Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kā nekļūdīties, izdarot izvēli?

 
Patīk
Reitings 677
Reģ: 11.04.2019
Sveikas, padomu devējas!
Pirms pieņemt gala lēmumu brīdī, kad šķietami vairs nav spēka "cīnīties" ar sevi, ar studijām, ar darbu un vieglākais veids ir padoties, tomēr vēlos pajautāt Jums, dzīves gudrajām dievietēm!
Absolvējot vidusskolu, nebija grūti izlemt par savu studiju virzienu - par ko es vēlos kļūt, zināju jau no bērna kājas. Universitātē ceturto kursu iesāku, apvienojot studijas ar pamata darbu konkrētajā sfērā - sākotnēji par šādu iespēju biju sajūsmā, taču pavadot dienu no dienas skolā ar jauniešiem, es pat nespēju noticēt, ka esmu šajā vidē izturējusi (vārda tiešākajā nozīmē) vairāk kā gadu!
Ienākot īstajā skolas vidē, es atjēdzos, ka tas nav mans sapnis, ka tik jaunai, klusai, mierīgai meitenei tas nav pa spēkam, ka es nevēlos ik dienu pavadīt tik lielā stresā, kas šobrīd izteikti atspoguļojas arī manā veselībā, pašsajūtā un attiecībās ar tuviniekiem, taču uz doto brīdi mani uztrauc pavisam kas cits.
Šobrīd es cīnos ar sevi, savu motivācijas trūkumu un reizē arī slinkumu pabeigt iesākto līdz galam, proti, Universitātē man palicis tikai pavisam, pavisam nedaudz - pēc teju diviem mēnešiem diploms būtu kabatā, bet... Es negribu censties! Pēc mēneša jānodod bakalaura darbs, taču nekas vairāk kā slikta teorijas daļa man nav. Kad man zvana darba vadītāja, es kautrīgi atsaku, ka būs, es uzrakstīšu, vienkārši ikdienas steigā ne vienmēr atliek laika saņemties, bet visu izdarīšu, Universitāti pabeigšu, lai gan pati saprotu, ka šie vārdi nesasaucas ar darbiem.
Interesējos par akadēmisko gadu, kura laikā varētu izmest no galvas visas negatīvās domas, iekārtoties jaunā darba vietā, aizmirstot par skolotāja ēnas pusi un jauniem spēkiem uzrakstīt bakalaura darbu, nokārtot eksāmenus, lai vismaz saņemtu diplomu ar domu, ka varbūt dzīvē noderēs, taču šobrīd akadēmisko gadu nokārtot vairs nav iespējams, biedē arī tas, vai tagad visu pametot un pēc gada saprotot, ka tomēr tas ir nepieciešams, netikšu uzņemta uzreiz 5. kursā un būs atkārtoti jāstudē vēl vairāki gadi.
Vēlos uzklausīt Jūsu pieredzi! Noteikti kāda no Jums ir bijusi līdzīgā situācijā, taču spēja sevi saņemt grožos un pateikt "Es to varu! Rakstīšu dienu, nakti, bet to darbu uzrakstīšu!" un tagad veiksmīgi piepilda savus tālākos sapņus, motivējot arī citus pievērsties mērķu sasniegšanai. Varbūt kāda pēdējā cēlienā visu pameta, taču izvēli nožēloja, atkārtoti iestājās augstskolā un to absolvēja. Varbūt tieši pretēji - strādā citā jomā, nebēdājot par izglītībā ieguldītajiem tūkstošiem, diplomu nemaz nesaņemot!
Es priecāšos par katru motivējošo frāzi, par katru nosodījumu, ieteikumu, jo esmu atskārtusi, ka tas man ārkārtīgi palīdz - vienkārši uzklausīt citu domas par manu šī brīža situāciju!
21.10.2020 15:27 |
 
Reitings 588
Reģ: 22.06.2020
Piespied sevi. 2 mēn. nav tik daudz.
Vismaz būs izglītība. Vienalga, ko darīsi talāk, nebūsi zemākais slānis.
21.10.2020 16:01 |
 
Patīk
Reitings 1739
Reģ: 24.05.2019
Paņem mācību atvaļinājumu un drukā. 2 mēneši nekas nav, ņemt akadēmisko un atlikt visu šo vēl uz gadu nav vērts. Gandrīz nevienam nav baigā iedvesma rakstīt studiju darbus, tie tiek uzmocīti sviedros un asarās.
21.10.2020 16:20 |
 
10 gadi
Reitings 6409
Reģ: 21.07.2009
Saņemies un pabeidz, kaut vai uz 4 un līdz ar matu galiem, bet pabeidz!
Diploms ir diploms, vēlāk meklēsi citu darbu, un fakts, ka Tev būs augstākā izglītība, nekas, ka pedagoģijā, būs svarīgi!
Saņemies, piespied sevi un pabeidz. Ir ļoti liela varbūtība, ka pēc tam nožēlosi.
21.10.2020 16:41 |
 
Reitings 30
Reģ: 16.09.2020
Zini, kā... Mūsu kursā arī bija pamatīgas problēmas ar bakalauriem un kursa darbiem.
Bija cilvēki, kas izspieda no sevis maksimumu pāris nedēļās, izspiežot ko katastrofāli sasteigtu, neizprastu un nekvalitatīvu (es :D ), bet pabeidza sevis un universitātes noliktajā termiņā, un bija meitenes, kurām viņu garīgā veselība tomēr bija svarīgāka un nodeva bakalaura darbus dažus mēnešus vēlāk (t.i., nākošajā gadā).
Un atšķirība izaugsmes ziņā nevienam nekāda nav. Ja palūkojos atpakaļ - es būtu darījusi tāpat, kā toreiz, ar to norukāšanu pa naktīm, jo termiņu pagarināšana man nozīmē tikai vēl 3,4 mēnešus atlikta stresa. Es būtu notrallinājusi visu papildus doto laiku un atkal būtu tas pats.
Kā mans šefs teica- izspied to kaksi un lai ir miers :D
Paņem akadēmisko atvaļinājumu darbā (viņu neapmaksā, bet toties divas nedēļas normāli koncentrēties darbam) un Tev viss izdosies!
21.10.2020 16:45 |
 
Reitings 30
Reģ: 16.09.2020
Papildus- parasti, rakstot šos darbus, vissvarīgākais ir visu darbu "izķidāt" pēc iespējas mazākos solīšos - bezmaz tik mazos, cik Tu to skaldītu, mēģinot paskaidrot darba uzdevumu piecgadīgam bērnam.
Tad tas darbs paliek vieglāk pārskatāms, plānojams un shematizēts.
4.kursā aiziet prom nav sliktākais no variantiem, taču noteikti ne labākais. Man būtu žēl to 4 gadu, ko esmu pavadījusi mācoties, bet nav vainagojušies ar to apliecinošo papīru.
21.10.2020 16:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits