Atmodini iekāri!

26.11.2012

Vārds "afrodīzijs" skan kaut kā jocīgi, un nemaz nešķiet, ka tas varētu būt kaut kas noderīgs. Tomēr mēs esam atklājuši, ka patiešām eksistē ēdamas lietas, uz kurām var attiecināt šo dīvaino vārdu.

"Ir ēdieni, kas satur tādas ķīmiskas sastāvdaļas, kas veicina iekāres rašanos un palielina seksuālo uzbudinājumu," saka medicīnas doktore, grāmatas Love Potions (Tarcher, 1993) autore Sintija Mervisa Vatsone no Santamonikas Kalifornijā. Apēd katru dienu kādu no šiem produktiem, un jau pēc dažiem mēnešiem tev vajadzētu sajust pirmos rezultātus.

Sparģeļi un avokado

Vitamīns E, ko satur šie zaļie augi, palīdz tavam organismam ražot hormonus –testosteronu, estrogēnu un progesteronu. Šie hormoni stimulē seksam nepieciešamās organisma reakcijas – klitora piebriešanu un dabīgā lubrikanta izdalīšanos tavā vagīnā.

Banāni

Brīdī, kad tu aptver lūpām šo fallveidīgo augli, ir vēl kāds iemesls padomāt par seksu: izrādās, ka banānos ir ķīmiska viela, kas palīdz nostiprināt muskuļu spēku. Tādējādi orgasma brīdī kontrakcijas būs daudz spēcīgākas, un tas palielinās tavu baudu.

Šokolāde

Kakao satur ķīmisku vielu feniletilamīnu – stimulatoru, kas veicina labsajūtas un prieka rašanos, un šīs sajūtas savukārt liek mums domu par seksu uztvert kā ļoti lielisku ideju!

Asais čili

Kapsaicīns, ķīmiska viela, kas atrodama asajos piparos, stimulē asinsriti un paaugstina asinsspiedienu, tādējādi tiek kairināti nervu gali, un jūs varat sajust daudz lielāku uzbudinājumu.

Austeres

Zinām jau zinām: austeres kā afrodīzijs izklausās tik klišejiski, bet tās patiešām veicina iekāres rašanos. Šie radījumi satur lielu daudzumu cinka, tas ir minerāls, kas veicina testosterona veidošanos organismā, kas savukārt liek daudz intensīvāk domāt par seksu.

Granātāboli

Granātāboli ir kaisli veicinoši augļi, pateicoties tajos esošajiem antioksidantiem, kas stiprina asinsvadu sieniņas, tādējādi palielinās to caurlaidība. Kāds ir ieguvums? Palielinās intīmās zonas jutīgums.

Sarkanvīns

Sarkanvīns ne tikai palīdz lieliski atslābināties, bet arī satur antioksidantus, kas veicina asinsriti un uzlabo asinscirkulāciju pirms seksa un tā laikā.

Lasis un valrieksti

Šajos produktos ir ļoti daudz omega-3 taukskābju, kas uztur seksa hormonu ražošanu augstā līmenī. Arī ķirbju sēklās un linsēklās ir sastopamas šīs vērtīgās vielas.

Vaniļa

Pēc pusdienām apēd saldējumu ar lielisko vaniļas garšu. Tas maigi stimulēs nervus, liekot daudz spilgtāk izjust viņa pieskārienus seksa laikā.

Arbūzs

Šis sulīgais auglis satur aminoskābi citrulīnu, kas palielina slāpekļa oksīda daudzumu tavā organismā. Tas liek asinsvadiem atslābt un paātrina asins cirkulāciju. Rezultātā tev būs vajadzīgs daudz mazāk laika, lai sajustu uzbudinājumu. Bet jāņem vērā, ka, lai panāktu vēlamo efektu, ar vienu gabaliņu arbūza šoreiz nepietiks.

Konsultēja uztura speciāliste Dona Džeksone Blatnere, grāmatas The Flexitarian Diet (McGraw-Hill, 2008) autore; Dr. med. Sintija Mervisa Vatsone. Teksts: Molly Triffin.

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits