Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mīļākās receptes

 
Reģ. 24.11.2019
Ja nav grūti, ierakstiet savu mīļāko ēdienu top 5. :)
14.04.2020 21:25 | Saite
 
Reģ. 03.07.2019
1. Sautējums no sīpoliem, ķiplokiem, burkāniem, kartupeļiem, svaiga kāposta, konservētiem zirnīšiem
2. Zaļo salātu mix ar balto sieru (parasti pērku Maximā tādu Greek salad cheese), ķiršu tomātiem, sēkliņu mix, olīveļļu, sāli, pipariem. Pēc vēlēšanās dažreiz piegriežu klāt arī redīsa ripiņas vai nedaudz apcepju un pievienoju sagrieztu, vārītu bieti
3. Vistas karbonādes, panētas olās un miltos
4. Omlete ( lauku olas, sīki sagriezta 1/2 paprikas, piens, sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles). Atsevišķi apcepju un klāt uz šķīvja lieku smalkās šķēlītēs sagrieztas, apceptas šampinjonu šķēlītes, ķiršu tomātus, lociņus
5. Vista ķīniešu gaumē - iemarinēju gabaliņos sagrieztus svaigus vistu šķinķīšus (jo sulīgāki nekā fileja) marinādē, kas sastāv no: medus, olīveļļas, rīvēta ingvera, brūnā cukura, sojas mērces, ūdens, smalcinātiem ķiplokiem, maltas saldās paprikas, sinepēm (visas sastāvdaļas vidēji pa ēdamkarotei), kā arī sāli un pipariem. Tāpat var gatavot arī liellopa strēmelītes.
6. Vesela cepta pīle. Ļoti garda ir Maximā nopērkamā pīle, iztīrīta un iepakota tādā polietelēna iepakojumā, nāk no Polijas. Pīlei dibenā sabāž trīs lielus apelsīnus, ar roku saspiež, ļaujot iekšpusē iztecēt mīkstumam un sulai. Ārpusi ierīvē ar sāli un pipariem, bagātīgi apziež ar medu un angļu sinepēm. Var medu un sinepes nedaudz iesmērēt arī iekšpusē. Liek cepties. Rezultātā pīle negaršo pēc apelsīniem, bet gan ir ļoti sulīga. Kad servē pilī, apelsīnu mīkstumus izņem ārā.
7. Pupiņu salāti. Bundžiņa konservētas pupiņas, kurām nolej šķidrumu, neliels, ripiņās sagriezts puravs, šķinķis (sagriezts salmiņos vai kubiņos), sarkanā paprika, sāls pipari, skābais krējums + angļu sinepes (vai majonēze, es vienkārši to nelietoju).
8. Siera salāti, ko uzglabāt slēgtā trauciņā un smērēt uz brokastu maizītes. Parasts (Krievijas vai Holandes) siera klucis, 3 vārītas olas, 2 vārīti burkāni, ķiploki, sāls, pipari, krējums + angļu sinepes (vai majonēze). Sieru, olas, burkānus sarīvē, ķiploku izspiež spiedē. Kārtīgi samaisa.
9. Biezie spageti (jeb ligzdiņas) ar vistu. Apcepj vistas gabaliņus, pievieno 10 % saldo krējumu (pēc izvēles var treknāku), garšvielas. Novāra spageti. Atsevišķā traukā (bļodā) liek spageti, vistas gabaliņus, uz pusēm vai 1/4 sagrieztus ķiršu tomātiņus, svaigus spinātus, samaisa. Pārkaisa ar cieto sieru, pasniedz.
10. Klasiskās mannas pankūkas vai kartupeļu pankūkas.
Biški aizrāvos, bet varbūt kādai noder ?
15.04.2020 00:06 | Saite
 
Reģ. 24.11.2019
Ketija123 @ 15.04.2020 00:06
1. Sautējums no sīpoliem, ķiplokiem, burkāniem, kartupeļiem, svaiga kāposta, konservētiem zirnīšiem
2. Zaļo salātu mix ar balto sieru (parasti pērku Maximā tādu Greek salad cheese), ķiršu tomātiem, sēkliņu mix, olīveļļu, sāli, pipariem. Pēc vēlēšanās dažreiz piegriežu klāt arī redīsa ripiņas vai nedaudz apcepju un pievienoju sagrieztu, vārītu bieti
3. Vistas karbonādes, panētas olās un miltos
4. Omlete ( lauku olas, sīki sagriezta 1/2 paprikas, piens, sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles). Atsevišķi apcepju un klāt uz šķīvja lieku smalkās šķēlītēs sagrieztas, apceptas šampinjonu šķēlītes, ķiršu tomātus, lociņus
5. Vista ķīniešu gaumē - iemarinēju gabaliņos sagrieztus svaigus vistu šķinķīšus (jo sulīgāki nekā fileja) marinādē, kas sastāv no: medus, olīveļļas, rīvēta ingvera, brūnā cukura, sojas mērces, ūdens, smalcinātiem ķiplokiem, maltas saldās paprikas, sinepēm (visas sastāvdaļas vidēji pa ēdamkarotei), kā arī sāli un pipariem. Tāpat var gatavot arī liellopa strēmelītes.
6. Vesela cepta pīle. Ļoti garda ir Maximā nopērkamā pīle, iztīrīta un iepakota tādā polietelēna iepakojumā, nāk no Polijas. Pīlei dibenā sabāž trīs lielus apelsīnus, ar roku saspiež, ļaujot iekšpusē iztecēt mīkstumam un sulai. Ārpusi ierīvē ar sāli un pipariem, bagātīgi apziež ar medu un angļu sinepēm. Var medu un sinepes nedaudz iesmērēt arī iekšpusē. Liek cepties. Rezultātā pīle negaršo pēc apelsīniem, bet gan ir ļoti sulīga. Kad servē pilī, apelsīnu mīkstumus izņem ārā.
7. Pupiņu salāti. Bundžiņa konservētas pupiņas, kurām nolej šķidrumu, neliels, ripiņās sagriezts puravs, šķinķis (sagriezts salmiņos vai kubiņos), sarkanā paprika, sāls pipari, skābais krējums + angļu sinepes (vai majonēze, es vienkārši to nelietoju).
8. Siera salāti, ko uzglabāt slēgtā trauciņā un smērēt uz brokastu maizītes. Parasts (Krievijas vai Holandes) siera klucis, 3 vārītas olas, 2 vārīti burkāni, ķiploki, sāls, pipari, krējums + angļu sinepes (vai majonēze). Sieru, olas, burkānus sarīvē, ķiploku izspiež spiedē. Kārtīgi samaisa.
9. Biezie spageti (jeb ligzdiņas) ar vistu. Apcepj vistas gabaliņus, pievieno 10 % saldo krējumu (pēc izvēles var treknāku), garšvielas. Novāra spageti. Atsevišķā traukā (bļodā) liek spageti, vistas gabaliņus, uz pusēm vai 1/4 sagrieztus ķiršu tomātiņus, svaigus spinātus, samaisa. Pārkaisa ar cieto sieru, pasniedz.
10. Klasiskās mannas pankūkas vai kartupeļu pankūkas.
Biški aizrāvos, bet varbūt kādai noder ?
Lieliski, paldies! :)
15.04.2020 00:36 | Saite
 
Reģ. 17.09.2019
1.Plānās pankūkas. Receptes internetā 101, bet es taisu uz izjūtām, garšas. Mandeļu piens, milti, cukurs, sāls, mazliet soda, maltas linsēklas, kad gribas ar vairāk enerģētisko vērtību un labās taukskābes.
2. Makaroni. Visās formās. Bet daudz nevar ēst. Viss ar normu. Mīļākie makaronu salāti - makaroni pēc izvēles, pupiņas, tomāts, gurķis, majonēze un lociņi vai sīpoli. Visu sagriež un sajauc. Parasti tomāts un gurķi lieku vairāk kā makaronus lai būtu jāliek mazāk majonēze.
3. Salāti. Spināti, maizes grauzdiņi, tomāts, gurķis, apceptas tofu, salātu mērce pēc izvēles, apcepti Indijas rieksti vai turku zirņi. Visu saliek uz šķīvja, kārtas nemaisot un pa virsu salātu mērce.
4. Burgeris. Vienreiz nedēļā pēc darba nedēļas beigām taisu mazo grēciņu. Burger receptes katram sava, bet manos vienmēr būs marinēti sīpoli.
5.Saldajā čia sēklu pudiņš. Čia sēklas sajauc ar sablenderētām ogām un ļauj nostāvēties ledusskapī vismaz 2 stundas lai uzbriest. Kā piedevu izmantoju kokosriekstu piena cieto daļu ko saputo kopā ar nedaudz cukura un vaniļas. Tad servē kā vēlas, pa kārtām lai skaisti vai ja taisu tikai sev saliek bļodā un viss. Vēl ir otrs variants kā čia pudiņu taisa no augu piena un tad pa virsu lej ogu mērci, bet man kaut kā vairāk garšo otrādāk.
15.04.2020 08:18 | Saite
 
 
Reģ. 10.08.2019
- Gandrīz grieķu salāti
salātlapas, gurķis, mazie tomātiņī, fitaki siers, sarkanais sīpols, visu smuki sagriež un pārleju ar spilvas premium balzamiko mērci.
- Tortiljas picas uz pannas
uzlieku uz maza cipara sildīties pannu, uz kuras uzlieku tortiljas/wrap apaļo lavašu, kā nu kurš viņu sauc. Apsmērēju mazliet ar krēmsieru, uzlieku vistiņu, papirku, tomātu, sieru, balto fitaki sieru, kādu garšvielu, vāku visū un uz 10min lai pastāv uz izslēgtas plīts. Var sagriezt kā picu, var sarullēt kā wrapu un ēst.
- Vistas vai tītara filejas nageti.
Jebkuru no abām filejm sagriežu, izripinu pa rīvmaizi un sacepu.
- Tunča pīrdādziņi no kārtainās mīklas
tuncis, vārītas olas, svaigs sīpols, garšvielas, visu sajaucu kopā vinā bļodā un taisu pīrādzīņus no kārtainās mīklas (pērku saldētu) tādus pašus trīsstūrīšus kā buljona pīradziņi. Citreiz kādam vēl pielieku sieru. Apsmērēju ar olu un cepu.
- Kabača un siera plācenīši
Sarīvēju kabaci, sarīvēju tik pat daudz sieru, kabacim kārtīgi jānospiež visu lieko šķidrumu, tad pievieno olu, miltus, mazliet mannā, lai uzsūc lieko mitrumu un cepu placenīšus, ļoti garšīgi.
- Fiksā lazanja.
apcepu malto gaļu ar garšvielām, ķiploku, pievienoju tomātu pastu un spilvas tomātu mērci ar dārzeņiem, tur diezgan daudz visādi palielos gabalos iekšā. Salieku traukā laznjas plāksnītes, gaļu, plāksnītes, gaļu, plāksnītes, rīvētu sieru, pārleju mazliet ar saldo krējumu, uzlieku folliju un krāsnī.
- Siera kūka bez cepšanas
to es taisu pēc šīs receptes - http://www.mammu-maksla.lv/pavargramata/gardumi/kukas-un-kucinas/724-visgarsigaka-necepta-siera-kuka
nu tas tā īsumā viss, nav tā, ka bieži šo taisu, citādi pārvērstos par bulciņu, bet mīļākās lietas, ko taisīt:)
15.04.2020 13:16 | Saite
 
Reģ. 19.01.2015
1. Tāds pats sautējums kā Ketijai ?
2. Šķelto zirņu biezputra, īpaši kopā ar krāsnī ceptām bietēm.
3. Kartupeļu pankūkas.
4. Auzu pārslu putra ar daudz riekstiem.
5. Visadi zaļie salāti - ar redīsiem, gurķīšiem, salātlapām utt.
Es aizvakar pirmo reizi pagaršoju tofu un man tagad visu laiku kārojas. Šķiet, ka tas tūlīt būs manā top augšgalā, tikai neesmu vairs nevienu citu reizi nopirkusi. Bail, ka palikšu atkarīga. Čujs tāds ?
15.04.2020 20:45 | Saite
 
Reģ. 17.09.2019
Es aizvakar pirmo reizi pagaršoju tofu un man tagad visu laiku kārojas. Šķiet, ka tas tūlīt būs manā top augšgalā, tikai neesmu vairs nevienu citu reizi nopirkusi. Bail, ka palikšu atkarīga

Bet tofu jau nav nekas slikts. Veselīgs un gaļas alternatīva.
15.04.2020 20:58 | Saite
 
Reģ. 08.05.2019
mm,cik tas viss izklausaas garshigi
15.04.2020 21:12 | Saite
 
Reģ. 19.01.2015
Zinu, ka tofu nav slikts, bet man mājās visādi citādi krājumi, kas jāapēd. ?
15.04.2020 21:14 | Saite
 
Reģ. 15.11.2019
Cepts lavašs,pildīts ar sieru, vītinātu gaļu un rukolu brokastīs ?
15.04.2020 21:15 | Saite
 
Reģ. 02.03.2020
Kiskismau @ 15.04.2020 20:58

Bet tofu jau nav nekas slikts. Veselīgs un gaļas alternatīva.

Es taisu tofu scramble (olu vietā.) vispār no tofu var uztaisīt jebko - brokastīs kā olu aizvietotāju/gaļās alternatīvas/kūkas/smūtijus, principā jebkas, kas ienāk prātā :)
15.04.2020 22:32 | Saite
 
Reģ. 17.09.2019
Es taisu tofu scramble (olu vietā.) vispār no tofu var uztaisīt jebko - brokastīs kā olu aizvietotāju/gaļās alternatīvas/kūkas/smūtijus, principā jebkas, kas ienāk prātā

Jap. Es taisu no silken tofu "Siera" kūku. Radinieki kuri pieraduši pie īstās versijas teica ka esot labāka kā ar krēmsieru. Un es zinu ka nemelo, jo parasti skaidri un gaiši arī pasaka ka nav labs kāds no vegan ēdieniem. ?
16.04.2020 06:54 | Saite
 
Reģ. 02.03.2020
Kiskismau @ 16.04.2020 06:54

Jap. Es taisu no silken tofu "Siera" kūku. Radinieki kuri pieraduši pie īstās versijas teica ka esot labāka kā ar krēmsieru. Un es zinu ka nemelo, jo parasti skaidri un gaiši arī pasaka ka nav labs kāds no vegan ēdieniem. ?

Uuu, vai padalīsies ar receptīti? Pārbaudītas receptes ir vērtība.
16.04.2020 10:21 | Saite
 
Reģ. 26.12.2009
Man šķiet neiespējami nosaukt top 5 ēdienus. Patīk dažādība. Garšo zupas, patīk izmēģināt dažādas virtuves - Indijas, Japānas, Spānijas, Meksikas, utt.
Piemēri ēdieniem:
Suši,
Paelja ar jūras veltēm,
Frikadeļu zupa,
Kruasāni,
Tikka masala.
Varu ieteikt vienu tradicionālu norvēģu ēdienu, ko parasti ēd rudenī - aitas gaļa ar kāpostiem.
16.04.2020 12:11 | Saite
 
Reģ. 19.01.2015
Es uztaisīšu vēl vienu savu Top 5 ?
1. plovs (ar sojas granulām)
2. grauzdēta rupjmaize ar paštaisītu humosu
3. biešu zupiņa
4. pašas cepti auzu pārslu cepumi
5. homemade burgerīši
16.04.2020 22:50 | Saite
 
Reģ. 19.04.2018
Man daudzas, bet te TOPs no veselīgajām un tagad aktuālajām
1. aukstā zupa
2. vārīti šķeltie zirņi ar salātiem un var pielikt biezpienu blakus
3. Svaigas ogas: zemenes vai citas ar biezpienu (nedaudz saldu)
4. Saldajā caur gaļas mašīnu izmaltas 1:1 konservetas pupiņas un žāvētie augļi + kakao. Saviļā bumbiņās un apviļā koksa skaidiņās vai saulspuķu sēkliņās. Bez cukura un veselīgi
5. Ziemai gatavoju zemenes, mellenes ar čavanapraš,lai būtu imunitātei lieisks papildinājums. Var ziemā kā ievārījumu ēst. Tiešām labi palīdz,lai stiprinātu imunitāti. Pilnāka recepte šeit.
05.07.2020 09:52 | Saite
 
Reģ. 04.06.2020
1) Kartupeļu pankūkas
2) Pasta ar dārzeņiem
3) Avokado+tomāti+sīpoli+citronpipari
4) Pesto
5) Gaspačo zupa
05.07.2020 11:46 | Saite
 
Reģ. 27.03.2011
Grieķu salāti
Biešu zupa
Vistinas ķīniešu gaumē
Lašmaizītes
Soļanka
05.07.2020 13:14 | Saite
 
Reģ. 08.05.2019
Daudz jaunu recepšu uzzinaju,bus jaizmegina
05.07.2020 17:51 | Saite
 
Reģ. 30.09.2020
Labdien iesaku pamēginat kartupelu sacepuma recepti!
Lai pagatavotu vajag:
2 Burkānus
5 kartupelus
burcinu sampinjonu marinetu
Sieru (vislabak krievijas)
Vistas fileju
Saldo krejumu
miltus
garsvielas
sali
brokolis
Pagatavosana:
Sagriez kartupelus skelites 1cm
sarive burkanus
sagriez gabalinos vistas fileju un apcep uz pannas
saliec sautejuma trauka kartupelu skelites divas rindas, pie apceptas vistas pievieno rivetus burkanus un brokoli pacep apmeram 20min tad pievieno sampinjonus marinetus pacep 5min tad pievieno sauju miltu un saldo krejumu mazo pacinu samaisi un pagaidi 5minutes
apcepto masu uzliec virsu kartupelu rindai un uzliec pa virsu atlikusas kartupelu skelites,cep aptuveli 1,30h,150 grados cepeskrasni tad iznem un uzliec sieru lai izkausejas 5min,un nem ara! LAI LABI GARSO!❤️
30.09.2020 21:04 | Saite
 
Reģ. 30.09.2020
lady1 @ 14.04.2020 21:25
Ja nav grūti, ierakstiet savu mīļāko ēdienu top 5. :)

1.Plovs
2.Sautejums
3.Auksta zupa
4.Borščs
5.rosols
30.09.2020 21:05 | Saite
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Emojis are from "Twemoji" by Twitter - Graphics are licensed under CC-BY 4.0 Open Source.
vairāk

Aptauja

 
Cik bieži Tu apmeklē forumu?
  • Brīvajos brīžos vairākas reizes dienā
  • Vienreiz dienā
  • Vienreiz nedēļā
  • Vienreiz mēnesī
  • Retāk kā vienu reizi mēnesī
  • Cits
vairāk

Lietotāji online

 
Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!