Ko viņš patiesībā domā seksa laikā

12.10.2010

Ja tu mācētu lasīt sava mīļotā vīrieša domas, tad jūsu seksuālā dzīve varētu sasniegt vēl nebijušas svētlaimes virsotnes. Taču, ja ekstrasensa spējas tev tomēr nepiemīt, Cosmo steidzas tev palīgā - mēs esam uzzinājuši, par ko tad vīrieši īsti domā mīlēšanās laikā. Nu lielais noslēpums ir atklāts!

Kad viņš zina, ka tu esi gatava seksam, viņš domā: "Svaiga elpa? Kārtībā! Uzbudinājums? Kārtībā! Seksīgas apakšbikses? Kārtībā! Tīri zobi? Kārtībā!"

Ko tas nozīmē: Viņš ir satraukts par tavu tuvumu un vēlas būt pārliecināts, ka absolūti viss ir darba kārtībā. Un tīrs.

Šeit mēs saskaramies gan ar apzinātu, gan neapzinātu reakciju. Kamēr vīrietis novērtē, kā tu izskaties savā jaunajā apakšveļā, un kamēr tava roka lēnām slīd pa viņa augšstilbu, viņa smadzenes jau ir uzsūkušas visus ar jūtām saistītos stimulus un attiecīgi reaģējušas. Tieši tāpēc šajā mirklī viņš pat neaizdomāsies par tavu varbūt nedaudz apaļīgo vēderu vai par to, ka viena tava krūts, iespējams, izskatās nedaudz lielāka kā otra. Viņš vienkārši jūtas patiesi laimīgs, ka tu esi piekritusi to darīt.

Un tad, kad viņa dzimumorgānus pārņem arvien lielāks uzbudinājums, viņš spēj domāt tikai par vienu, piemēram: "Tas būs fantastiski" vai "Kā man patīk tas, ko viņa dara." Ikviena negatīva doma ir tikai un vienīgi par viņu pašu. Un, kā izrādās, vīriešiem šādas domas rodas vairāk, nekā tu spēj iedomāties - to apliecina arī Māris (28). "Man ir problēmas ar spontānu seksu, jo es ļoti rūpējos par tīrību. Varētu pat teikt, ka esmu īsts higiēnas maniaks. Tādēļ, ja es zinu, ka ir paredzēts mīlēties, es tam vienmēr rūpīgi sagatavojos. Bet, ja tas notiek negaidot, mani uzreiz pārņem panika, ka kaut kas varētu būt ne tā, kā vajag. Tādēļ, ja ir iespēja, es nekavējoties skrienu uz vannas istabu. Jā, tas liek nedaudz piebremzēt, bet es labāk to izdaru un esmu mierīgs, nevis nemitīgi uztraucos, vai ar manu ķermeni viss ir kārtībā."

Liec tam darboties tavā labā: Ja tu jau esi devusi nepārprotamu signālu, ka mīlēsies ar viņu, ņem vadību savās rokās. Tas ne tikai neticami iekvēlinās viņu, bet arī mazinās tava partnera nedrošību un bailes no izgāšanās. Aizdzen viņa bažas, pasakot, ko tu vēlies ar viņu izdarīt - piemēram, pastāsti par kādu pozu, ko tu šovakar vēlies izmēģināt, vai pastāsti, kā tu viņam pieskarsies ar savām lūpām un mēli. Lai kairinošas fantāzijas rosina viņa iztēli un arvien pieaugošo iekāri.

Priekšspēles laikā viņš domā: "Vai mēs varētu vienreiz beigt nodarboties ar šīm muļķībām?"

Ko tas nozīmē: "Visa šī niekošanās kopumā ir tīri tā neko, bet es gribu vai nu iet tālāk, vai arī izbeigt to visu!"

Izrādās, ka daži vīrieši vēl joprojām priekšspēli salīdzina ar ķiploku grauzdiņiem, ko pasniedz pirms sātīgas maltītes. Tas tāpēc, ka viņu ķermeņi no priekšspēles gluži vai pārdeg - dzimumloceklī veidojas sūkļveida poras, kas atveras, lai ļautu pieplūst asinīm, un izraisa erekciju. Tas izskaidro to, kādēļ ļoti daudzi vīrieši tikai vēlas arvien ātrāk turpināt iesākto. Kādēļ? Daļēji tādēļ, ka viņi uztraucas, ka var zust erekcija vai arī notikt priekšlaicīga ejakulācija.

"Vairums vīriešu paniski baidās, lai tikai viņiem pēkšņi nezustu erekcija," skaidro psihiatrs un grāmatas "Open To Desire" autors Marks Epsteins. "Patiesībā viņi par to domā visu dzimumakta laiku. Brīžiem viņi jūtas patiesi noraizējušies." Tiesa, nebūt ne visi vīrieši tik vēsi izturas pret priekšspēli. Alekss (26) atzīstas: "Mana tagadējā partnere pilnībā iesaistās priekšspēlē un ļoti labi zina, ko viņa dara. Un mēs abi to vienmēr pilnībā izbaudām."

Liec tam darboties savā labā: Izsit viņu no ierastās bezrūpības un pašapmierinātības. Piemēram, kad viņš kā vienmēr paslidina savu roku tev zem svārkiem, lai novilktu biksītes, viņš pēkšņi saprot, ka tās jau ir novilktas. "Ikreiz sagādā viņam kādu pārsteigumu, tas nosūtīs signālu uz smadzeņu galveno centru, kas stimulē visas smadzenes, tai skaitā apgabalus, kas ietekmē mīlestību un attiecības," uzsver neirologs Rīds Montags. Tas uzturēs viņā iekāri un kaisli un visdrīzāk neļaus beigt pārāk ātri.

Par ko viņš domā orālā seksa laikā: "Vēl nebeigt, vēl nebeigt... NEBEIGT."

Ko tas nozīmē: Lai cik dīvaini tas arī nešķistu, bet viņš uztraucas par to, lai nebeigtu pārāk ātri.

Lai gan orālais sekss vairumam vīriešu sagādā tik daudz patīkamu sajūtu, tas viņiem liek arī ļoti uztraukties. Kad viņš, piemēram, ir aizmirsis nomazgāties vai tu liec lietā savus zobus (lūdzu, nedari to), viņš izmisīgi cenšas izrādīt savaldību. Viņa prāts (kas seksu uztver kā aktīvo atpūtu, vīrišķības simbolu un balvu par to, ka tavas slimošanas laikā viņš uzkopis virtuvi) cīnās, lai šis patīkamais process turpinātos pēc iespējas ilgāk. Katram vīrietim ir sava taktika, ka novērst uzmanību, lai aizkavētu lielo kulmināciju. Piemēram, kāds domās uzskaita dažādas lietas, kas viņu ļoti garlaiko, vai 19 reizes pēc kārtas atkārto vārdu "galds" (vai jebkuru citu vārdu, kas novērš uzmanību), vai domā par suņu skriešanās sacīkstēm, gliemežiem utt. "Diemžēl lielākā daļa vīriešu joprojām dod priekšroku kvantitātei, nevis kvalitātei," saka seksa bloga autors, publicists Sems van Rūds. "Viņi uzskata - jo ilgāks ir sekss, jo labāks tas ir. Un tādā veidā viņi vēl vairāk izjūt savu vīrišķību."

Liec tam darboties savā labā: Tikai tāpēc, lai pārbaudītu, cik patiesībā vīrietis ir pretrunīgs - ja tev šķiet, ka viņš cīnās ar to, lai nebeigtu pārāk ātri, kļūsti stingra. Pasaki viņam, ka gribi, lai viņš beidz tūliņ pat tur un tur (ķermeņa daļu izvēlies pati). Viņš būs tik bezgala pateicīgs, ka tu viņam piedāvā šādu atrisinājumu (un tik iekvēlināts no tavas pavēles), ka viņš darīs visu, ko tu liksi. Un tad ir pienākusi viņa kārta veltīt tavam ķermenim tikpat lielu uzmanību, un, kas ir vēl labāk, viņš arī būs atguvies otrajam raundam.

the_last_430

Seksa laikā viņš domā: "Jākustas šādi, jāpaglāsta tas, nevajadzētu vēl beigt, vēlāk jānoskatās futbola spēle... Vai viņa domā par savu bijušo? Galvenais nedomāt par manu bijušo... Ak, kungs, es patiešām to izdarīju..."

Ko tas nozīmē: Cauri viņa smadzenēm izskrien miljoniem domu.

Tas notiek, kad viņa apziņa mēģina nomākt zemapziņu. Tas ir tad, kad viņa domas, fantāzijas īstenojas - vai vismaz viņš cenšas, lai tas tā būtu... "Es seksa laikā cenšos nedomāt par blakus lietām," saka Toms (31). "Es aizveru acis un vados pēc savām izjūtām. Kad jūtu, ka tuvojas orgasms, es vienmēr nodomāju: "Vai arī viņa jau beidz? Vēl ne? Tad labāk palēnināšu tempu" vai arī "Ja? Ooo...Ahhh...!""

"Pētījumi liecina, ka puse no visiem vīriešiem seksa laikā iztēlojas dažādas erotiskas fantāzijas, kaut gan vairums pētnieku uzskata, ka patiesie skaitļi ir daudz lielāki, nekā vīrieši atzīstas," saka Sems van Rūds. "Daudziem cilvēkiem fantazēšana seksa laikā šķiet tikpat svarīga kā labas garšvielas, ko pievienot ēdienam. Tas padara labas lietas vēl baudāmākas." Ak, jā, ir arī gadījumi, kad šāda fantazēšana ir pilnībā apzināta rīcība. "Tā ir mana atriebība, gan bez bīstamām sekām," saka seksa rakstnieks Sems Pinijs. "Ja sieviete man pārmet, ka neesmu kārtīgi nomazgājis traukus vai arī esmu aizmirsis kaut ko izdarīt, es viņai "atriebjos", mīlēšanās laikā domājot par kādu citu!" Taču, pirms tu uzbrūc savam draugam ar pārmetumiem, ņem vērā, ka ne jau visi vīrieši tā dara...

Liec tam darboties savā labā: Tas nav nepieciešams, jo visdrīzāk tu fantazē tieši tikpat daudz, cik viņš. "Fantazēt par savu bijušo ir ne tikai pavisam normāli, bet pat ļoti veselīgi," saka bestselleru "She Comes First" un "He Comes Next" autors Aiens Kerners. "Fantāzijas ir intīmas un citu acīm noslēptas rotaļas, kas mums dod iespēju iztēloties un savā prātā izspēlēt visneķītrākās lietas, kas, visticamāk, nekad nepārvērtīsies īstenībā. Zinātnieki ir atklājuši, ka seksuāla uzbudinājuma laikā sievietes smadzeņu apgabaliem (kas saistīti ar stresu un nemieru) ir nepieciešams atslēgties, lai sieviete varētu atbrīvoties un sasniegt orgasmu. Tieši tādēļ erotiskām fantāzijām ir tik būtiska nozīme, jo tās palīdz iedarbināt garīgās deaktivizācijas procesu."

Tava orgasma laikā viņš domā: "Trāāāpīīīts!"

Ko tas nozīmē: Viens posms ir pievarēts.

Jā, tas ir noticis! Tu esi sasniegusi orgasmu! Kristaps (28) atzīstas: "Kad manai sievai ir orgasms, es pirmkārt izjūtu prieku, ka viņa to izbauda, kā arī zināmu atvieglojumu, jo tas nozīmē, ka tagad bez jebkādas vainas sajūtas varu pievērsties sev. Un, protams, tā ir arī sava veida pašapliecināšanās, jo tas liecina, ka es joprojām varu un protu viņai sagādāt baudu!" Sems Pinijs gan uzskata, ka šeit var saskatīt arī savtīgus iemeslus. "Tiklīdz vīrieši aptver, ka sievietes ar savām draudzenēm gandrīz vai visu laiku runā par seksu, atklājot arī to, cik prasmīgi ir viņu partneri un vai viņi spēj viņas apmierināt, atmostas vīrieša iedzimtais konkurences instinkts. Un tieši tādēļ vīrietis ir gatavs darīt jebko, lai palīdzētu savai mīļotajai sasniegt virsotni vēl un vēl."

Liec tam darboties savā labā: Tev tik tikko bija orgasms? Apsveicu! Bet, ja tev šajā brīdī ir nepieciešami kādi īpaši priekšlikumi, tad, tiklīdz tu atgūsti elpu, pastāsti viņam, kādas sajūtas tu piedzīvoji. Vīrieši ir gatavi atkal un atkal klausīties it visos sīkumos stāstus par savām veiksmīgajām misijām.

Sava orgasma laikā viņš domā: "???%$&£!!!"

Ko tas nozīmē: Viņš nespēs tev to pateikt pat pēc miljons gadiem.

Šajā mirklī viss kļūst daudz sarežģītāk. Mirkli pirms ejakulācijas vīrieša smadzenes vārda vistiešākajā nozīmē atslēdzas, jo viņu pilnībā ir pārņēmušas fiziskas izjūtas. Visu viņa ķermeni piepilda laimes hormons endrofīns, kas dzimumakta laikā palīdz izjust eiforiju. Pēc kā viņš kļūst gluži apstulbis un viņu atmodināt no šāda stāvokļa ir visai grūti. "Seksa laikā vīrieša prātu un miesu var salīdzināt ar jātnieku un zirgu," saka Sems van Rūds. "Vispirms viņš mēģina kontrolēt savu prātu, bet tad virsroku ņem miesa. Vīrieši bioloģiski ir tā ieprogrammēti, lai sievietēm nodotu pēc iespējas vairāk savu gēnu, tādēļ izšķirošajā brīdī, kad jānotiek šai gēnu nodošanai, zirgs nenormālā ātrumā raujas uz priekšu. Un vienīgais, ko šajā momentā var darīt jātnieks, ir turēties cik spēka!"

Liec tam darboties savā labā: Ja vēlies paildzināt viņa orgasmu, vari iemācīties atpazīt smalkos mājienus, ko raida viņa ķermenis (strauji paātrinās elpošana, ķermenis it kā sastingst, sēklinieki savelkas, palielinās spiediens dzimumloceklī) un mēģini viņu nomierināt. "Ja tu nevēlies viņu pilnībā apstādināt, kad viņš atrodas kaisles agonijā, tu vari palēnināt viņa tempu, uzliekot savas rokas uz dibena un tādējādi kontrolējot viņa kustības," iesaka Aiens Kerners.

Pēc tam viņš domā: "..............................."

Ko tas nozīmē: Pēc orgasma viņš jūtas nevarīgs kā bērns, viņš nespēj atcerēties tavu vārdu, pat savu vārdu vai arī kā sauc to elastīgo lietu, uz kuras jūs guļat.

Kad viss ir beidzies, vīrieša smadzenes tikai pamazām atkal pieslēdzas notiekošajam. Jo viņa prāts ir tik ļoti aizņemts ar ķermeņa stabilizēšanu - temperatūras pazemināšanu, ķīmiskā balansa atjaunošanu un pamatsistēmas pārstartēšanu - ka tas aizņem zināmu laiku, lai viņa apziņa atkal sāktu normāli funkcionēt. Pēc orgasma vīrieša ķermenī izdalās hormons prolaktīns, kas tiek uzskatīts par ļoti stipru nomierinošu līdzekli. Tas palīdz atbrīvot viņa ķermeni no sastinguma un palīdz novirzīt domas no seksa. "Pēc ļoti laba seksa mana galva ir viegla kā gaisa balons," stāsta Jānis (23). "Es spēju domāt tikai par tādām lietām kā, piemēram: "Vai es esmu izsalcis? Vai man vajag uz tualeti? Vai es esmu noguris? Varbūt. Laikam mazliet jāpaguļ.""

Liec tam darboties savā labā: Mēģini izdarīt tā, lai sekss jums būtu agrā vakarā, lai vēlāk jūs, iespējams, varētu pievērsties arī nākamajam raundam. Ja tas neizdodas, tad turi pa rokai kādu aizraujošu grāmatu.

Teksts: Ērika Bērziņa

 
Komentāri [4]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā
 
+0
Kulminācijas laikā domaju vai paspēju izvilkt arā pirms beidzu! Parasti domāju, kā labāk, kā ilgāk izturēt, vai tā viņai patīk. Pāris reizes doma aizklīdusi pie to, ka viņas draudzene ir skaista un gribētos pamēģināt, bet vienu reizi iedomājos- nez kā būtu ar viņas māsas.
10.02.2016 11:51 | saite | Atbildēt
 
 
+0
ir lietas kam ticu un bija lietas kam galīgi neticu 8-)
26.07.2011 18:15 | saite | Atbildēt
 
 
+0
Sveiki
Mans vārds ir garām svētību, es esmu sexy un skaista meitene, es esmu meklē jauku un seksīgu vīrieti, man nāca pāri savu profilu, un es sāka interesē Jūs pēc iepazīšanās ar savu lapu, es nolēmu sazināties ar jums nemeklē vecumā, un rases, man ir kaut kas nopietns, lai pastāstītu jums par mani tādēļ, lūdzu, sūtiet e-pastu ar savu foto uz manu e-pasta adresi: [email protected]
Prieks iepazīties, gaida savu atbildi
Svētība
Mana privātā e-pasts: [email protected]
16.05.2011 04:25 | saite | Atbildēt
 
 
+0
Nedaudz garām.... :-/
09.12.2010 06:19 | saite | Atbildēt
 
 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits