Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ko ēdīsiet šodien vakariņās?

 
Reitings 512
Reģ: 04.03.2016
Manā ēdienkartē iestājusies rutīna, ēdu uz riņķi visu laiku kādus 5 ēdienus, kaut arī ļoti patīk gatavot, tāpēc izdomāju smelties iedvesmu no jums!
Ko šodien ēdīsiet vakariņās?
Ir kāds ēdiens, kuru būtu jāpamēģina noteikti?
Interesē viss izņemot zivis un jūras veltes.
06.10.2020 17:19 |
 
Reitings 60
Reģ: 29.01.2020
Vakar uztaisījām ļoooti garšīgus un samērā veselīgus vistas gaļas burgerus no Paulas Freimanes grāmatas "Zelta sastāvdaļa." Varu recepti atsūtīt privāti, ja ir interese. 🤠
06.10.2020 17:24 |
 
Reitings 775
Reģ: 30.09.2019
Hah , pilnīgi saprotu Tevi. Man tas pats!!! 😁
Šodien šmorēju gaļu un būs garda mērce ar kartupeļiem un kotletēm, bet tas noteikti nav nekas īpašs. 😁
Torilijas( pildijumā apcepta vistas fileja, ķiršu tomāti, gurķis, salātlapas un Cēzara mērcīte). Pa vienkāršo.
Vistas filejas kotletes.
Puķkāpostus iemercēt sakultā olā ar garšvielām un uz pannas (dikti garšīgi) .
Kāpostu tīteņi.
Grauzdiņu salāti.
Šampinjonu zupa ar kausēto sieru.
Kamēr vēl kabači pardodas veikalā vai ir pagrabā, ļoti garšīgas ir kabaču pankūkas vai kabaču sacepums.
Šie bija mani ēdieni pēdējas divās nedēļās.
Sekošu līdzi šajai diskusijai un varbūt ieķeršu kādu gardu recepti. 😁
06.10.2020 17:27 |
 
Reitings 3998
Reģ: 06.11.2019
1. Sautējums: apcep sīpolu, ķiploku, pievieno burkānus, kartupeļus, saldos kartupeļus un konservētas pupiņas, pārlej ar ūdeni un sautē. Pievieno garšvielas, kas pašai tīk, pārlej visu ar čili mērci un pārkaisa ar sieru.
2. Frikadeļu zupa, tomātu biezzupa (burkāns, kartupelis, tomāts, te arī sacepti ķiploki un sīpoli, visam pievieno kausētu sieru).
3. Tunča pasta: apcep tunča konservus (dodu priekšroku tumši zilajam rimi nopērkamajam) ar sīpolu un ķiploku, pievieno citronpiparus un krēmsieru. Ēd pie makaroniem, var arī samaisīt vienā katlā, ja tā patīk.
4. Vistas mērce: sagriež gabalos fileju, apcep ar sīpoliem, pievieno garšvielas, rauga pārslas un saldo krējumu. Var arī paprikas gabaliņus, ja ir mājās.
5. Medus cālis. Kaut kur internetā atrodama Gan bei recepte, pēc tās arī taisu.
6. Woks: https://www.delfi.lv/tasty/receptes/saldskabais-voks-ar-olu-nudelem-taizemiesu-gaume.d?id=43627095
06.10.2020 17:37 |
 
Reitings 13
Reģ: 08.09.2020
* Taisu pastu ar alfredo mērci. Pievienoju spinātus, cieto sieru utt.
* Ļooti garšo cukini pankūkas (cukini, ola, rīvēts siers, sāls, pipari, raudene) + val pielikt miltus, ja pa pa šķidru konsistence.
* Vista ar dārzeņiem - apcep vistu garšvielās. Atsevišķi izvāra rīsus. Kad vista izcepta, cepj dārzeņus, iesit olu, kad tā apcepusies pievieno sojas mērci. Pēc tam visu kopā apcep mazliet (vista, dārzeņi, rīsi)
* quasadillas - arī cepta vista, dārzeņi, siers, čili mērce un ko sirds kāro un kas ledusskapī
* pildītie canolli ar malto gaļu.
* vista ar halapenjo mērcīti. Mērcīte sastāv no halapenjo, ķiploka, sojas mērces, medus, citrona.
Ai varētu vēl un vēl turpināt :D
06.10.2020 17:40 |
 
Reitings 588
Reģ: 22.06.2020
Vakariņas nedrīkst ēst.
06.10.2020 17:44 |
 
Reitings 775
Reģ: 30.09.2019
Vēl varu ieteikt garšīgu vistas filejas , šampinjonu mērci.
Apcep vistas fileju ar šampinjoniem + vēl sīpols. Garšvielas un visu pārliet ar saldo krējumu. Super. 👍🏻
06.10.2020 17:45 |
 
Reitings 512
Reģ: 04.03.2016
Persefone @ 06.10.2020 17:24
Vakar uztaisījām ļoooti garšīgus un samērā veselīgus vistas gaļas burgerus no Paulas Freimanes grāmatas "Zelta sastāvdaļa." Varu recepti atsūtīt privāti, ja ir interese. ?
Paldies, atsūti lūdzu. Ir vērts grāmatu pirkt?
06.10.2020 17:48 |
 
Reitings 226
Reģ: 19.01.2015
Šodien nekas īpašs, bet garšīgs- kartupeļu biezputra ar bechamel mērci, kurai klāt vēl rīvēti burkāniņi, svaigie salāti un štovēti kāpostiņi 😄 Garšīgi, bet nez kāpēc reti kaut ko tādu taisu. Parasti eksperimentēju ar katru otro interesanto recepti, ko atrodu 🙈
06.10.2020 18:38 |
 
Reitings 226
Reģ: 19.01.2015
Tagad ķirbju laiks, var uztaisīt ķirbju biezzupu, vai cepeškrāsnī apcept ķirbi ar citiem dārzeņiem kas nu garšo, un tad nu ar kādu mērcīti pasniegt. Man laikam topā ir Srirachas mērce
06.10.2020 18:40 |
 
Reitings 226
Reģ: 19.01.2015
Ir viena zupa, kura noteikti jāpamēģina. Lai gan es nepateikšu precīzas proporcijas, bet var pēc savas gaumes 😄 - uzvāri kartupeli, sīpolu, tomātu, var vārīšanas laikā pielikt lociņus, ja gribas, un tad, kad viss uzvārījies, pielikt kariju un kokospienu no bundžiņas. Vienīgi te es neatceros un arī nezinu kā labāk.. vai sākumā vārīt visu ar iespējami maz ūdeni un pēc tam kokospienu liet klāt, vai arī uzvārīt visu, noliet ūdeni un tad pieliet kokospienu. Man liekas, ka tas pirmais variants drīzāk. Ļoti vienkārši un ļoti garšīgi, nozagu ideju no kafejnīcas, kur viņiem tur vēl citronzāle klāt, bet es vispār nejutu atšķirību starp viņu zupu un sevis vārīto. Nu un protams, kā jau jebkurai zupai, arī sāli pielikt noderētu. 😀
06.10.2020 18:46 |
 
Reitings 13
Reģ: 08.09.2020
KKourtney @ 06.10.2020 17:48
Paldies, atsūti lūdzu. Ir vērts grāmatu pirkt?

Manuprāt nav. Ēdu salīdzinoši veselīgi, bet daudz tās receptes ir garām un internetā var atrast labākas.
07.10.2020 10:06 |
 
Reitings 24
Reģ: 04.03.2016
Būs pildītas paprikas ar malto gaļu un rīsiem.
Visāda veida sacepumi, zupas, krēmzupas, stir fry, salāti.
07.10.2020 12:03 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Rīsu nūdeles austeru mērcē ar dārzeņiem un tofu.
07.10.2020 12:15 |
 
10 gadi
Reitings 6409
Reģ: 21.07.2009
Īstenībā gaidu oktobra vidu un rudeni kā tādu, kad daudz labprātāk pavadu laiku virtuvē ko gatavojot, un nav žēl tur pavadīt līdz 1,5h. Pavasarī un vasarā ļoti nepatīk virtuvē pavadīt laiku, jo ir citas lietas ko darīt laukā, svaigā gaisā.
Gatavoju daudz un dikti, cenšos no dažādām lapām atrast ko interesantu.
* gan bei kraukšķīgais medus cālis - šo noteikti zina ikviena.. es ik pa laikam taisu, jo ļoti garšo, bet ne pārāk bieži, lai nenoriebjas.
* tomātu-vistas zupa - arī nokopēta no austrumu virtuves. dievīga, bieži vistas vietā taisu ar jūras veltēm.
īstenībā ir ļoti daudz kas. šobrīd ļoti gribu iemācīties un uztaisīt šādas tādas lietas no gruzīnu virtuves - khačapuri, piemēram.
07.10.2020 12:22 |
 
Reitings 29
Reģ: 25.05.2020
https://www.santamariaworld.com/lv/receptes/tom-kha-zupa-ar-vistu-un-darzeniem/ sen nebiju tādu ēdusi,noteikti visiem zināma :D takā neesam garneļu fani ,tad mums ar vistiņu :)
08.10.2020 22:51 |
 
Reitings 512
Reģ: 04.03.2016
es šodien izmēģināšu reeses.
nekad neesmu pirkusi, neesmu ēdusi, gribu izmēģināt mājās, veikalā baigi dārgie. :D
https://www.youtube.com/watch?v=P7uheObTieE&ab_channel=BetijaKal%C4%93ja
09.10.2020 13:15 |
 
Reitings 588
Reģ: 22.06.2020
Laba sieva vai draudzene dienu noslēdz ar svaigu vīrieša piemu kuņģī
09.10.2020 13:16 |
 
Reitings 30
Reģ: 26.09.2020
Roltons ar majonēzi un optima līnija desu.
09.10.2020 18:14 |
 
Reitings 116
Reģ: 12.11.2016
Kāpēc mūždien kaut kas jāšmorē? 😕 Jūs nekad neēdat neko vienkāršu?
Vakariņās vīnogas un kafija..
09.10.2020 19:24 |
 
Reitings 226
Reģ: 19.01.2015
No vienkāršām lietām dažreiz man ēdienreizē ir smūtijs, kur sametu blenderī augļus un ogas, kas atrodas mājās, pieleju pienu, dažreiz pielieku dateli, ja gribas saldāk. Nu, retāk apēdu tos augļus tāpat, bet es nezinu kāpēc man smutijs labāk patīk :D Laikam tāpēc, ka var piemest kādas saldētas ogas papildus vitamīniem.
Vai dažreiz arī vakariņās man ir auzu pārslu putra, kas varbūt var vairāk asociēties ar brokastu ēdienu, bet es neredzu iemeslu to ēst tieši brokastīs. Man garšo vienkārši auzu pārslas aplietas ar ūdeni, nevis vārītas, tāpēc to arī ir ļoti ātri uztaisīt- nav nekas jāvāra un javaktē, nav jāmazgā katliņš pēc tam.
10.10.2020 07:38 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!