Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Izglītība

 
10 gadi
Reitings 418
Reģ: 07.08.2010

Sveikas, meitenes! Tuvojas 12.klases noslēgums, un ar katru dienu arvien vairāk saprotu, cik slikti situācija pavērsusies.

Nav nekādu ideju kur gribu studēt - tas, kas padodas, ir nepieprasīts, bet galva pa smagu, lai mācītos to, kas nepatīk. + zinu skaidri, ka gribu to darīt pa saviem līdzekļiem. Darbu atrast vietā, kur dzīvoju, nevar, jo te visi dzīvo "savā sula" - sava vietiņa katram ir iesildīta un brīva nekad nebūs, turklāt, jaunu uzņēmumu nav - vecie bankrotē, jauni neveidojās. Ja arī kāda darba vieta uzrodas, tad tikai ar prasītu obligāto pieredzi.

Senči it kā atbalsta mācīšanos finansiāli, bet man apnicis dzīvot uz viņu rēķina, un tāpat ir risks, ka pat izmācoties darba nebūs, jo vairāk vai mazāk katram sava vietiņa ir un izsisties vienkārši nevar.. Galīgi pesimistisks skats uz dzīvi.

Darba nav, finanses sūdīgas...

Kādi ieteikumi?

30.05.2011 01:06 |
 
Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Ir tak budžeta vietas un stipendijas. Ir karjeras konsultanti- izpildi kādu no tiem muļķīgajiem testiem un mazliet sašaurināsies tev piemēroto profesiju loks. Vēl var darīt tā, ka apzināt vai draugu, radu lokā kādam nav uzņēmums, kas var piedāvāt pēc studijām vai studiju laikā darba vietu. Nav jau pēc tam līdz kapa malai jāstrādā, bet pirmajai pieredzei der.
30.05.2011 01:15 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Mans banālais ieteikums - mācīties to, kas patīk. Kaitina, riebjas un sadusmo teksti, ka nav pieprasīts. Dzīve ir jābauda, nevis jāmokās, ja esi apņēmīgs, izdomāsi kā nopelnīt ar to, kas patīk. Tie nav tukši vārdi, bet ir taču reāli piemēri. Darot to, kas nepatīk, vienalga atpaliksi un diez vai kļūsi veiksmīga, jo tie, kuri dara to pašu, bet ar patiku, apsteigs tevi vienmēr. Par savas izvēlētās profesijas niansēm jāskatās raidījumus un jālasa žurnālus arī brīvajā laikā, nevis ar saskābušu ģīmi katru dienu jāgaida darbadienas beigas. :-)
30.05.2011 02:17 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!