Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vairogdziedzeris un pašsajūta? Medikamenti?

 
Reitings 14
Reģ: 23.06.2010

Sveikas, dāmas!

Esmu dilemmas priekšā - dzert zāles vai nedzert? ;-)

Es saprotu, ka te nav nekāds pūšļotāju/homeopātu/dakteru pulciņš, bet tomēr...Man ar ārstiem nav bijusi nekāda labā pieredze, varbūt vienkārši nav paveicies. Ir bijušas visādas greizas/paviršas diagnozes uzstadītas. Un daudzi galu galā gribēs nopelnīt uz tavas pakaļas, piekrītat taču? Arī dzirdēju no dažiem, ka viņiem tas vairogdziedzeris nostājies pats savās vietās un tā. Man jāsaka, ka es nekādas īpašas veselības problēmas nejūtu, bet rezultāti uzrādīja disbalansu tajās hormonu lietās un to, ka man jau tā ilgi esot. :-| Ārste vēl piebilda, ka var gadīties, ka visu mūžu zāles jārij. Ko nu, meitenes?

Laikam jau gaidu kādu mierinošu vārdu...Vai arī jums ir bijusi kāda negatīva pieredze ar ārstiem un vai ir bijušas kādas šaubas par šādiem jautājumiem?

10.04.2011 08:33 |
 
Reitings 431
Reģ: 29.01.2009
Es dzeru vairogdziedzera hormonus katru ritu nu jau 2 gadus. Apzinos,ka tas varbut bus jadara visu dzivi. BET - tam tabletem nav nekadu blakusparadibu,iznjemot to,ka nedaudz samazinas svars un normalizejas vielmainja :) Iesaku ari palasit instrukciju,tieshi blakusparadibu zinjaa.

Toties,kad man bija lidziga pieredze kaa tev, tas ir ginekologs. Lai sakartotu ciklu (kas man ir regulars,bet garaks nekaa 28 dienas),vinja man uzrakstija hormonalo kontracepciju. Iegaju aptiekaa,paludzu instrukciju un bez maz vai uz vietas pagiibu no blakusparadibam. Receptes izmetu un zales nepirku. Arste bija no ARSa un velak tika dzirdets,ka vinja visaam izraksta identiskas tabletes - Diane. Bez maz vai der pret visam vainam. Piulnigi riebjas. Kad pec tam parunaju ar savu arsti, shii shokaa,ka cikla sakartoshanai raksta kontracepciju... taa nu man ir gadijies.

Bet kur tev ir taisniba - tajaa,ka visas hormonalas lietas tiesham pashas var nostaties savas vietas. Veseligz dzicesveids, svaigs gaiss, mazak stresa un harmonija.... man skiet,tas vajadzigs :)
10.04.2011 11:45 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
ņemtu vērā, cik liels ir tas hormonu disbalans, saprotu, tavā gadījumā to ir pardaudz. Es personīgi tavā vietā zāles vēl nedzertu. Es arī īsti nesaprotu, vai tev ārste teica, ka jau tagad jādzer vai nē? Neesmu endokrinologs nevaru pateikt, varbūt tā ir efektīvāk, varbūt var nostabilizēt tos hormonus. nu nez.
no otras puses, ja neārstē, tad tas var pie krīzes novest.
no nemedikamentozās ārstēšanas arī nekā tāda nav - vienīgais jāievēro augsti kalorisks uzturs, jo vielmaiņa ir paātrināta.
Jāmēģina atrast ārsts, kam uzticies, jo tikai redzot to visu situāciju kopumā, var spriest par kaut ko ;)
10.04.2011 11:49 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
Penelope. - redz tad tai ginekoloģe sadarbojas ar to firmu, kura ražo diane, tāpēc visiem tās izraksta.
es gāju pie ginekologa un teicu, kādas tieši gribu, bet viņa centās pierunāt, lai citas dzeru, deva reklāmas bukletus un skatos viņai pildspalvas ar to nosaukumu.
Izplatītāji ārstiem, kuri izraksta noteiktu skaitu kādu medikamentu, dāvina ceļojumus. zinu vienu, ka kādas 3 reizes gadā tā braukā.
10.04.2011 11:54 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Pakaln, mani joprojām neliek mierā jautājums, kā tu zināji kuras tieši ok tu gribi lietot?
10.04.2011 11:57 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
Becky - izlasīju farmakoloģijas grāmatā, meklēju tādas, kur to hormonu būtu vairāk. jo uzkskatīju, ka man par daudz vīriešu hormonu :)
10.04.2011 11:59 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Aha, skaidrs!!! :-)
10.04.2011 12:01 |
 
Reitings 14
Reģ: 23.06.2010
Jā, iespējams, ka nekādu blakusparādību nebūtu, varbūt sakārtotos vairāk arī emocionālā veselība, mazāk būtu stresa vai palielinātos darba spējas un tamlīdzīgi...Taču neizprotu, kas ir īsti ir pie vainas. Jo tad jau sanāk, ka man bez man vai no bērnības ir šī problēma...Jāpiebilst, ka esmu bijusi jau pie 3 dažādiem endokrinologiem 2 gadu laikā. Bet tikai pārbaudīties. :-D Pirmais teica, ka zāles vajag dzert. Nedzēru. Tad vēlāk aizgāju pie cita, tas teica, ka nav vajadzības dzert. Pēc tam domāju...nu bļin, varbūt vajadzēja dzert, nevar jau slimību ielaist. :-D Trešā paskaidroja, ka vajag dzert un ka vairogdziedzeris svārstās. Lai nu kā, es saprotu, ka man vienai vien tas arī būs jāizlemj, ko un kādarīt. Bet zūd tā ticība. Arī kā jums ar ginekologiem gājis. Tas tiešām ir riebīgi un zemiski. Penelope, man prieks, ka tev zāles palīdz un kas zina, varbūt tev arī vēlāk neko nevajadzēs lietot. Jo iespējams tas tiešām ir atkarīgs no mums pašām un tā kā jūtamies. Pakalns gan drosmīgi rīkojies, prieks, ka viss ok. :-)
10.04.2011 12:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits