Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Skolioze un ārsta zīme skolai

 
Reitings 5
Reģ: 17.06.2018
Sveiki!
Man ir II pakāpes skolioze. Vingroju ārstnieciskos vingrojumus un eju uz ūdens aerobiku, kas palīdz mugurai. Gribēju dabūt ārsta zīmi sportam, jo man fizioterapeits ir aizliedzis pildīt dažādus vingrinājumus (kūleņi, presītes, u.c. vingrinājumus, kurus nepareizi pildot, jo stundās labai atzīmei ir svarīga ne jau kvalitāte, bet kvantitāte, tie tikai kaitē.) Arī basketbols, vojebols u.c. nav nekas labs, jo netieks nodarbinātas abas muguras puses vienlīdzīgi.
Fizioterapeits teica, ka zīmes raksta tikai ģimenes ārsts. Ok, aizeju pie ģimenes ārsta, bet viņa izraksti zīmi krosam, sacensībām (kur tāpat sūta tikai ekstra sportiskos) un augstas, smagas slodzes vingrinājumiem. Es neteiktu, ka presītes vai kūleņi ir smagas slodzes vingrojumi. Drīzāk jautājumus, vai skolā, vidusskolas kursā tādi vispār ir? Vai tādas slodzes nav tikai sacensībās un sporta skolās, kas uz mani neattiecas? Lai nu kā, zīmi tam, ko tiešām nedrīkstu, nemaz nedabūju, bet ģim. ārste teica, ka tad man jāiet pie neirologa un fizio.
Fizio teica, ka neraksta zīmes, bet kurš tad īsti raksta?
Jautājums- vai ir jēgas iet pie neirologa? Ko tad man citu pateiks, ja jau zinu esošo situāciju no fizio?
04.11.2019 19:23 |
 
Reitings 1071
Reģ: 22.07.2014
Vai fizio nevar izrakstīt slēdzienu (konkrēti, kādus vingrinājumus nedrīksti veikt), uz kā pamata ğimenes ārsts izraksta zīmi? Vai tev jau tāds ir?
04.11.2019 21:45 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Manuprāt ka fizioterapeits var izrakstīt rekomendāciju /slēdzienu ko aiznest ģimenes ārstam un tad pamatojoties uz to ģimenes ārsts var rakstīt zīmi un skolā uzrādi zīmi kopā ar visu rekomendāciju/slēdzienu.
Varbūt ģimenes ārste tevi ne tā saprata un vajadzēja vienkārši pateikt ka vajag atbrīvojumu visām sporta aktivitātēm nevis tikai tevis nosauktajām.
05.11.2019 06:00 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits