Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Gastronomi - ko lai ēd?

 
Reģ. 17.10.2019
Sveikas!
Vēlos Jums jautāt, ko Jūs ēdienā ēdat, taisat mājās? Interesē vairāk veģetāras receptes, uzklausīšu, protams, arī visēdāju, ja kas iepatiksies pamainišu sastāvdaļas :))
Ātri aptrūkstas ideju, tādēļ priecāšos par jūsu virtuves pērlēm
Uzklausīšu jebkuras recepte un vislabāk tās, kas neaizņem visu vakaru virtuvē, līdz pusstundiņai.
27.02.2020 03:28 | Saite
 
Reģ. 17.09.2019
Nu kā taisi to pašu tikai bez gaļas.
Makaroni ar sieru un dārzeņiem. Kamēr vārās makaroni sacep dārzeņu (saldētus vai svaigus vienalga) kad abi gatavi sajauc kopā un pieliec sieru. Es parasti vēl pielieku pupiņas vai tofu.
Kartupeļi ar skābētiem kāpostiem un biezpienu.
Salāti dažādu veidu. Bet gaļu aizstāj ar pupiņām vai tofu.
Pats vieglākais ir pankūkas. Olas pat var aizstāt ar banānu ja neēd. Ļoti gatavu banānu samīca, pieliek mīļāko pienu, sāli, cukuru un vēlamos miltus (kviešu, auzu, zirņu, griķu) un sajauc. Cep mazās pankūciņas. Ar zirņu miltiem sanāk tādas vairāk košļīgas pankūkas.
Zupas vispār easy. Sagriež kartupeļus liek vārīties kopā ar burkānu, grūbām un sarīvētām bietēm. Skābumiņam pieliek marinētu gurķi sagrieztu. Citas zupas arī vienkārši. Samet katlā kādu dārzeņi garšo uz 30 min uzvara.
Veģetāru desertu vispār nav problēmu atrast internetā.
Veģetāri nav grūti ēst, vegāni vot tas gan ir pagrūtāk.
Jautājums vai tu gribēji kaut kādas super veselīgas receptes vai tadas kuras ir kā latviešu ēdienkarte? Vai tu vispār esi bez pieredzes gatavošanā un vēlies recepti ar gramiem vai ir pieredze un vajag tikai iedvesmu?
27.02.2020 06:43 | Saite
 
Reģ. 11.01.2020
Es varu ieteikt gruzīnu ēdienu-lobio! Ēdiena nav gaļas,esmu ļoti iecienījusi!
27.02.2020 12:41 | Saite
 
Reģ. 17.10.2019
Jā, nu makaroni un pankūkas easy, gribās kko drusku interesantāku :)
Esmu jaunu recepšu meklējumos, vairāk latviešu, bet kā jau teicu - uzklausīšu jebkuras garšīgas receptes. Starp iesācēju un pieredzējušu, baigais pavāriņš neesmu, apmēram 3reizes nedēļā gatavoju.
Paldies par ieteikumu, uztaisīšu lobio! :))
28.02.2020 00:49 | Saite
 
 
Reģ. 04.11.2017
Man patika viltus kūpinātais lasis. Taisīts no burkāna.
Vegan sushi
28.02.2020 13:29 | Saite
 
Reģ. 17.10.2019
Uuu jā, tas viltu lasis ir ieintriģējošs, vajag nopirkt šķidros dūmus, lai to realizētu :)
28.02.2020 15:45 | Saite
 
Reģ. 17.09.2019
Uuu jā, tas viltu lasis ir ieintriģējošs, vajag nopirkt šķidros dūmus, lai to realizētu

pietiek ar kūpinātu paprikas pulveri. Es pat to dažkārt nelieku un marinēju linsēkļu eļļā. Tad sanāk tada garša kā svaigam lasim.
28.02.2020 15:54 | Saite
 
Reģ. 14.06.2013
Varbūt biji parakatījusies uz Neapēd Zemeslodi akcijas receptēm, 31.dienas garumā, katru dienu uz epastu sūtīja veģetāras/vegānas receptes.
Ja Tev nav, tad varu uz epastu atsūtīt, tik atsūti pm. :)
Tur visu ēdienreižu opcijas.
28.02.2020 16:26 | Saite
 
Reģ. 19.01.2015
Nav baigais ēdiens, bet- paštaisīts humuss ir ļoti laba lieta. Šodien uztaisiju un bija tik garšīgi uz maizītes uzsmērējot, ka pieēdos tikai to un nekam citam vēderā vieta nepietika, kas varbūt nav baigi labi, bet pa retam var. 😀 Pagatavošana- sablenderē aptuveni pus glāzi vārītus turku zirņus, pieliec 2 ķiploka daiviņas, pieber šķipsniņu sāli, pielej neitrālas garšas eļļu aptuveni 100 ml, līdz izveidojas vēlama konsistence (bet es laikam lēju mazāk, un man bija kaņepju eļļa, bet der arī olīvu, vīnogu kauliņu un varbūt vēl kāda), pieliec citrona sulu (internetā receptēs skatoties parasti rakstīts pielikt sulu no pus citrona vai pat vesela, un es pirmajā reizē tā arī izdariju un visu savu humusu izmetu, jo citrons visu sabojāja tā, ka nebija ēdams, tāpēc es noteikti iesaku sākumā to sulu pielikt mazāk), un vēl tējkarote tahini, bet ja tahini majās nav un nav vēlme iegādāties, tad bez tā var arī ļoti labi iztikt. Lai pamanītu garšu, var pielikt olīvas, saulē kaltētus tomātus un visu ko, kas vien garšo.
01.03.2020 00:16 | Saite
 
Reģ. 17.10.2019
Jā, paštaisīts humuss ir laba štelle, pati nesen taisiju un sanāca ļoti gardi!
02.03.2020 05:27 | Saite
 
Reģ. 17.09.2019
Latviešu valodā pastāv gan vārds „humoss”, gan „humuss”, tikai tiem ir atšķirīga nozīme. Humuss ir augsnes organiskā daļa, kas veidojas, sadaloties augu un dzīvnieku atliekām. Sevišķi iecienīts ir biohumuss – mēslojums, kuru iegūst, izmantojot sliekas. Vārds cēlies no latīņu vārda „humus” ar nozīmi ‘zeme, augsne’.
Savukārt „humoss” ir jaunāks vārds, kas attiecināms uz pārtiku: tas ir biezenis no turku zirņiem jeb aunazirņiem, sezama pastas un garšvielām. Vārds cēlies no arābu vārda „hummus”, kas nozīmē humosa galveno sastāvdaļu – aunazirņus jeb turku zirņus.
02.03.2020 06:54 | Saite
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Emojis are from "Twemoji" by Twitter - Graphics are licensed under CC-BY 4.0 Open Source.
vairāk

Aptauja

 
Vai forumā vajag ieviest iespēju labot savu ierakstu pēc tā publicēšanas?
  • Jā, 5 minūšu laikā
  • Jā, 10 minūšu laikā
  • Nē, nevajag
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk

Lietotāji online (4)