Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Rabarberu plātsmaize

 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009

Tad nu tā. Mna ir kg rabarberu, bet pirmo reizi man uz šo laiku ir cepeškrāsns.

Kā Jūs gatavojat rabarberu plātsmaizi?

Es aptuveni zinu sastāvdaļas(kefīrs, cukurs, manna, milti, rabarberi), bet gribu sulīgu un tādu pufīgu, nu nezinu vai Jūs sapratāt :-D

28.05.2011 20:49 |
 
Reitings 19
Reģ: 02.03.2010
6 olas
2 glāzes miltu
2,5 glāzes cukura (rabarberiem vb visas 3 glāzes, jo tie skābāki)
labi sakult ar mixeri, beigās sabērt iekšā sagrieztus rabarberus un visu samaisīt- izliet uz dziļās paplātes.
Mana recepte :-D Es parasti pilnīgi NEKO vairs nelieku klāt. Dažreiz miltus, ja redzu, ka pa šķidru masa.
Par pufīgumu gan nezinu, kas kuram pufīgs :-D Man šķiet, ka sanāk ok.
28.05.2011 20:57 |
 
Reitings 1055
Reģ: 10.04.2010
Mēs ar mammu parasti taisām rabarberu plātsmaizi, kur pamatnei ir rauga mīkla. Garšīgi. :-)
28.05.2011 21:01 |
 
Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
O,Kristīne šovakar cienās ar rabarberkūku:D
28.05.2011 21:04 |
 
Reitings 369
Reģ: 01.07.2010
šī sanāk pufīga un supergarda:
mīklai:
4 olas
1 glāze cukura
vaniļas cukurs
400g krējuma
milti (tā lai mīkla pati plūstu, nebūtu bieza)
cepamais pulveris 15g

lej pannā, kārto virsū rabarberus, pārlej ar krējumu, kas samaisīts ar cukuru (ap 200g krējuma) vēl uzkaisa nedaudz cukuru un pārkaisa ar kanēli. cep cepeškrāsnī 30-35min 180grādos. :)
28.05.2011 21:09 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Ja būšu uz to spējīga, tikko jau ēst uztaisīju :-D
Tagad vēl draugam drēbes jāgādā, šis nolēmis iet uz Olympic, mani gribēja paķert, bet tad es līdz nākošajai nedēļai nenodzīvotu :-D
28.05.2011 21:13 |
 
Reitings 1080
Reģ: 29.01.2009
Lai pufīga sanāk,jāliek soda klāt ~pus tēj.k ;-)
28.05.2011 21:23 |
 
Reitings 188
Reģ: 29.01.2009
Es tieši pirms brīža no dārza atbraucu ar rabarberiem. :)

Būs man ar šovakar kārums mājās. :)
28.05.2011 21:27 |
 
Reitings 341
Reģ: 18.11.2009
Es vienmēr cepu ašo variantu- sataisu biskvīta mīklu un iejaucu rabarberus un tiiiik garšīgi! (l)
28.05.2011 21:31 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Mana kūka cepās, bet neizmantoju nevienu no šeit ieteiktajām receptēm.
Pirmā likās, ka būs par sausu, otrajai man nebija tik daudz krējuma, atradu šo:
http://ej.uz/tv2s
28.05.2011 22:33 |
 
Reitings 188
Reģ: 29.01.2009
MVK, varbūt ir jau gatava un vari sniegt rezumē? :)
Es pati tūliņ eju mizot rabarberus.
28.05.2011 23:01 |
 
Reitings 54
Reģ: 29.01.2009
katru gadu cepu: pamatā smilšu mīkla, tad rabarberi krējumā un cukurā, tad drumstalas pa virsu :-P . ļoooti garšīgi, bet slinkums visu rakstīt
29.05.2011 00:36 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
es gatavoju mīklu no šādām sastāvdaļām - 2 olas, 1 gl. cukurs, 1 gl. kefīrs, 2 gl. milti, nedaudz soda. Pa virsu rabarberiem vēl kanēlis un saldais krējums (l)
29.05.2011 12:42 |
 
Reitings 187
Reģ: 29.01.2009
Ne plātsmaize, bet pīrāgs,kam virsū liekami rabarberi.
6 olas un 200g cukura kārtīgi sakuļ ar mikseri(līdz rezultātā masa paliek'čagana un ir 2-3 reizes vairāk nekā pirms kulšanas).
Tad šajā masā IECILĀ(ne iemaisa) 8-9 ēd.karotes miltu(ar kaudzīti).
Es parasti šo brīnumu cepu keksa formā ar caurumu pa vidu, tāpēc uz iesmērētas pannas apakšā lieku rabarberus,kas nedaudz pārkaisīti ar cukuru un pa virsu leju gatavo masu. Liek cepeškrāsnī uz maksimāli karstumu,lai uzcēļ, un laika gaitā temp. pamazām samazinu līdz 180'. cep aptuveni 30-40 min. Izņem un tad gāž arā pīrāgu,tā ka rabarberi sanāk augšā. Pārlej ar krējumu,kas sakults ar cukuru.
Ir dikti garda,jo masa ir tāda kā tortes mīklai. (l) Ideāli protams ja olas ir mājas, bet ir ok arī ar veikala.
29.05.2011 13:30 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits