Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Studijas covid-19 laikā

 
Reitings 361
Reģ: 07.07.2020
Labvakar!
Šovakar aizdomājos par tēmu “studijas covid-19 laikā”.
Ja kāds students/e te čillo, tad varbût pastāstiet ka ir jums? Patīk/nepatīk attālinātais režīms?
Es pati esmu sapratusi, ka esmu izbesījusies ar so attālināto studēšanu. Es noteikti esmu par klātieni!! Šobrīd studēju 2.kursā un šis jau ir otrais semestris, kas gandriz pilniba pavadīts studējot mājās, skatoties datora ekrānā. Izskatas, ka vismaz līdz martam klātienes studijas neatsāksies....
Man nenormali pietrukst ta studenta dzīve. Atceros kā vēl 1.kursa 1.sem, kad bija klātiene ar kursabiedriem reizem piektdienas gājām uz Tallinas kvartālu vai vienkarsi pie kada kursm bija dzīvoklis ciemos. Atceros kopīgo gatavosanos pirmajai sesijai biblioteka, ntās kafijas, kas izdzertās. Balles, kas rita stunda jamekle transports aizbraukt uz kojam.
Es noteikti varu teikt, ka studijas līdz pandēmijai bija labākais, piedzīvojumiem bagātākais laiks mana dzive un šodien palika ipasi skumji iedomājoties, ka sobrid viss tas nav iespējams. Laiks tik ātri iet, gribs baudīt studenta dzīvi gan ar visām nakts mācībām, gan tusiņiem un citie piedzīvojumiem :)
Protams, redzu arī plusus, piemeram, var pagulēt ilgak, nav jātērē laiks ceļā, salīdzinoši vieglak nokārtot pārbaudījumus utml, bet aj kā es gribētu klātieni!
18.01.2021 00:12 |
 
Reitings 64
Reģ: 07.05.2020
Man patīk attālināti studēt. Tieši nesen ar kursa biedreni runājām, ka varētu pēc Vovid pāriet pat uz nepilna laika studijām, kaut kā iepatikās attālināti :D Bet protams, ir savi mīnusi, ka nesatikšanās ar kursa biedriem, jo tagad visi pa mājām nevis kojās un tas nozīmē pa visu Latviju ir kāds kursa biedrs. Bet attālināti ir mierīgāk, vairāk laiks ir. Nesen saslima grupas biedrene, viņa pieslēdzās Zoom, izslēdza kameru, mazāk iesaistījās, bet tik un tā piedalījās nodarbībās. Viņa stāstīja, ka ja vajadzētu braukt uz universitāti, viņa nebrauktu, jo tiešām slikti jutās, tā kā tas arī pluss pašreizējai situācijai.
18.01.2021 00:51 |
 
Reitings 64
Reģ: 07.05.2020
Aizmirsu pieminēt, ir brīži, kad docētāji saka -“ja tagad būtu atļauts, nebūtu Covid, tad mēs šīs zināšanas uzreiz pielietotu/ aizietu ekskursijā tur un tur...”
Tie ir brīži, kad saprotu, šie konkrētie kursi ir tikai šajā semestrī, viens ilga tikai septembri, un kad beigsies Covid stipri šaubos, vai speciāli atgriezīsimies pie šiem kursiem, lai praktizētu zināšanas... :(
18.01.2021 00:59 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Man ļoti patīk, jo studēju radošo virzienu, kas ietver daudz zīmēt utml., lietas darīt, tādēļ neesmu izjutusi nepieciešamību būt skolā, jo mājās to ir krietni vieglāk un komfortāk darīt.
Ja mācītos kko saukāku, kur daudz jāzubra viskkas, tad noteikti būtu par klātieni, jo caur datoru visu dienu uzturēt koncentrēšanos plikā ekrānā būtu grūti.
Un man tā patīk ideja, ka varu jebkurā brīdī uztaisīt kafiju, atslēgties no nodarbības, ja nepieciešams, pagulēt ilgāk brîvdienas rītā, kad tā vietā būtu agri jāceļās uz skolu.
Ko varu teikt par tevi, izklausies vairāk vientuļa, iespējams, esi arī bez draugiem, ko paralēlā dzīvē tev to visu sniedza. Pamēģini neieceklēties kā būtu, bet būt in the present moment.
18.01.2021 01:32 |
 
