7 zelta padomi tiem, kuri vēlas pelnīt ar YouTube!

09.04.2018

Moderno tehnoloģiju attīstība sniedz ne tikai dažāda veida izklaidi, bet arī iespēju pelnīt, šo saturu radot, un viena no populārākajām platformām, kurā iespējams gan izklaidēties, gan nopelnīt, ir video koplietošanas vietne YouTube, kurā ik minūti tiek pievienoti video 300 stundu garumā, un katru dienu to apmeklē vairāk nekā 30 miljoni cilvēku. Par to, kā YouTube nopelnīt, uzzini šajā Kimbi.lv sagatavotajā rakstā!

Foto: Shutterstock.com

Pirmais solis – konta izveide

Kā jau ikvienā vietnē, arī YouTube viss sākas ar konta izveidošanu. Lai gan datus un profila foto pēcāk varēsi nomainīt, iesakām jau pašā sākumā izvēlēties plānotajam saturam piemērotu lietotājvārdu un profila foto. Proti, ja grasies dalīties ar videospēļu spēlēšanas pieredzi, centies par to norādīt jau sava konta nosaukumā, kā arī izgatavo vai iegādājies logo ar stilizētu spēļu konsoli, datorspēles varoni, pulti vai ko citu, kas simbolizē tieši šo lauciņu. Noteikti izvairies no bezpersoniskiem lietotājvārdiem, kā arī atceries, ka konta nosaukumam jābūt:

  • Atmiņā paliekošam;
  • Pēc iespējas kodolīgākam;
  • Pēc iespējas oriģinālākam.

Ja ievērosi šos ieteikumus, Tu jau būsi uz pareizā ceļā, lai pēc kāda laika par YouTube ievietotajiem video Tavā kontā sāktu birt nauda!

Foto: Shutterstock.com

Unikāls saturs – panākumu atslēga

Kā jau minējām, teju katru minūti YouTube tiek publicēti video aptuveni 300 stundu garumā. Piekritīsi – lielāku konkurenci atrast būtu grūti, vai ne? Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi radīt patiešām oriģinālu un aizraujošu saturu ar pievienoto vērtību. Nekādā gadījumā necenties kādu atdarināt – virknei jauno YouTube fanātu prātā ienāk doma, ka, radot līdzīgu saturu kā lielākajām zvaigznēm, slava un nauda būs garantēta, taču, būsim godīgi – diezin vai kāds vēlēsies skatīties video, kur kāda ne īpaši zināma persona izmisīgi cenšas ko atdarināt. Lai Tavs saturs cilvēkiem būtu interesants, ņem vērā šādus padomus:

  • Izmanto savas stiprās puses – zini, kā pagatavot lieliskas maltītes, un Tev ir visnotaļ labas oratora spējas? Varbūt Tev sanāk daudz ceļot un proti iemūžināt pašus skaistākos dabas skatus? Tādā gadījumā to arī filmē! Lai kā to gribētos, necenties sekot globālajām tendencēm tikai tāpēc, ka šāda veida video kļuvuši ļoti populāri;
  • Eksperimentē – cilvēkiem ļoti patīk pārsteigumi, tāpēc ik pa laikam izmēģini savos video kādu jaunu pieeju un nebaidies no eksperimentiem, piemēram, uzaicini ciemos kādu citu YouTube aprindās zināmu cilvēku vai arī izveido LIVE pārraidi;
  • Ņem vērā savu skatītāju vēlmes – kad paliksi populārāks, komentāru sadaļā arvien biežāk varēsi redzēt savu fanu ieteikumus nākamajiem video. Reizi pa reizei tos izpildot, Tavi skatītāji noteikti kļūs vēl lojālāki.

Taču, lai video būtu ne tikai interesanti, bet tos redzētu pēc iespējas vairāk cilvēku (un līdz ar to palielinātos Tavas iespējas nopelnīt), Tev jāzina, kā sasniegt Tavu mērķauditoriju!

Foto: Shutterstock.com

Jo vairāk skatītāju, jo vairāk naudas

Lai YouTube pelnītu, nepieciešams, lai Tavus video skatās vairāki tūkstoši vai pat miljoni cilvēku. Lai gan sākotnēji šādu apjomu sasniegšana var šķist visai sarežģīta, ar cītīgu darbu, oriģināliem video un pareizo stratēģiju noteikti nonāksi līdz brīdim, kad skatījumu statistikas ailītēs redzēsi arī sešciparu vai vēl lielākus skaitļus, un arī abonētāju skaits būs mērāms tūkstošos. Bet kas ietilpst labā stratēģijā? Lūk, daži padomi:

  • Saturu ievieto regulāri – lai cilvēkiem ar Tavu kontu rastos pastiprināta saikne, ir svarīgi, lai video saturs tiktu ievietots regulāri;
  • Par jaunu video paziņo sociālajos tīklos – lai gan Tava kanāla abonētājiem nāks ziņas tad, kad būsi ievietojis savu jaunāko video, tās var tikt palaistas garām. Lai būtu drošs, ka ikviens Tavs fans (un arī citi cilvēki) noskatās Tavu jaunāko garadarbu, par video paziņo arī Facebook, Twitter, Instagram un citos sociālajos tīklos;
  • Seko līdzi komentāru sadaļai – jau minējām, kā komentāri var palīdzēt video tapšanā, taču vēl viens veids, kā radīt saikni ar saviem skatītājiem – laiku pa laikam cītīgākajiem komentētājiem atbildēt komentāru veidā;
  • Pievieno atslēgvārdus – pievienojot video pēc iespējas vairāk atbilstošus atslēgvārdus, Tavu saturu atradīs arvien vairāk cilvēku, kam attiecīgais video varētu patikt un interesēt.

Un, kad būsi sasniedzis pieklājīgu abonentu un video skatījumu skaitu, varēsi sākt domāt par opcijām, kā padarīt Tavu kanālu pelnītspējīgu.

Monetizē savu kanālu

Lai YouTube sāktu pelnīt, Tev nepieciešams monetizēt savu kontu. To iespējams paveikt, ja Tavs konts atbilst šādiem parametriem:

  • Esi sasniedzis 4000 skatījuma stundas pēdējo 12 mēnešu laikā;
  • Tev ir vismaz 1000 sekotāji.

Ja šiem kritērijiem atbilsti, vari pieteikties sava konta monetizēšanai, un, ja Tavā saturā netiks atklāti nekādi pārkāpumi, varēsi sākt pelnīt! Kā tas notiek? Pavisam vienkārši – Tavos video sāks parādīties reklāmas, un, tiklīdz kāds uz tām uzspiedīs, Tavā virtuālajā maciņā ieripos nauda. Jārēķinās gan, ka sākotnēji nopelnītās summas nebūs ļoti lielas, taču – pacietību!

Izmanto Google AdSense sniegtās iespējas

Vēl viens līdzīgs veids, kā pelnīt ar YouTube – piesaistīt arī Google AdSense kontu. Kad tas izdarīts, vari savā video ievietot teksta reklāmas, un par klikšķiem, līdzīgi kā tas ir ar monetizāciju, Tu saņemsi naudu. Taču ir vēl kāds veids, kā ar YouTube palīdzību piepelnīties vai pat padarīt to par savu galveno ienākumu avotu!

Sadarbojies ar uzņēmumiem

Vai esi redzējis video, kuros jūtūberi vairāk vai mazāk atklāti iesaka pamēģināt kādu produktu vai pakalpojumu? Droši vien saproti, ka mūsdienu pasaulē par brīvu ir tikai gaiss, un arī ar šādu reklāmu palīdzību iespējams nopelnīt. Tiesa gan, pirms veic šādu soli, Tev kārtīgi jāparēķina, kāda varētu būt atbilstoša summa par šāda veida reklāmu, un tai vajadzētu kaut nedaudz, bet būt saistītai ar Tava YouTube konta saturu. Proti, ja kanālā mēdz, piemēram, apskatīt dažādus jaunākos tehnoloģijas brīnumus, diezin vai mēbeļu reklamēšana nāktu par labu Tava konta prestižam.

Foto: Shutterstock.com

Koncentrējies uz ilgtermiņa darbību

Reizēm iespēja ātri nopelnīt var aizmiglot acis, tāpēc svarīgi, lai Tev būtu izstrādāts ilgtermiņa plāns, ko ar savu YouTube kontu vēlies panākt. Tādējādi, pirmkārt, izvairīsies no pārsteidzīgiem lēmumiem un, otrkārt, vienmēr zināsi savu mērķi, tādējādi arī strādāt būs daudz vieglāk. Lai Tavam kanālam būtu ilga dzīve un panākumi, veido plānu dažādiem laika periodiem ar konkrētiem mērķiem, piemēram, piecgades plānu, gada plānu un ceturkšņa plānu, kā arī mēneša un nedēļas paveicamo darbu sarakstu.

Kā redzi, iespējas pelnīt ar YouTube ir atvērtas ikvienam, jāmāk vien tās izmantot. Kimbi.lv novēl tieši Tev kļūt par nākamo YouTube slavenību un pelnīt ar to, ko mīli darīt!

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits