Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

IETIEPĪGS

 
Reitings 482
Reģ: 02.02.2010

mana vislielākā problēma ir mana vīrieša pašpārliecinātība. Šajā gadījumā runāju par viņa viedokli jeb savu taisnību ar kuru iespiežas stūrī un tur neko nevar izdarīt. Un tas dzen depresijā mani, kad cilvēks ir pārliecināts ka taisnība ir viņam un pie kājas ko citi saka. Kā saprotat runa ir par strīdu reizēm.

kā arī es nespēju ar viņu izrunāties, tādēļ abiem ir sakāpis līdz grieztiem daudz nepateiktā. vienkārši cilvēks izvairās vai baidās, es nezinu, bet nenāks un neizrunājies ja kaut kas nepatīk, bet gan sāks lielu strīdu.

esmu neskaitāmas reizes teikusi viņam lai nāk un runā, pretējā gadījumā neko nepanāks, bet nekas nemainās.

nu koooo maaaan daaariiiit? kaa viņu iedrošināt/piespiest utt? (t) (t)

10.06.2011 07:33 |
 
Reitings 1668
Reģ: 31.03.2011
Sveika,gribeju veidot jaunu diskusiju par so pasu teemu!!!!
Man ir taapat!Vienmer,ka sakam par kaut ko diskutet-vinam taisniba,lai vai kaa!
Vakar,piemeram saplesamies par niekiem,protams,atkal par to,ka manas domas ir galigi garam un es ne tada toni runaju,ne to ko sis grib dzirdet!
Kaut gan tagad maacos un runaju normali,bet vinam ka kautkas nav pa pratam,ta es ne tada toni runaju un nedomaju ko runaju kaut pats vispar reizem nedoma!Nezinu,es vnm esmu bijusi paari,bet tagad vnk to nespeju,piedodu ar to,ka vins ir vel loti jauns,bet mulkis nav!
Un mierigi izrunaties nevaram,jo vins vnm pa federi kaut kur brauc,normali parunat nevaram,vnm sak ardities...Agrak atvainojas,tagad...pfff...
Nezinu ka ko darit,tiesaam...
10.06.2011 12:06 |
 
Reitings 97
Reģ: 25.05.2011
Es arī bieži vien nepiekāpjos, ja nesaņemu pretī spēcīgus un pamatotu argumentus. Balss tembram un skaļumam šādās situācijas nevajadzētu būt paceltam.
Līdz ar to mani var uzskatīt par ietiepīgu, bet ja mani nepārliecina otra teiktais, tad neuzskatu, ka man tagad būtu jāatvainojas par savu nostāju.
Protams, vienmēr vajadzīgī kompromisi un piekāpjos, ja vajag. Bet nepiekāpjos, ja jūtu sievietes pamatojumu, kā untumu vai garlaicību, lai pakasītos.

P.S. man ļoti reti ir strīdi, jo viss atrisinās pirms nonācis līdz strīdam.
10.06.2011 23:43 |
 
Reitings 2727
Reģ: 07.05.2011
Ar piespieshanu labak neaizrauties - ak, shie spaidi.
13.06.2011 07:31 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Šajā gadījumā gribētos teikt, ka jo jaunāks, nepieredzējušāks vīrietis, jo biežāk ir šādas viedokļu sadursmes, tāpēc ka laiks paplašina redzesloku, domāšanu, otra viedoklis ir jārespektē, pat ja Tev nešķiet, ka viņam ir "pareizā" domāšana par dzīvi, lietām, tas ir viņa viedoklis kam ne vienmēr jāsakrīt ar otru, un kā iemesls konfliktam nevajadzētu būt, cits gadījums, ja ir runa par faktiem, tādu čabulīti esmu sastapusi, kurš centās apstrīdēt faktus, ar tādu nekas kopīgs nevar būt.
Vispār ja nav kopīgas intereses, domāšana līdz ar to ļoti bieži nesakrīt viedoklis tad tās attiecības grūti ilglaicīgi saturēt.
13.06.2011 11:07 |
 
Reitings 1655
Reģ: 27.08.2010
Visticamāk, ka nepareizi strīdaties! Tagad rūpīgi pie tā piestrādāju- "mācos strīdēties", jo, atklāti sakot, šis ir mans vājais punkts- nemācēšana argumentēt savas vēlmes. Es labāk noklusēju, bet vēlāk kā vulkāna izvirdums tas tāpat nāk ārā. Tad es labāk izrunājos laicīgi.

Cik esmu lasīju un interesējusies par šo tēmu, strīdi parasti tomēr izvēršas sieviešu dēļ. Un nereti ir tā, ka strīds sākas par vienu tēmu, bet sievietēm ir tas niķis audzēt zarus, pieminēt pagātnes lietas, sākt pārmest to,ka vīrietis strīda laikā noslēdzas (un tā ir teju vienmēr!)utt.

Ir jāiemācās argumentēt un pamatot savu problēmu. Nereti sievietei "kaut kas liekas" un tad sāk zāģēt otru bez iemesla. Protams, ka vīrietis sāk arī lekties uz ecešām. Tāpat jāatceras, ka mums ir dažādas uztveres. Vīrieši neuztver mājienus, tāpēc jārunā skaidra valoda.

Katrā gadījumā ar visu šo penteri gribēju teikt, ka, manuprāt, strīds nekad nav viennozīmīgs- abi labi, bet biežāk tomēr sievietes vainīgas. Ar vīrieti ir jāprot runāt, tas ir fakts.
13.06.2011 18:46 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!