Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Par astrologiem

 
Reitings 13
Reģ: 26.04.2020
Sena tradicija, kas ir piedzivojusi labakus laikus, vienmer ir kaut kas patetisks. Astrologs, ka rada kads zimejums pagatne, ir padzivojis zintnieks, ar garu, baltu barzdu, runajoss lena, transam lidziga maniere, un kura klausitaji un vins pats uzskata, ka vinam piemit mistiskas zinasanas. Savas labakajas dienas vins vadija tautu likteni. Senaja Roma vinu cienija, iznemot dazus racionalus imperatorus, kas izraidija no pilsetas visus ta saucamos "matematikus". Arabi apspriedas ar viniem visos nozimigajos gadijumos; renesanses gudrakie viri ticeja viniem. Kepleram, slavenajam astronomam, nacas klut par astrologu, lai iegutu cienu, iztiku.
Astrologi joprojam eksiste, ta ir milziga veiksme dazus no viniem pazit:) Cik loti vini atskiras no brinumainajam seno laiku butnem! Vini ir smagi stradajosi, nopelniem bagati biznesa viriesi, sievietes, kuri sniedz atbalstu vai nu savai vecajai matei, vai viram-invalidam. Vini ar ikska likuma palidzibu seko senajai formulai par dzives majam, planetu izvietojumu un parejam lietam, bet vinu valoda diemzel ir modernizeta un horoskopi nav kabalistiski rakstiti pergamenta. Tas tomer apgrutina ticibu vinu spejam salasit nakotni zvaigznes:)
Vai vini pasi tic tam zinatnem, kuras vini sludina? Sis ir sarezgits jautajums. Dazi cilveki tic visam, kas ir brinumains, un tas nav maz ticams, ka profesionali astrologi pieder pie siem cilvekiem. Pat tad, ja vini apzinas, ka vinu prieksnesumi parasti ir minejumi un secinajumi no citadi iegutas informacijas, vini, visticamak, doma, ka ir kaut kadi izcilaki praktiki, kas nekad neizmanto sis zemakas metodes. Bija reiz cienijams cilveks, kurs ieguva milzu bagatibu, atzistot, ka ir atklajis, ka juras udeni var parverst zelta. Vins laicigi aizmuka uz Dienvidameriku un gatavojas laimigi pavadit savu muzu. Diemzel cits virs pazinoja par tadu pasu atklajumu; musu draugs vinam noticeja, ieguldija visu savu naudu jaunaja procesa, zaudeja katru peniju. Sis incidents norada uz to, ka cilveki ir mazak negodigi, neka to varetu domat, un, visticamak, profesionali astrologi ir godigi parliecinati par savu doktrinu patiesumu.
Tas, ka kaut kas sads ir iespejams, ir uzslavu cienigs viniem, bet tas ir loti diskreditejosi izglitibas sistemai. Skolas, universitates visa veida informacija tiek izdalata, bet neviens netiek macits argumentet vai apsvert kas tam ir pieradijumus. Personai ar mazako nojausmu par zinatnisko pieradijumu butibu tadu parliecibu esamiba ka astrologiem nav iespejama.
10.05.2020 10:36 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits