Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Bērzu sulas

 
Reģ. 01.09.2009

Šodien tiku pie pamatīgas litrāžas ar šo pavasarīgo burvju dziru, bet jau no iepriekšējās 5l kanneles pagaršoju vien pāris malkus. Man nepatīk tā pliekanā garša, bet atceros, ka bērnībā bērzu sulas bija skābenas, tātad kaut kas jāliek klāt, tik kas? Citrons, rozīnes...?

Izdomāju, ka uztaisīšu bērzu sulu kūri, tikai lai izlaktu tos 20 litrus, vajadzēs pārcelties uz dzīvi tualetē.

Lūdzu padomus, kā uzlabot tās suslas garšu!

13.04.2011 17:33 | Saite
 
Reģ. 01.09.2009
UP
13.04.2011 17:33 | Saite
 
Reģ. 26.09.2010
Uz 5l burku 2 upeņu zariņi un 100g rozīnes.
13.04.2011 17:36 | Saite
 
Reģ. 18.02.2010
Var arī iztikt tikai ar rozīnēm, jo skābuma garša radīsies jau no rūgšanas vien. Atstāj, lai stāv, vislabāk vēsākā vietā un pailgi.
13.04.2011 17:37 | Saite
 
 
Reģ. 10.04.2010
Pēc 2 dienām jau būs tā skābena garša pati no sevis. :-)
13.04.2011 17:38 | Saite
 
Reģ. 29.01.2009
Jā, klāt jāliek upeņu zariņi un rozīnes, bet cik daudz - nezināšu (uz 3 litru burku es ielieku 1 zariņu un kādu 1 ēd. karoti rozīnes) ;-) (l)
13.04.2011 17:39 | Saite
 
Reģ. 29.01.2009
es liku uz litru pudeles pa citrona šķēlītei! man arī garšo tādas skābenas! un cukuriņu bišķīt var pielikt!
13.04.2011 17:39 | Saite
 
Reģ. 01.09.2009
Ah, super! Paldies par informāciju :)
13.04.2011 17:39 | Saite
 
Reģ. 18.03.2009
man sencītis arī liek uzpeņu zariņus, rozīnes un citronu! bet tās proporcijas nezināšu pateikt! man šķiet ka vņš liek uz "čuju" :-D
13.04.2011 17:41 | Saite
 
Reģ. 18.02.2010
aha - cukurs manāmi veicinās rūgšanas procesu!
13.04.2011 17:42 | Saite
 
Reģ. 01.09.2009
Tiešām, pirms pāris dienām atvestās jau ir ar skābenāku garšu, patīkami! :-)
13.04.2011 17:43 | Saite
 
Reģ. 29.01.2009
Man garšo tā sula tikai kad ir tiko svaiga.. Tas sarūgums liekas pē :D
13.04.2011 17:51 | Saite
 
Reģ. 03.10.2010
atceros mana ome lika pie beerzu sulas rupmaizes garozu un tad kaadu nedeelju raudzeeja, peec tam shii dzira paartapa par maajas kvasu :D iisteniiibaa arii garshiigi.
13.04.2011 17:55 | Saite
 
Reģ. 01.04.2009
Man tāpat kā Vizbulītei, garšo tikai svaiga un cik zinu, pastāvējusi un ierūgusi nav vairs tik vērtīga.
13.04.2011 19:16 | Saite
 
Reģ. 29.01.2009
es dzeru ar medu un citrona sulu! :-)
13.04.2011 19:18 | Saite
 
Reģ. 30.10.2009
A kur jūs dabūnat tik daudz bērzu sulas? (t) Man šķiet, ka tirgū padārgi priekš kā tāda. Un mājup stiept arī smagi, bet nu tas, ka smagi, no jebkurienes.. Bet kur tik daudz var dabūt? Tie paši 10l kaut vai?
13.04.2011 19:38 | Saite
 
Reģ. 29.01.2009
no pazinjam,radiem!bet gan jau tirguu pa leeto arii var dabuut,vajag tik pamekleet!
13.04.2011 19:39 | Saite
 
Reģ. 01.09.2009
Es arī nezinu, kur dabūju. Pamostos - 20l kanna priekšā. Domājams, ka ir sagādāta no kādas paziņas laukos ;-)
13.04.2011 19:40 | Saite
 
Reģ. 29.01.2009
man vecvecāki dzīvo pierīgā, kur liels mežs, tur ierīko sulas tecināšanas vietiņu, tā kā sanāk par brīvu :)
13.04.2011 19:42 | Saite
 
Reģ. 29.01.2009
Tirgū galīgi nav dārgi - nezinu man paveicās vai kā, bet pirmais onka, pie kura piegāju, 1l par 0,40LVL tirgoja.
13.04.2011 19:46 | Saite
 
Reģ. 05.06.2009
Dāmīte tad Tev paveicās :-) jo vakar cenas tirgū, cik man trāpījās 0,70 - 1,00 ls par puslitru :-)
13.04.2011 19:50 | Saite
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Emojis are from "Twemoji" by Twitter - Graphics are licensed under CC-BY 4.0 Open Source.
vairāk

Aptauja

 
Vai forumā vajag ieviest iespēju labot savu ierakstu pēc tā publicēšanas?
  • Jā, 5 minūšu laikā
  • Jā, 10 minūšu laikā
  • Nē, nevajag
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits