Mācies sevi slavēt, kā to dara vīrieši

22.01.2016

Personālvadības speciāliste Līga Sleņģe stāsta, kāpēc vīrieši prot sevi paslavēt un palielīties ar sasniegumiem labāk nekā sievietes un kā kļūt par karsējmeiteni pašai sev.

Pašlaik korporatīvajā vidē dominē sieviešu darbaspēks. Tas galvenokārt ir demogrāfiskās situācijas dēļ – vienkārši sieviešu darbspējīgajā vecumā ir vairāk nekā vīriešu. Līdz ar to vīrietis, ja vien viņš ir kaut cik sakarīgs, būs veiksmīgāks par sievieti, pat ja viņa ir profesionālāka. Vīrietim piedos kļūdīšanos vai pievērs acis uz kādu viņa neizdarību, taču sievietei vajadzēs būt uzdevumu augstumos. Turklāt vīrieši darbā mēdz piesavināties vairāk sasniegumu nekā sievietes. Mēs tik ļoti baidāmies sev piekārt egoistes birku, ka bieži vien savus nopelnus notušējam. Vīriešiem šī īpašība nepiemīt, un reizēs, kad pārējiem jādara zināmi savi sasniegumi, viņi neklusē.

Sievietes nereti raujas kā trakas – strādā virsstundas, uzņemas papildu pienākumus. Bet tas diemžēl var palikt nepamanīts. Tāpēc, uzmanību, dāmas: nost ar bailēm! Lūk, padomi, kā uzteikt savus sasniegumus.

Turi bosu cilpā
Darīt priekšniekam zināmu, pie kā tu strādā (īpaši, ja tas prasa papildu pūles), ir absolūti nepieciešams. Nedaudz sarežģītāk ir to izdarīt bez uzkrītošas sišanas sev pa plecu. Pieņemsim, ka tu strādā pie projekta un esi rāvusies visas brīvdienas, lai tikai iekļautos noteiktajos termiņos. Nesūti priekšniekam atskaiti svētdienā, cerot, ka viņš redzēs izsūtīšanas datumu un laiku. Tā vietā jau piektdienas pēcpusdienā nosūti e-pastu, ka uzdevums būs paveikts un pirmdien no rīta viss nepieciešamais atradīsies uz viņa galda. Un tā arī izdari. Tas ir ideāls veids, kā parādīt, ka esi strādājusi virsstundas un ka bezizejas situācijā ar tevi var rēķināties arī ārpus darba laika.

Esi gatava atskaitīties
Katru reizi, kad veic sarežģītu projektu vai uzdevumu, kas ir ārpus taviem darba pienākumiem, piefiksē to. Kad pienāk atskaišu laiks, pārlasi savus pierakstus un atsaucies uz konkrētiem sasniegumiem (oktobrī, strādājot pie sava projekta X, es palīdzēju projektā Y). Tas ir daudz iespaidīgāk nekā neskaidras frāzes no sērijas: “Palīdzēju departamenta papildprojektos.”

Dalies ar uzslavu
Ja klients atsūta e-pastu, sakot, ka esi paveikusi milzīgu darbu, pārsūti to priekšniekam ar piezīmi, ka tas ir kompliments visai komandai. Kaut ko līdzīgu: “Gribēju, lai zināt, ka tikšanās bija lieliska. Paldies, ka pirms tam pārskatījāt manu prezentāciju.” Vienmēr dalies ar ziņām, kas apliecina, ka kompānijai esi liels ieguvums. Neaizmirsti pārsūtīt nevienu pozitīvo e-pastu (pat visniecīgāko, piemēram, kolēģa atsūtīto: “Produktīva sapulce! Labi pastrādāts!”).

Beidz slēpties krūmos
Pavērojot kolēģus vīriešus rūpīgāk, tu redzēsi, ka viņi savus sasniegumus neslēpj, turklāt pauž arī lielāku pārliecību par pozitīvu iznākumu. Tu diez vai dzirdēsi vīrieti sakām: “Domāju, ka klientam piedāvājums patika.” Nē, viņš būs pārliecināts, ka šis klients jau ir rokā. Tāpēc nākamreiz, kad priekšnieks tev pajautās par sanāksmes rezultātiem, “šķiet” vietā izmanto “esmu diezgan droša”. Tev varbūt liksies, ka pārspīlē, bet priekšnieks redzēs pārliecību un uzlūkos tevi kā darbinieci, kura spēj paveikt uzticēto darbu.

 
Komentāri [1]
 
+0
Tieši tā. Sāc un darbojies. Kļūsti pati sev noteicēja, neklausoties visādus priekšnieķeļus-iznireļus. Pelni naudu neizejot no mājām - pārdomāta, matemātiskos aprēķinos balstīta stratēģija nodrošina regulārus, lai arī šķietami nelielus laimestus lielākajās Rietumeiropas loterijās. Reģistrējies, satiec savu Fortūnu un izbaudi viņas seksualitātes pārpilno smaidu: http://ej.uz/fxpf Papildus ienākumi reizi nedēļā taču ir atbalsts ikdienā, bet ilgtermiņā palīdzēs uzlabot dzīves kvalitāti.
08.10.2016 18:52 | saite | Atbildēt
 
 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits