Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mēbeļu krāsošana

 
Reitings 109
Reģ: 22.01.2020
Sveiki, forumisti!
Nesen ienāca prātā ideja, ka kāpēc gan pirkt jaunas mēbeles vēlamajā krāsā, ja varu nokrāsot esošās, kas ir labā stāvoklī.
Biju veikalā DEPO, lai apskatītu, kas tur ir piedāvājumā no krāsām, kā arī pakonsultējos ar pārdevēju, kas teica, ka var krāsot tikai apstrādāta koka mēbeles, nevis tās parastās (nezinu kā nosaukt, cerams sapratīsiet ?) , jo itkā krāsa sarausies, taču pati kaut kādā mājas lapā lasīju, ka var krāsot arī tās parastās mēbeles, taču nepieciešams spīdīgo virskārtinu noslīpēt.
Varbūt kāds no jums ir gājis tam cauri, to darījis vai kaut ko padzirdējis un vēlas dalīties pieredzē? Gribētu dzirdēt gan krāsas nosaukumus, gan izmaksas, gan apstrādes procesu utt. ?
29.01.2020 14:49 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Tētim liela pieredze ar mēbeļu restaurāciju utt. Lauku mājas puse lietu ir bijušas no sākuma citā izskatās.
Viņš parasti no sākuma noņem veco krāsu. Vai nu ar smilšpapīru vai ar speciālo krāsas atlobītaju/noņēmēju, nezinu pareizo nosaukumu, jo esmu tikai redzējusi darbību.
Tad viņš vēlreiz ar smalko smilšpapīru pārbrauc pāri lai būtu gluds utt. Tas viņš liek pa virsu kaut kādu caurspīdīgu krāsu /laku un tikai tad krāsu kuru grib.
Pa virsu vecajai krāsai tiešām nevajag krāsot, jo krāsā var izžūt nepareizi, vecā krāsā var spīdēt cauri utt. Labāk ir vismaz cik daudz var veco krāsu vai laku noberst nost.
29.01.2020 15:13 |
 
Reitings 280
Reģ: 31.01.2011
Par krāsas nosaukumiem un tās izmaksām, labāk vērsties pie attiecigā veikala pārdevējiem,speciālistiem.Bet, pieredze, kas būtu jādara- Virsmas sagatavošana!
Vispirms mēbeles virsmu nepieciešams sagatavot – nedrīkst vienkārši uzklāt virsū krāsu un cerēt uz to labāko. Tā ātri vien nolobīsies.
Pirmais, kas būtu jādara – kārtīgi jānotīra mēbele. Tas ir īpaši svarīgi, ja tā ilgu laiku stāvējusi garāžā vai bēniņos un uzkrājusi putekļus.
Izmanto speciālu kokam paredzētu tīrīšanas līdzekli.
Virsmas noslīpēšana
Tagad mēbeli nepieciešams noslīpēt, noņemot no tās visu spīdīgo virskārtu, lai krāsa varētu labi "pieķerties". Izmanto vidēji smalku smilšpapīru.
Gruntskrāsas uzklāšana
Kad mēbele būs tīra un sausa, uzklāj gruntskrāsu. Tā palīdzēs īstajai krāsai labāk turēties, kā arī tā aizklās jebkādus pleķus vai citus defektus.
Virsmas atkārtota noslīpēšana
Slīpē vēlreiz! Šoreiz izmanto smalku smilšpapīru. Izmanto to slīpēšanai ik pēc katras krāsas slāņa. Tas palīdzēs iegūt daudz profesionālāka izskata līdzenu virsmu. Kad būsi pabeidzis slīpēt, ar lupatiņu uzmanīgi notīri procesā radušos puteklīšus.
Krāsošana
Mēbele nu būs pilnīgi gatava krāsošanai. Ieteicams izmantot daļēji spīdīgu lateksa krāsu. Galvenais neizvēlēties matētu krāsu – uz šādas virsmas būs redzami visi pirkstu nospiedumi un citi netīrumi, turklāt tos būs grūtāk notīrīt. Jo spīdīgāks pārkājums, jo vieglāk kopjams tas būs. Klāj plānas krāsas kārtas, un, atkārtosim: noslīpē virsmu pēc katras kārtas! Tas ir ļoti svarīgi, ja vēlies līdzenu klājumu. Parasti tiek klātas 2 – 3 krāsas kārtas.
Krāsošanai var izmantot ne tikai otu, bet arī rullīti. Visērtāk būs izmantot rullīti plašākām virsmām, savukārt otu – smalkākām detaļām, arī atvilktnēm.
Lakas uzklāšana
Pēc tam, kad pēdējā krāsas kārta būs pilnībā izžuvusi (nepieciešams pagaidīt vismaz 24 stundas), ir laiks uzklāt laku.
Laka sniegs papildus aizsardzību un arī radīs viegli kopjamu virsmu.
29.01.2020 18:37 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits