Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Šizofrēnija - pieredze

 
Reitings 7
Reģ: 27.08.2015
Labdien visām!
Esmu 24 gadus veca sieviete, kas šobrīd cīnās ar slimību - šizofrēniju. Esmu izdomājusi, ka mans agrākais draugs - šis forums - man varētu būt atbalsts veseļošanās procesā. :)
Kad gāja pavisam smagi šī ideja nebija prātā. Bet šobrīd likās ļoti jauka ideja ar jums padalīties savā pieredzē. Varbūt kādai no jums arī ir kāda pieredze ko man izstāstīt. Vai kāds jautājums kuru uzdot!
Šobrīd strādāju neskatoties uz uzstādīto diognozi, bet zāles nav tik iedarbīgas cik es vēlētos, tāpēc šobrīd strādāju ar visu slimību. Visvairāk pārdzīvoju to, ka tiešām dzeru zāles un uzlabojumi nāk tik lēnām pie manis, bet viņi ir...
Ar visu savu slimību esmu veiksmīgi notinusies, lai dzīvotu viena :D Tuvinieku atbalsts nav vajadzīgs, lai es gribētu ārstēties, man visi dzīves mērķi apstājās saslimstot ar šizofrēniju. Esmu pārāk mērķtiecīga, lai ar šo slimību ilgtermiņā necīnītos. Dzīve galu galā pārāk īsa...
Vai jums ir bijuši gadījumi, kad visi agrākie sapņi pēkšņi kļuva neaizsniedzami kāda iemesla dēļ?
13.08.2020 17:47 |
 
Reitings 588
Reģ: 22.06.2020
1.Kādus tieši medikamemtus lieto? negatīvos simptomus it ka nevar noņemt. 2. Kā Tev izpaudās? kā zini, ka šizofrēnija, ne akūta psihoze vai šizotipiska personība? parasti ar šo diagnozi patstavīgi nedzīvo.
13.08.2020 19:28 |
 
Reitings 7
Reģ: 27.08.2015
1. Man psihiatrs izrakstīja zāles ar aktīvo vielu olanzapine. Tūlīt būs trešais mēnesis kopš dzeru, bet uzlabojumu noteikti ir! :) Kas ir negatīvie simptomi?
2. Nu es dzirdu balsi, kas ar mani sarunājas. To arī paziņoju savam psihiatram un psihoterapeitam, psihiatrs man vienkārši izrakstīja medikamentus. Slimnīcā arī pagulēju, bet tas bija briesmīgi un nenovēlu to nevienam. Tik daudz negatīvas pieredzes, kā saslimstot ar šizofrēniju nekad dzīvē man nav bijis un tur ir daudz ko stāstīt... Tiešām neviegli tas ir, bet tagad zāles nelaidīšu vaļā, kamēr nebūs cauri ar balsi kuru dzirdu... Izjūtu skaudību pret cilvēkiem, kuriem nav šāda dzīve kā man, pati galu galā agrāk arī mierīgi dzīvoju...
13.08.2020 19:40 |
 
Reitings 184
Reģ: 13.12.2019
Es nespēšu palīdzēt, bet ļoti ceru, ka tiksi tam pāri un paliksi tikpat spēcīga. Nevaru pat iedomāties kā tas būtu, ka ikdienā apkārt dzirdi balsis :(
13.08.2020 23:06 |
 
Reitings 436
Reģ: 04.06.2015
Super, ka cīnies un dzīvo patstāvīgi, kamēr daudzi citi par vismazāko dzīves sīkumu čīkst. No cik gadiem tev sākās kaut kādas problēmas? Un ko psihiatrs saka - var izārstēt pilnīgi?
13.08.2020 23:12 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Ja tu vēlies satikt cilvēkus ar sev līdzīgu pieredzi tad vislabāk būtu meklēt forumus angļu valodā. Šeit mēs tikai varam tevi atbalstīt un mēģināt izprast tavu slimību, paša nezinot kā tas ir. Bet es domāju ka palīdz parunāt ar jebkādiem cilvēkiem.
Prieks ka tu nebaidies par to runāt, esi atklāta un cīnies pati. Ir ļoti daudz cilvēki kuri dzirdot šo diagnozi uztver to kā nāves spriedumu.
Neļauj diagnozei tevi apstādināt. Sapņus var piepildīt arī ar slimību. Galvenais ir neaizmirst, ka vispirms esi tu un tikai pēc tam diagnoze. Tā teikt neraksturot sevi ar diagnozi,bet atstāt to kā pašu pēdējo kad domā par to kas esi.
14.08.2020 06:18 |
 
Reitings 7
Reģ: 27.08.2015
Un visa mana slimība sākās ar problēmām darbā. Gan jau jūs strādājat :) Man pasliktinājās pašsajūta darbā, izlēmu mainīt darbu, bet visi mani lēmumu tik slikti izvērtās, ka darbu tā arī nenomainīju, vienkārši aizgāju no pašreizējā un sāku slimot ar šizofrēniju. Tur ir mēnešiem ilgs nenormālais stāsts, bet to varbūt kādu citu dienu izstāstīšu. Pirms tam likās, ka dzīvē viss ir lieliski. Tagad man pēc tādā atgadījuma ir maza ticība nākotnei, kurā viss notiks labi. Vairāk prieka par katru nodzīvoto dienu manī ir un domas vai pat tad, ja es izveseļošos varēs ticēt labai nākotnēi, jo viss bijis kā bijis :(
Man nav ko
Slimība ir viltīga un viss sākās ar vieglākiem simtomiem. Pamazām pieradu būt slima un slimība arī vairāk pārņēma mani. Ir manā dzīvē mēneši kuri kā murgs manā dzīvē ir. Visa realitāte tikai ap balsi manā galvā...
putns
Gads un četri mēneši kopš viss sākās. Es to vien daru, kā katru dienu sapņoju par laiku kurā man jādzer zāles, bet tāpat darbs un jaunas attiecības, jādomā par veselu sevi dzīvē. Pati sev esmu identificējusi ko nozīmē "Vesela es" un sekoju saviem norādījumiem. Darbs, izglītība, ģimene, draugi, ārsti, rūpes par sevi. Viss nozīmīgs manā dzīvē ir :)
Kiskismau
Ceru uz uzlabojumiem kurus jūtu. Es daudz palasu angļu valodā dažādas lietas, kas mani iedrošina cerēt. Ir cilvēki, kas tiek galā un es arī gribu būt viena no viņiem :)
14.08.2020 09:23 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Zinu sievieti ar kuru sarunājās balsis, tur jau ir kukū, bet viņa ir mācējusi it kā sadzīvot ar tām un ignorēt. Vienreiz arī sanāca dzirdēt, gāju pa ielu, svētdienas rīts, ielas tukšas, pretī iet viena sieviete. Un ejot viņai garām dzirdēju teikumu. Nezinu, vai tas bija smadzeņu gļuks vai kā, bet ceru, ka nākotnē tas nevar attīstīties.
Un Tev, lai veicās tikt pāri slimībai! No manis padoms būtu papildus psihiatriem un zālēm apmeklēt sporta zāli, tās ir vislabākās zāles ķermenim; prāta SPA.
14.08.2020 09:45 |
 
Reitings 216
Reģ: 17.11.2019
Sveika!
Man tuvs cilvēks slimo ar šo slimību. Ja vēlies parunāt, vari uzrakstīt pm.
14.08.2020 12:52 |
 
Reitings 7
Reģ: 27.08.2015
Slimība pati par sevi mainās. Man bija periods dzīvē, kad es vairākas balsis dzirdēju sarunājamies ar mani. Es esmu tik daudz salasījusies par savu slimību, ka neatlaidīgi dzeršu zāles, jo tās to visu izbeigs. Ir bijis ļoti slimi, atceros, kā pati sev nevarēju nekā palīdzēt... Visu slimība tavā dzīvē paveic, kamēr tu dzīvo dzīvi kuru vienkārši pats vairs nesaproti.
14.08.2020 16:00 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits