Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vegānisms, mentālā veselība.

 
Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
Sveikas meitenes.
Es biju domājusi to atstāt pie sevis, nekā neteikt, bet es nevaru, es vēlos padalīties ar savu pieredzi.
Es centīšos gari neizplūst, jo stāstīt man būtu daudz ko un plaši, bet kopumā, varu pateikt vegānisms bojā mentālo veselību un fizisko, protams, arī.
Kopumā dzīvnieku produktu izslēgšana man noritēja četru gadu laikā, es studēju ļoti daudz par ēdiena uzturvērtību, ko un kā aizstāt, lai netrūktu vitamīnu. Pati visu gatavoju, neaizstāju ar fake vegan produktiem, papildus lietoju vitamīnus. Kad sākās pirmās veselības problēmas, es vainoju visu, kas man ir apkārt, bet noteikti ne uzturu(jo vegānisms taču ir veselīgs). Tas nesākās, protams, uzreiz, jo no sākuma kā visiem vegāniem es jutos ļoti labi, enerģijas pilna, plus vēl saskaloju savu smadzeni pētot citus vegānus un to cik viņi labi jūtas un līdz ar to tas radīja vēl lielāku efektu. Vēlāk man sākās galvas reibšana, emocionalās garastāvokļa svārstības, jūtīgums, aizkaitinātība un visbeidzot pati lielākā problēma-bezmiegs. Es gāju pie ārstiem, taisīju analīzes un viņi neko neatrada. Beigās man pasaka, ka man sākas VD pirmās pazīmes. Izraksta antidepresantus, es iedzēru pāris reizes, bet saprotu, ka tas nepalīdz, mans bezmiegs turpinās. Tad sāku pīpēt marihuānu tieši pirms gulētiešanas un tas arī bija vienīgas, kas man palīdzēja(biju dzērusi gan melatonīnu, nomierinošās utt.) Un, tad es rēali sāku domāt, kas ar mani notiek??? Kāpēc es tā jūtos? Jo NEKAS nebija slikts noticis, man nebija nekāda trauma, man ikdienā pilnīgi nav nekāda stresa, bet man vienalga ir problēmas. Pa vidu šīm problēmām es sāku pāriet uz veģetāru uzturu un man sāka šis tas uzlaboties, bet mentāli es vienalga jutos slikti. Uz doto brīdi esmu atsākusi ēst gaļu, olas, piena produktus un mana veselība uzlabojas, es beidzot varu izgulēties!
Pirmā lieta par vegānisko uzturu-pamatā tiek ēsts cukurs(augļi, graudaugi, pākšaugi, kas arī pārvēršas beigās par cukuru). No tā rodas tā enerģija, bet tu neesi pabarots līdz ar to atkal ir kaut kas jāēd, vegāni vispār ļoti daudz ēd ar milzīgām porcijām un vēl paralēli priecājas, ka nepaliek resni. Jā es arī par to priecājos, bet beigās padomājot vai nerodas atkarība no ēdiena? Visu laiku domā par to ko tu ēdīsi, kādas receptes izdomāsi un ikdiena paiet vienā ēšanā. Organisms nav pabarots un viņš pēc laika sāk ''ēst'' sevi, līdz ar to arī ir tas tievums.
Otrā lieta, tā ir reāla kults, smadzeņu skalošana, kas tik ļoti sevī ievelk un Tu reāli notici, ka esi atradis to laimes atslēgu visai dzīvei, lai nekad neslimotu un pareizi dzīvotu. Tāpec strīdēties ar vēgāniem ir bezjēdzīgi un, ja kāds vairs nav vegāns, tad populārakais teikums būs-Tu to darīji nepareizi.
Mani tajā ievilka viens pazīstamais, kas pats par to bija tādā ekstāzē, kur jau pārgāja nakamajos līmeņos līdz svaigēšanai un tikai auglu ēšanai. Gulēja labi, ja pa 5h, bija zaudējis ķermeņa masu un uz visu viņam bija attaisnojums, ka tā tam jābūt. Zīmīgi, protams, ka paralēli bija lsd lietošana, marihuāna un droši vien vēl kautkas, kas man liek tagad saprast, ka tādā veidā viņš izgāja no reālās pasaules un viņam noteikti bija sačakarēta mentāla veselība. Ja cilvēks labi jūtas, viņam nav jalieto narkotikas.
Šeit es vēl varētu pieminēt Alisi un Mārtiņu Mičuļus, viņi ļoti slikti izskatās, neveselīgi ar riņķiem zem acīm un jā viņi pīpē marihuānu.
Es ceru, ka kāds šo izlasot vismaz aizdomāsies pirms pāriet uz vegānismu, vai veģetārismu, neskatīties poztīvos vegānu video vai vēl sliktāk izskalot savu smadzeni ar dokumentālajām filmām. Viss balstās uz biznesu jau pārdodod uztura bagātinātajus, fake vegan produktus, gaļas aizstājējus utt. Un šobrīd vēl ir pilns Youtube ar Ex-vegānu video, kur viņi stāsta par savu pieredzi.
Ja Jums arī ir ko teikt un saskārāties ar slikto pusi, tad rakstiet tiešām, nevajag to slēpt vai būt vienaldzīgam.
08.06.2020 10:56 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Kas tad tas par hate pēkšņi uznāca. Labāk būtu varējis paturēt pie sevis. Piln YouTube ar tādiem video kā šis raksts. Visiem viņiem ir kaut kādi ēšanas disorders . Viena ēda tikai augļus,citi zslēdz taukus. Paskaties HealthyCrazyCool YouTube video viņš parāda kā jāēd pareizi vegāniski.
Pazīstu cilvēku vegānu kur to iekopj jau 12 gadus. Viņam viss OK. Tā pat draugi kuri jau 6 gadus ir Vegāni.
Pirmā lieta par vegānisko uzturu-pamatā tiek ēsts cukurs(augļi, graudaugi, pākšaugi, kas arī pārvēršas beigās par cukuru).

Vispār pirmā lieta kura būtu jāēd ir dārzeņi nevis augļi. Tātad kaut ko darīji nepareizi.
Lai nu kā tas nav kults tā ir ētiskā domāšana.
08.06.2020 11:07 |
 
Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
kiskismau
Tu esi vegāne un man ir skaidrs kāpēc Tev ir tāda reakcija un kāpēc šādi raksti.
Tas nav hate, bet mana reālā pieredze un dārzeņi man vienmēr ir bijusi svēta lieta.
08.06.2020 11:14 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Tu esi vegāne un man ir skaidrs kāpēc Tev ir tāda reakcija un kāpēc šādi raksti

Nu kā man ir pozitīvi piemēri tev negatīvi. Vai no tā nevar veidot diskusiju?
Jā esmu un arī sekoju līdzi kāpēc tik ļoti daudzi YouTube cilvēki taisa video why I am no longer vegan. Daru to lai saprastu ko nedarīt un kā nesabojā savu veselību.
Jā vegāniska diēta nav piemērota visiem cilvēkiem. Ar alerģijām, ja finansiālais stāvoklis ir zems un citos gadījumos.
Bet teikt ka tā neder nevienam un visiem tagad būs mentālās problēmas nav pareizi.
Ja runa ir par fizisko formu tad laikam neesi redzējusi vegan bodybuilder. Vai sportistus kuri ieguvuši olimpiskās medaļas esot Vegāni..
Okey tev tas nestrādāja ir labi ar to dalīties, bet izteikt viedokli ka tas ir balstīts uz biznesu un vegānu vitamīniem jau izklausās pēc sazvērestību teorijām.
Ja ēd pareizi vegāniski tad vienīgais vitamīns kur būtu jāuzņem ir B12. Un D vit ja neuzsūcas no saules, bet D vitamīnu ir jālieto arī 90% visēdāju.
08.06.2020 11:25 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Lai gan īsti man šeit diskutēt negribas. Nebūs produktīvas diskusijas. Atnāks vēl Notte ar savu keto un apgalvojumu ka visām mājaslapā kas beidzas ar gov nevar ticēt.
08.06.2020 11:27 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Ne velti ir ārsti, kuri nosauka, vai ķermenis vispār ir pretīmnākošs augu valsts uzturam.
Visa žults, ko tagad izgāzi ir tikai un vienīgi tava pieredze, lasot to var secināt, ka esi viena no tām trendu zaķenēm, kura ieleca šajā dzīvesveidā aizmirstot galveno pamatideju šim visam - neatbalstīt dzīvnieku nokaušanu, bet iestāties par tiem.
Kādam šis uzturs ir der, citiem nē. Tādēļ nevajag raudāt, ka pašai kkas nesanāca, tas viss ir maziem solīšiem jānoskaidro.
08.06.2020 11:31 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Tas ir morāles jautājums cik egocentrisks cilvēks esi, es, piemēram, miesu uz šķīvja uzlikt nevaru un to nedarīšu. Jūtos labi un ar vegānu uzturu mana dzīve ir tikai uzlabojusies.
08.06.2020 11:35 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Jebkurš uztura speciālists ir teicis - jāēd S A B A L A N S Ē T I. Ēdot to pašu gaļu, bet needot sabalansēti, cilvēkam arī var rasties veselības problēmas. Un ja piekop šo dzīvesveidu, ir jānodod analīzes, lai zinātu, kas organismam trūkst un kamā esi haltūrējis.
08.06.2020 11:39 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Piekrītu Katz
Es esmu no vegānisma atslidējusi atpakaļ uz veģetāru uzturu. Pēc tam atkal atpakaļ uz vegānu.
Mironi uz sava šķīvja nekad nelikšu. Par to jau aizdomājos pamatskolas gados, bet tad bija jāēd ko vecāki liek.
Vai cilvēks ilgstoši būs vegāns ir atkarīgs no morāles spēka.
Blant bassed okey daudzi var būt un mēģināt.
08.06.2020 11:40 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Lieka, lieka diskusija. Bet varam parunāties.
08.06.2020 11:40 |
 
Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
Jā vegāniska diēta nav piemērota visiem cilvēkiem. Ar alerģijām, ja finansiālais stāvoklis ir zems un citos gadījumos.

Tu jau pati uzrakstīji, ka ta ir diēta un kā jau visas diētām var iegūt savus labumus īstermiņā, bet ne ilgtermiņā. Par finansiālo stāvokli liki nedaudz pabrīdīnīties, jo parasti visi vegāni saka, ka tas ir lētāk nekā pirkt dzīvnieku valsts produktus.
Ja runa ir par fizisko formu tad laikam neesi redzējusi vegan bodybuilder. Vai sportistus kuri ieguvuši olimpiskās medaļas esot Vegāni..
Okey tev tas nestrādāja ir labi ar to dalīties, bet izteikt viedokli ka tas ir balstīts uz biznesu un vegānu vitamīniem jau izklausās pēc sazvērestību teorijām.
Ja ēd pareizi vegāniski tad vienīgais vitamīns kur būtu jāuzņem ir B12. Un D vit ja neuzsūcas no saules, bet D vitamīnu ir jālieto arī 90% visēdāju.

Paldies, ka uzrakstīji, ka ir labi ar to dalīties, nezinu par kādām sazvērestības teorijām Tu runā, jo es par tādam lietām neinterēsējos. Es par to uzrakstīju, kā savu novērojumu, jo vegāniskam uzturam vienmēr papildus liek lietot uztura bagātinātājus un tāpat arī fake ēdiena pārdošana.
Esmu tik daudz informācijas vākusi, skatījusies, zinu gan par sportistiem, gan citu nozaru cilvēkiem, tici man, viss man ir zināms, jo savādāk nebūtu tam pievērsusies.
08.06.2020 11:47 |
 
Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
Katz
Vai Tu mani pazīsti? Vai esi redzējusi kā es ēdu? Tavi spriedumi par mani šeit ir nevietā.
Kad es izskaloju savu smadzeni, arī uzskatīju, ka tie ir līķi ko mēs ēdam un kā var vispār kaut ko tādu ēst. Man gaļa visu dzīvi nav bijis numurviens produkts, bet es to nekad nebiju izslēgusi pilnībā.
Ja man ir jāizvelas, mana veselība, vai izglābt dzīvnieku no nokaušanas, tad es izvēlos pirmo variantu. Protams neatbalstu kādos apstākļos tiek turēti, bet tas jau ir ētikas jautājums.
Es redzu Tavu nostāju, un īsti nav skaidrs ko vēlies panākt? Pateikt, ka pati esmu vainīga?Ka darīju kaut ko nepareizi? Ok, ja Tev no tā vieglāk paliek.
Galvenais, tikai nevajag ar putām uz lūpam parliecināt un klupt virsū. Jūs tieši to pašu tagad arī dariet, ko es iepriekš pieminēju. Jūsesiet tajā visā šobrīd un, protams, uztversiet ar agresiju, ja kāds pateiks, ka nepiekrīt.
08.06.2020 11:58 |
 
Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
Un ar vegāniem nekādās diskusijās vairs negribas ielaisties. Domāju saprātīgi cilvēki mani sapratīs.
08.06.2020 12:03 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Mīļā sirds, Tu pati agresijas pilnu tekstu uzrakstiji. Tad nu es Tev tādā pašā tonī atpakaļ skaidroju elementāras lietas. Tava nezināšana noveda pie bezmiega un citām ves.problēmām, taču tas nemaz nepierāda to, ka tā tas būs visiem. Mēs esam ļoti individuāli šajā jautājumā un katram tas ir jāpēta. Un es neesmu agresīvi noskaņota pret visēdājiem, man ir dziļi vienalga, kas otram pretī sēdētājam ir šķīvi. Tikai mēģinu saprast, ko tu vēlies ar šo panākt? Pati esmu 20 gadus ēdusi gaļu un nav pamata līst citu šķīvjos.
Ja Tu pati pie sevis saprastu, ka augu valsts uzturs neder - OK, nevienam netraucētu. Bet šī agresijas kurināšana pret 'izskalotajām vegānu smadzenēm' ir nevietā.
08.06.2020 12:11 |
 
Reitings 72
Reģ: 27.08.2019
Būtībā viss, ko no Tava ieraksta varam uzzināt (ja vien neesi melojusi): Tu ēdi vegāniski un juties slikti, un pārstāji justies slikti, kad pārstāji ēst vegāniski. Vai Tu saproti, ka no tā neizriet, ka ir kāda problēma ar vegānismu? Vegānisms neparedz, ka nav iespējams ēst vegāniski un vienlaikus justies slikti vai ēst vegāniski un vienlaikus neveselīgi.
Vai Tev ir kāds loģisks arguments tam, ka Tu nevari būt veselīga vegāne vai jebkāds loģisks arguments tam, ka vegāni kaut kur kļūdās, domājot, ka Tev jābūt vegānei?
Tu kaut ko dīvainu minēji par cukuru. Ja tā ir Tava problēma (šaubos, vai tā ir), tad kāpēc nemēģināji pāriet, piemēram, uz ketogēnisku vegānisku diētu? https://www.ruled.me/comprehensive-guide-vegan-ketogenic-diet/
Un ar vegāniem nekādās diskusijās vairs negribas ielaisties. Domāju saprātīgi cilvēki mani sapratīs.
Jā, saprātīgi cilvēki saprot, ka dogmatiski cilvēki nevēlas iesaistīties diskusijās ar oponentiem. Tādiem patīk sēdēt savā echo kambarī.
08.06.2020 12:13 |
 
Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
plutarh
Es līdz pēdajam nevainoju vegānisko uzturu pie savām problēmām, kamēr neiekļāvu uzturā dzīvnieku valsts izcelsmes produktus un nesāku redzēt atšķirību to kā es jūtos. Paralēli man dzīvē nekas nepamainījās.
Par to cukuru mans novērojums saistībā ar to kāpēc visi jūtas tik ļoti pacilāti un enerģijas pilni un jā tā nav mana problēma.
Un kāda jēga man būtu melot? Vai mums ir jādalās tikai ar pozitīvo pieredzi?
08.06.2020 12:20 |
 
Reitings 72
Reģ: 27.08.2019
Tas, ko Tu saki liecina, ka Tavas veselības problēmas, iespējams, patiešām ir saistītas ar diētu. Bet vai Tev ir kāds arguments tam, ka šīs problēmas nevarēji novērst, neatsākot ēst dzīvnieku izcelsmes produktus, bet veicot izmaiņas savā vegāniskajā diētā? Vai iekš https://cronometer.com/ viss bija balansā? Vai asins analīzēs viss bija kārtībā?
08.06.2020 12:25 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Reāls bezsakars ??? Autores aprakstītie sliktie simptomi ir gan visēdājiem, gan vegāniem, tur nav sakars. Ja gribas kaut ko vainot protams var ???
Daudzi šos pašus simptomus apraksta un saka, ka domā, ka tas dēļ gaļas vai laktozes.
08.06.2020 12:45 |
 
Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
plutarh @ 08.06.2020 12:25
Tas, ko Tu saki liecina, ka Tavas veselības problēmas, iespējams, patiešām ir saistītas ar diētu. Bet vai Tev ir kāds arguments tam, ka šīs problēmas nevarēji novērst, neatsākot ēst dzīvnieku izcelsmes produktus, bet veicot izmaiņas savā vegāniskajā diētā? Vai iekš https://cronometer.com/ viss bija balansā? Vai asins analīzēs viss bija kārtībā?

Es taisīju asins analīzes, kā arī veicu citus izmeklējumus, man neko neuzrādīja.
Ja es zinātu, kā šīs problēmas savādāk var novērst, tad, protams, būtu izmantojusi.
08.06.2020 13:13 |
 
Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
watchingandtalking @ 08.06.2020 12:45
Reāls bezsakars ??? Autores aprakstītie sliktie simptomi ir gan visēdājiem, gan vegāniem, tur nav sakars. Ja gribas kaut ko vainot protams var ???
Daudzi šos pašus simptomus apraksta un saka, ka domā, ka tas dēļ gaļas vai laktozes.

Tev ir bezsakars, kāds cits varbūt aizdomāsies un ies nevis pie psihoterapeita, bet pārskatīs savu ēdienkarti.
Sauc to kā gribi, es meklēju tam cēloni un viņu atradu. Man pie vainas bija uzturs.
Un es neesmu pirmā, kas veganizējot ilglaicīgi( ievērojot diētu) saskaras ar mentālām problēmām. Ne visi par to grib runāt. Lielākajai daļai gribas parādīt cik viņš ir perfekts un perfekti dzīvo, bet kas tur īstenībā darās ir tikai aisberga redzamā daļa.
Protams, piekrītu arī visēdājiem var būt šādas problēmas un arī viņiem kaut kas pietrūkst un nav līdz galam viss vajadzīgais, lai ķermenis tiktu pabarots.
Es vegānismu ievērošu, bet īstermiņā, kad gribēsies organismam dot atpūtu, bet lai sauktu to par savu dzīvesveidu līdz mūža galam, tā nebūs.
08.06.2020 13:22 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
bigsister
Pie vainas nevarētu būt olbaltumvielu trūkums vai mazās procijas?
Esmu tik daudz informācijas vākusi, skatījusies, zinu gan par sportistiem, gan citu nozaru cilvēkiem, tici man, viss man ir zināms, jo savādāk nebūtu tam pievērsusies.

uz vegānismu gāji kā diētu vai kā dzīvesveidu? lietoji arī cruelty free kosmētiku un citas preces?
08.06.2020 13:37 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)