Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Par jūtīgiem cilvēkiem.

 
Reitings 234
Reģ: 16.08.2017
Vispār es te vienkārši gribēju padalīties.
Pie manis nonāca grāmata "Mīli sevi!"Psihoterapteita ieteikumi īpaši jūtīgiem cilvēkiem. Autore Ilse Sanda. Grāmata par visu to, ko esmu domājusi un uzskatījusi par kaut ko jocīgu un briesmīgu.
Lielākā daļa kā izrādās ir super jūtīgi introverti, bet es esmu super atvērta, runātīga un draudzīga, bet tomēr jūtīga. Manā galvā tas nelīmējās kopā, man patīk sabiedrība, bet man nepatīk. Šī grāmata man lika aizdomāties par to, kāpēc pēc stundas garas sarunas es pēkšņi kā no zila gaisa pazaudēju fokusu un jūtos ļoti nogurusi. Arī par to kā viens var "norukāt" nakti strādājot, bet man pazaudētas dažas stundas miega var izbojāt nākošo dienu tā, ka tas samazina manu produktivitāti par vismaz 40%. Es uztveru arī skaņas saasināti. Kā arī neciešu, ja nevaru pabūt viena. Esmu kā mazs pūķītis, bet dažreiz vispār nefiltrēju ko saku, ja negūstu vientulību, pilnīgu vientulību. Arī sarunas, kuras ved nekur, vai tēmas, "kāds šodien laiks" mani pilnībā neuzrunā. Tāda tukša enerģijas tērēšana. Vispār te varētu uzskaitīt daudzas lietas. Vienīgais, gribēju tikai ieteikt šo grāmatu citiem, pat ja jūs tādi neesat, tas ļaus varbūt saprast draugus, kolēģus.
Un bieži mēs vienkārši nemākam pateikt otram, ka mums kaut kas nepatīk, jo galvā izstrādājās 1000 scenāriji par to "Kas nu tagad būs?" Kā arī, mēs dažreiz nogurstam analizējot citus tik ļoti, ka pat domas spēj novest pie noguruma. Tāpēc nerunā šādi: "Nu jā, tu jau nekad neej ar mani uz klubu,"Vai kāpēc tu man nezvani?" Mēs esam ļoti forši, tikai ļoti jūtīgi, kas nemaz nav slikti. Kā arī, bieži vien pat kaitina šī pārāk lielā pieejamība, uzsit messingerā ziņu un man būtu momentāli jaatbil, jo redz taču, ka esmu online. Bet godīgi, man lai pievērstos saturīgai sarunai ir nepieciešama enerģija un es atbildu krietni vēlāk, pat dažreiz nākošajā dienā. Protams, mēs neiesim galējībās, ja ir nepieciešama ātra atbilde, kam, cerams, nesekos "Nu, kā tev iet?" Jā, sākumā es jūtos ļoti stulbi, jo zinu, ka cilvēks gaida. Tagad esmu iemācījusies par to tik ļoti nedomāt. Pat čatam man ir nepieciešama enerģija. :D :D Es te uzrakstīju vienkārši tāpat.
Lai jums foršs vakars!
24.07.2021 21:34 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits