Man no silken tofu garšo šokolādes krēms: 1 iepakojums silken tofu, tumšās šokolādes tāfelīte, šķipsniņa sāls, kanēlis, kajenas vai čili pipari pēc garšas. Tofu samaļ blenderī (ar mikseri nesanāks bez krikumiem, bet tas vairāk estētisks jautājums, garšu neietekmēs), pievieno izkausētu šokolādi un kanēli ar pipariem. Pagaršo vai negribas vairāk cukura vai garšvielu. Lieliski sader ar skābu ogu ķīseli. Ja ļaus atdzist, būs gaisīgs, bet bagātīgs krēms, kas turēs formu.
Sezonā taisu ceptu tomātu zupu. 2 kg tomātu, sagriež uz pusēm (serdes ārā griezt nevajag), liek uz cepampannas ar sargiezto pusi uz augšu. Klāt olīveļļu, balzāmetiķi, sāli un piparus. Tomātus kārtīgi ar to visu ieziež un liek klāt 1 veselu ķiploka galviņu, pārgrieztu (perpendikulāri? Lai ķiploku daiviņas būtu atvērtas) uz pusēm. 190 grādos uz 45 min. Ķiploku daiviņas pēc tam izpiež kastrolī (ķiploki paliek mīksti un ar pirkstiem to ļoti vienkārši izdarīt), tomātus ar visu iztecējušu sulu pieliek klāt. Pielej 1,5L buljona (var ņemt arī kubiņus) un vāra minūtes 20. Sablenderē, pagaršo un pieliek pēc garšas sāli, piparus, es lieku klāt apmēram ēdamkaroti cukura, lai neitralizētu skābi. Pavāra vēl 10 min. Voila!
Visādas veidos gatavotas zivis. Ar filejām vispār ātri un ērti. Parasti ielieku stikla traukā, ieziežu ar mīļākām garšvielām, pa virsu sāli, piparus un olīveļļu, visu pārklāj ar foliju un uz 12 min cepeškrāsnī 190 grādos.
Bērnam ļoti garšo pikšas kotletes (recepte uz Oscar’s fish smalkmasas iepakojuma).