10 gadi
Reitings 904
Reģ: 09.11.2009
Viens ir studenta dzīve covid laikā (par ko izklausās, ka vairāk runā autore) un otrs ir studēt covid laikā. Tas, protams, kaut kādā mērā pārklājās un viens bez otra nepastāv, bet man gribētos teikt, ka divas dažādas lietas. Ja runājam par studentu dzīvi tad, jā, pietrūkst, bet pavisam nedaudz. Mana introverta puse vēl ir laimīga un ekstrovertā puse sēž mierīga un klusē. Par pašu studēšanu - biju ļoti apbēdināt, kad paziņoja par attālinātajam mācībām, esmu pilnīgs klatienes cilvēks. BET. manām sekmēm tas kaut kā ir nācis par labu. Parasti lekcijas neklausos reāllaikā, bet ierakstā. Un kaut kā labāk uztveru visu informāciju, ir iespēja patīt atpakaļ, noklausīties vēlreiz, iepauzēt un paralēli kaut ko ieguglēt... Līdz šim brīdim pat esmu jau pieradusi un vairs to neuztveru kā mīnusu.
18.01.2021 01:53 |
 
Reitings 1927
Reģ: 28.04.2019
Attālināti ir daudz labāk. Uzskatu, ka šādai sistēmai bija jābūt jau pirms pandēmijas, jo citi cilvēki negrib kavēt laiku, pieaugušā vecumā sēdēt solos, citiem kopā ar studijām, ir arī darbs un bērni. Tie kas single - jā, saprotu, klātienē jautrāk, jauni draugi, tusi, bet nejau visiem to vajag.
18.01.2021 11:17 |
 
Reitings 1927
Reģ: 28.04.2019
Ceru, kad covid beigsies, viņi izveidos visur izvēles attālināto programmu. Tas būtu ļoti labi, īpaši, ja saslimsti, tad nebūtu nekas jākavē, plus, tiem, kam izņemot studijas ir vēl citi pienākumi, kā minēju, darbs, bērni. Pirms bija covid, es slimoju katru mēnesi, jo man ir zema imūnsistēma, un slimi studenti vienmēr nāca uz skolu, un tad vienmēr gripas grozijās apkārt. Man tā pārmērīgā slimošana lika ļoti daudz kavēt, un tie stulbi momenti, kur visus pierakstus jāprasa kursa biedriem. Man personīgi, klātiene bija ļoti grūta.
18.01.2021 11:23 |
 
Reitings 1318
Reģ: 19.07.2019
Attālināti šobrīd ir labāk, jo paralēli strādāju, nevajag skriet uz lekcijām, varu būt kabinetā un piedalīties arī nodarbībā. Bakalaura laikos gan negribētu studēt attālināti, jo bija nepieciešams vairāk materiālu + noteikti negribētu laist garām to īsto studenta dzīvi un koju laikus.
18.01.2021 12:42 |
 
Reitings 42
Reģ: 09.06.2020
Man pašai attālinātās studijas sākotnēji ļoti nepatika, bet, laikam ejot, esmu jau pieradusi. Visgrūtāk ir ar literatūru un materiāliem, kas faktiski pieejami tikai LU bibliotēkā, turklāt nereti tikai izmantošanai uz vietas.
Manuprāt, semināri arī nav tik pilnvērtīgi, kādi tie bija klātienē, kā arī tā koncentrēšanās spēja pie ekrāna šķiet daudz mazāka. Mācoties attālināti, reizēm šķiet, ka zūd sajūta par apjomu, kas jāizlasa un jāiemācās, jo tagad tas ir individuāls darbs, bet klātienes laikā vairāk bija tā sajūta, ka zini, ko iemācījušies kursabiedri, kam jāpievērš uzmanība u.tt.
Man personīgi studentu dzīve arī klātienes laikā bija otršķirīga, jo paralēli visam arī tobrīd bija darbs. Tomēr šobrīd man šķiet, ka iemācījos novērtēt iespēju iet uz kafejnīcām vai vienkārši socializēties ar kursabiedriem laikā, kad tu vari brīvi izvēlēties iet/neiet, vai šo brīdi, kad, pat gribēdams, to tomēr nevar darīt. Tādā ziņā iemācījos novērtēt to, ka ir iespēja brīvi izvēlēties dažādot savu dienu.
18.01.2021 13:43 |
 
Patīk
Reitings 677
Reģ: 11.04.2019
Studēju nepilna laika neklātienes studiju programmā un vienīgās izmaiņas bija, ka klātienes nodarbības notika tiešsaistē. Gan kvalifikācijas eksāmenus, gan bakalaura darbu aizstāvēju, manuprāt, daudz labāk, nekā, ja tie būtu norisinājušies klātienē.
Ja runā par studenta dzīvi ārpus lekcijām, tad mani tā nekad nav aizrāvusi, tādēļ neskumstu satikt kursabiedrus, taču, ja būtu stipra vēlēšanās, tāpat satiktos, piemēram, apmeklējot kopīgus pasākumus, kafejnīcas, ja tas būtu atļauts.
18.01.2021 16:35 |
 
Reitings 361
Reģ: 07.07.2020
keegan @ 18.01.2021 01:53
Viens ir studenta dzīve covid laikā (par ko izklausās, ka vairāk runā autore) un otrs ir studēt covid laikā. Tas, protams, kaut kādā mērā pārklājās un viens bez otra nepastāv, bet man gribētos teikt, ka divas dažādas lietas. Ja runājam par studentu dzīvi tad, jā, pietrūkst, bet pavisam nedaudz. Mana introverta puse vēl ir laimīga un ekstrovertā puse sēž mierīga un klusē. Par pašu studēšanu - biju ļoti apbēdināt, kad paziņoja par attālinātajam mācībām, esmu pilnīgs klatienes cilvēks. BET. manām sekmēm tas kaut kā ir nācis par labu. Parasti lekcijas neklausos reāllaikā, bet ierakstā. Un kaut kā labāk uztveru visu informāciju, ir iespēja patīt atpakaļ, noklausīties vēlreiz, iepauzēt un paralēli kaut ko ieguglēt... Līdz šim brīdim pat esmu jau pieradusi un vairs to neuztveru kā mīnusu.

Neprecīzi izteicos, bet jā domāts kopumā gan par studijām gan studenta dzīvi ārpus. :)
Man ir tieši tāpat, es esmu absolūts KLĀTIENES cilvēks. Tā atgriezeniskā saikne, vide, rutīna bija kaut kas īpašs. Lekcijas manis pec varētu būt visu laiku online, bet semināru kvalitāte tomēr cieš un tos notiekti gribētu ātrāk klātienē.
Par atzīmēm man arī ir tā, ka ie uzlabojušies vērtējumi, bet biežāk jūtu apātiju, slinkums kaut ko mācīties, nogurst acis bolīties ekrāna utml. Ir grūti. Man patika arī palikt bibliotēkas lasītavās visu dienu, bet diemžēl tagad nav iespējams kā arī ir apgrūtināti vispār tikt pie grāmatām tā kā neesmu rīdziniece.
18.01.2021 21:19 |
 
Reitings 1461
Reģ: 10.02.2016
Savulaik, kad es studēju, tad studijas uzsāku tālmācībā, jo bija pamatdarbs + haltūra. Pēc tam, pēc kāda laika ātri sapratu ka nē - tomēr gribu klātienē un pārgāju vakara grupā. Gribējās sajust kā tas ir - būt auditorijā ar citiem studentiem. Ne ar vienu no studentiem draudzība neizveidojās, nebija laika čupoties, jo bija atbildīgs darbs birojā un vakaros skola. Un tā katru dienu. Ir pagājuši gandrīz 7 gadi kopš ieguvu diplomu, tagad atkal gribās studēt kaut ko interesantu, taču prātu jauc covid. Tas raisa nedrošību.
19.01.2021 10:13 |
 
Reitings 298
Reģ: 19.09.2016
Šausmīgi nepatīk! Mācos Stradiņos, nevaru apgūt praktiskās lietas, kas sastāda 80% no mācībām. Nezinu, kā un vai turpmākajā laikā spēšu atgūt iekavēto. Nezinu, kā strādāšu ar pacientiem un māc šaubas, ka varēšu palīdzēt tik labi, kā tad, ja šāda situācija nebūtu. Protams, ka nevienu nevainoju un apzinos, ka citas izejas nav. Vienīgais plus, ka vieglāk apvienot mācības ar darbu, bet vispār briesmas!
19.01.2021 20:58 |
 
10 gadi
Reitings 3146
Reģ: 29.01.2009
Pirms bija covid, es slimoju katru mēnesi, jo man ir zema imūnsistēma, un slimi studenti vienmēr nāca uz skolu, un tad vienmēr gripas grozijās apkārt. Man tā pārmērīgā slimošana lika ļoti daudz kavēt, un tie stulbi momenti, kur visus pierakstus jāprasa kursa biedriem. Man personīgi, klātiene bija ļoti grūta

Bet pag., tu esi viena no tām, kas neredz jēgu ierobežojumiem covid laikā. Tad kur problēma- tev slikta imunitāte? Un ko? Kāpēc kādam citam jāpielāgojas? Izslimosi pāris reizes gripu, vai citas kaites, kas saķertas studijās, pakavēsi studijas un kas?
Sorry, par ironiju, bet šādi cilvēku komentāri, kas vienā diskusijā proklamē vienu, bet citā otru, liekas smieklīgi.
Pati personīgi studijas izbaudīju klātienē. Arī tagad studēju - attālināti. Ir baigi ok. Dažādi varianti, dažādos posmos. Vai aizstātu? Nē, visticamāk, ka nē. Katram bija savs šarms. Bet tajā pašā laikā uzskatu, ka arī izglītībai ir jāiet līdzi attīstībai un ir lietas, ko noteikti var apgūt attālināti un nav nepieciešams būt klātienē.
20.01.2021 00:34 |
 
Reitings 79
Reģ: 13.07.2019
Dievinu attālinātās mācības.
Online lekcijas, kur jābūt klāt, notiek reti. Principā visas lekcijas tiek ierakstītas, tā kā varu skatīties jebkurā laikā. Plus ir opcija paātrināt video, tā kā visam var iziet cauri daudz ātrāk. Ļoti ieekonomējas laiks, kad varu visu darīt savā tempā un netērēt laiku liekās pauzēs un runāšanā ne pa tēmu, kā tas notiek klātienē
Bet es vispār esmu introverts, tā kā čupošanās ar klasesbiedriem mani neinteresēja, un grupu darbi/prezentācijas bija zobusāpes 😁
21.01.2021 00:17 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Loreen @ 21.01.2021 00:17
Dievinu attālinātās mācības.
Online lekcijas, kur jābūt klāt, notiek reti. Principā visas lekcijas tiek ierakstītas, tā kā varu skatīties jebkurā laikā. Plus ir opcija paātrināt video, tā kā visam var iziet cauri daudz ātrāk. Ļoti ieekonomējas laiks, kad varu visu darīt savā tempā un netērēt laiku liekās pauzēs un runāšanā ne pa tēmu, kā tas notiek klātienē
Bet es vispār esmu introverts, tā kā čupošanās ar klasesbiedriem mani neinteresēja, un grupu darbi/prezentācijas bija zobusāpes ?
21.01.2021 00:28 |
 
10 gadi
Reitings 848
Reģ: 09.06.2012
Studēju medicīnu pēdējā kursā. Man pat bail iedomāties, kādi jaunie speciālisti mūs sagaida. Pacienta izmeklēšana caur zoom vs studenti, kuriem pat anatomija reāli nav bijusi.
21.01.2021 08:59 |
 
Reitings 165
Reģ: 22.11.2020
Man nepatīk čupošanās, bez ballītēm, un ar mācībām nesaistītām studenta dzīves aktivitātēm, es labprāt iztieku.
Taču manas studijas sastāda lielu daļu praktiskas darbības, līdzīgi kā medicīnas studentiem, un tas mani apbēdina visvairāk,ka nav iespējas veikt šos nepieciešamos laboratorijas darbus. Viens ir, kad tu izanalizē pasniedzēja iesūtītu bildi, datu kopu, pavisam cits,kad visu to, tu iegūsti patstāvīgi.
21.01.2021 11:08 |
 
Reitings 1927
Reģ: 28.04.2019
joselyn @ 20.01.2021 00:34

Bet pag., tu esi viena no tām, kas neredz jēgu ierobežojumiem covid laikā. Tad kur problēma- tev slikta imunitāte? Un ko? Kāpēc kādam citam jāpielāgojas? Izslimosi pāris reizes gripu, vai citas kaites, kas saķertas studijās, pakavēsi studijas un kas?
Sorry, par ironiju, bet šādi cilvēku komentāri, kas vienā diskusijā proklamē vienu, bet citā otru, liekas smieklīgi.
Pati personīgi studijas izbaudīju klātienē. Arī tagad studēju - attālināti. Ir baigi ok. Dažādi varianti, dažādos posmos. Vai aizstātu? Nē, visticamāk, ka nē. Katram bija savs šarms. Bet tajā pašā laikā uzskatu, ka arī izglītībai ir jāiet līdzi attīstībai un ir lietas, ko noteikti var apgūt attālināti un nav nepieciešams būt klātienē.

Tu vispār saproti, ka agrāk cilvēki daudz un smagi slimoja ar gripu un visiem bija nospļauties? Ej uz skolu, ej uz darbu slims, visiem vienalga. Kad sākās covid tad tikai tad sākās runāšana - slimam nekur neiet.
21.01.2021 11:36 |
 
Reitings 871
Reģ: 27.07.2020
Sla, ja nav noslēpums, ko tieši tu studē?
21.01.2021 11:43 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Piekūns @ 21.01.2021 11:43
Sla, ja nav noslēpums, ko tieši tu studē?

Cerams, ne politiku :D
21.01.2021 12:02 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits