājaslapa: https://www.fresh-island.org/

 

Ceram, ka mūsu, Ondo.lv, sagatavotais vasaras festivālu ceļvedis Tev lieti noderēs!

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!