Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kad kompleksi ietekmē attiecības

 
10 gadi
Reitings 299
Reģ: 31.08.2012
Sveikas! Zinu, ka šādas diskusijas ir bijušas daudz, bet gribās vienkārši anonīmi izkratīt sirdi. ?
Esmu uzsākusi psihoterapijas apmeklējumus pie psihologa. Iekšējie kompleksi ļoti ietekmē attiecības. Mēs ar draugu esam kopā 4 gadus. Viss ir lieliski, izņemot tad, kad aizbraucam uz publiskām vietām. Uz lielveikalu, piemēram. Man ir iekšēji tāda sajūta, ka draugs nepalaiž garām nevienu meiteni/sievieti. Sevišķi tagad, vasarā, kad lielākā daļa staigā kleitās un šortos. Mēs esam daudz par to runājuši un izspiedu no viņa apstiprinošu atbildi. Ar viņa piebildi, ka tad kad esmu sliktā garastāvoklī, viņš nopēta citas sievietes. Es viņam uzdevu pretjautājumu, vai tādā veidā viņš ķipa “aizmirstas” no ikdienišķām problēmām, viņš noliedz un saka pats nezinot kāpēc to dara. ?
Es saprotu, acis ir domātas, lai skatītos, bet es neesmu pārliecināta par to, vai viņš nejūt tādu kā iekāri pret citām un negribētu tajā brīdī, piemēram, pārgulēt ar citām.
es esmu par sevi ļoti zemas domas, jo man daudz kas ir dzīvē slikts atgadījies un nokāvis manu pašapziņu. Apmeklēju psihologa konsultācijas un vēl garš ceļš priekšā līdz veselīgai pašapziņai. Esmu runājusi ar savu psiholoģi par šo problēmu, bet vel neesam atrisinājušas. Viņa saka, viņš taču nelec viņām virsū un ir ar mani, tātad viss ir kārtībā. Bet manas smadzenes kategoriski atsakās šo faktu pieņemt, ka tas ir normāli. Es to ārēji neizrādu, bet ar acs kaktiņu vienmēr novēroju savu draugu publiskajās vietās un redzu, ka viņš to dara un tas momentāli nokauj garastāvokli. Lai gan cenšos to neizrādīt un cenšos par to visu nedomāt, bet nu nesanāk. Esmu viņam ieminējusies, ka forši būtu aizbraukt uz akvaparku, bet neesmu tam vēl gatava, esmu 100 proc. pārliecināta, ka atpūta pārvērstos puņķos un asarās un murgainā ķīviņā.
Esmu daudz lasījusi internetā par šo tematu un citu cilvēku pieredzes stāstus, bet atbildes līdzīgas kā jau mana psiholoģe man apgalvoja. Nepatīkami ļoti, ka esi labā garastāvoklī un aizbraucot kaut kur pašapziņa nokrīt zem nulles, jo visas citas labākas un skaistākas, bet es kā tāds neglītais pīlēns.
Esmu visu ko izmēģinājusi, gan jaunu, stilīgāku apģērbu, gan lietoju kosmētiku un taisu manikīru/pedikīru, bet ārējā izskata uzlabošana nepalīdz. Tad jau laikam tiešām vaina ir manā galviņā. Varbūt ir kādai līdzīga pieredze bijusi? Kā jutāties pirms tam un pēc tam, kad problēma bija atrisināta? Varbūt pēc tam tikai pasmiešos par to visu? ?
01.07.2019 14:22 |
 
Reitings 8
Reģ: 19.06.2019
Beidz, gadrīz katrs vīrietis tā dara, un nejau viņš tagad ies un to darīs. It kā tu nekad nēesi skatījusies uz kādu sexīgu čali un domājusi neķītras domas. ?
01.07.2019 14:28 |
 
Reitings 91
Reģ: 14.07.2018
es nesaprotu tos, kuri ar visiem tarakāniem galvā metas attiecībās, nevis sākumā saved sevi kārtībā, bet nu, ne par to.
manikīrs ir īslaicīgs risinājums. loģiskākais, ko tu šobrīd varētu darīt, ir pārstāt ieciklēties uz "nav likumīgi būt tik skaistām, un viņš, козел такой, turpina lūrēt pa labi un kreisi" un tā vietā izcelt savas, tās īpašākās iezīmes, kuras atkārtot brīžos, kad atkal jūties ne līdz galam pārliecināta par sevi. vai arī to, kādēļ viņš mīl un ir izvēlējies tieši tevi, jo skaista sejiņa ir vienai divām naktīm, bet jums taču mīlestība!
01.07.2019 15:29 |
 
Reitings 480
Reģ: 24.06.2019
Jums vajag atvērtās attiecības, tad nebūs nekādu problēmu.
Loģiski ka jebkurš normāls vecis nopēta visas smukās sievietes, un ja būtu iespēj gribētu pārgulēt ar viņām visām.
01.07.2019 16:15 |
 
Patīk
Reitings 1739
Reģ: 24.05.2019
Varbūt tās nav tavas iedomas, un viņš tiešām skatās. Man nevienās attiecībās nebija tādu problēmu, ja godīgi. Mani vīrieši pēta tikai kādu ļoti spilgti ģērbtu vai frīku.
Tas gan nenozīmē to, ka tev nav jāpiestrādā pie pašapziņas, bet šis puisis man nešķiet īstais cilvēks. Nervi ir svarīgāki.
01.07.2019 17:21 |
 
Reitings 745
Reģ: 24.03.2019
MGTOW101 meitenei kurai ir pašpārliecinātības problēmas atvērta tipa attiecības? Lai pusis guļ ar citām un viņa noskatas un domā, kāpēc viņš izvēlas tieši tās meitenes? Nu gan ieteikums...
Ieteiktu strādāt pie sevis un turpināt darīt ko jau iesāki.
Bet paskaties uz savu puisi vai viņš tevi nedzen kompleksos. Mans bijušais laikoja puspliku instagram modeļu bildes, salīdzināja mani ar viņām, skatījās uz citām sievietēm. Es centos darīt visu lai viņš skatās tikai uz mani. Nometu svaru, sāku ģērbties citādi utt. Tagad uz to atskatoties saprotu ka vainīga nebija mana greizsirdība bet viņa uzvedība, jo piemēram viņš izteica komentārus kā wow paskaties kāda tai meitenei pakaļa kaut tev tāda būtu, vai arī žēl ka tev neder tas krekliņš vai arī apsmēja manus apaļumus.
01.07.2019 18:44 |
 
Reitings 48
Reģ: 21.04.2018
Nu ko. Tēma. Jā, visi vīrieši pamana skaistas sievietes sev apkārt un ignorēt to nav iespējams. Bet vīrieši iedalās tādos, kas spēj to izdarīt savai meitenei nemanot un tādi, kuriem ir vienalga par otru. Atbildot uz jautājumu-nē, tas nav normāli, ka viņš uzkrītoši to dara. Un nedomāju, ka tu esi kāda vājprātīga paranoiķe, gluži vienkārši viņš to dara, acīmredzot, par daudz. Es saprotu kādu retu reizi pamanītu, ka paskatās uz kādu efektīgas ārienes ,meiteni, bet ne jau tā, ka katru reizi esot ārpus mājām, tev sabojājas garastāvoklis. Pagale viena nedeg. Vaina nav tikai tevī. Labas attiecības sākas ar sajūtu, ka esi īpaša un šo sajūtu sniedz vai pastirpina partneris, jo viņš tevi izceļ.
Man bija ilgstošas attiecības ar puisi, kurš nepārtraukti skatījās uz citām meitenēm. Mani tas šokēja. Šokēja tas, ka tas pat netiek minimāli slēpts no manis. Arī dažādi komentāri par citu sieviešu izskatu. Es tiku minējusi, ka mani tas tomēr aizskar. Ka var to nodomāt, bet vnk nesaki man. Protams, mans ieteikums netika ņemts vērā. Un piebildīšu, ka izskatījos ļoti labi, biju samērā pašpārliecināta, bieži vien pati biju tā, uz kuru citi noskatās. Taču šo attiecību laikā es ierāvos sevī un sāku domāt, ka neesmu ne skaista, ne forša, ne vēl kāda.... Un tā ir liela mācība. Atšķirt veselīgu attieksmi jau saknē. Un es zinu, ka ir ļoti viegli nokļūt šādās attiecībās un nevarēt tik ātri izkļūt ārā. Jo savā ziņā tas jau nemaina tavas jūtas pret attiecīgo cilvēku. Iznāk mazliet sadomazohisms....
Un tie, kas teiks, ka tas jau ir pilnīgi normāli.......nu nē, nav gan. Vnk nav. Pašai ir ar ko salīdzināt. Nākamās attiecības pierādīja to kādā netīrā peļķē biju plunčājusie spirmīt, sevi necienot. Nakts pret dienu. Un pats paradoksālākais no visa šī ir tas, ka tu pats nemanot sāc pieņemt kko , kas nav patiesībā pieņemams, par normu. Tā lūk :)
01.07.2019 20:26 |
 
Reitings 745
Reģ: 24.03.2019
Pilnībā piekrītu Letitbe1 un man bija līdzīgi.
No tādām attiecībam ir grūti tikt ārā dēļ tādiem cilvēkiem, kuri saka ir jau normāli kā vīrietis skatās uz citām un bla bla bla.
01.07.2019 21:05 |
 
Reitings 741
Reģ: 11.08.2015
Man arī patīk skatīties uz skaistiem cilvēkiem, jautājums par to, cik uzkrītoši tas notiek. Bet, ja vīrietis sāk salīdzināt vai kritizēt, tad gan jāmūk prom daudz nedomājot. Man bija reiz draugs, kas ejot pa ielu nopētīja kādas jaunas tvirtas tīnes dibenu un pateica man "žēl, ka tev nav tāds dibens". Pēc nedēļas viņš bezmaz vai uz ceļiem lūdzās un raudāja, lai nāku atpakaļ pie viņa. Jādomā, ko runā.
01.07.2019 21:26 |
 
Reitings 124
Reģ: 24.06.2015
Manuprāt, tas, ka vīrietis ievēro citas sievietes, nav nekas nenormāls, vnk dabīga interese, kuru nemaz nav vēlmes realizēt dzīvē. Bet, protams, mērenās devās. Un kaut kādus komentārus un salīdzināšanu gan nevajadzētu paciest.
01.07.2019 22:47 |
 
Reitings 230
Reģ: 26.09.2017
Viss ir galvā, tas nu gan. Tavi tarākni un kompleksi.
Iespējams arī nomainot partneri, liksies, ka viņš skatās uz citām apkārt.
Viegli jau teikt, bet nu, jāsadzīvo ar sevi, jāiemīl sevi.
Vienmēr būs kāda skaistāka, gudrāka.. ar garākām kājām utt, bet ne jau tapēc pienācis pasaules gals.
01.07.2019 23:12 |
 
Reitings 576
Reģ: 02.07.2018
es arī bieži vien pieķeru sevi blenžot uz skaistām sievietēm, bet pārgulēt ar viņām nenāk ne prātā :D
01.07.2019 23:17 |
 
Reitings 1445
Reģ: 26.09.2017
Dārgā,zinu to sajūtu. Viss mainīsies tikkai tad,kad sāksi sevi cienīt un mīlēt. Neviens cits kā tikkai tu pati nespēs tikt ar to galā. Mīli sevi tā,kā mīli vistuvāko. Lutini sevi tā,kā tu lutinātu kādu ko mīli. To pati sapratu tikkai nesen. Arī man bija traki daudz kompleksu. Vēl joprojām ir. Taču kolīdz pieķeru sevi pie "kūņošanās" stadijas,kad gribu palikt nemanāma un neredzama,pajautāju sev - ar ko tad tās citas labākas? Viss tiešām ir galvā. Tev jaatrisina savi kompleksi un jāiemīl sevi. Un tad vari ķerties savējam pie rīkles. Bet ne ātrāk.
01.07.2019 23:35 |
 
Reitings 1604
Reģ: 26.01.2016
Letitbe1 ļoti labs komentārs.
Man pašai nav bijusi šāda pieredze. Ja dažas reizes esmu manījusi, ka nopēta citas, nepievēršu tam uzmanību.
Bet manai draudzenei bija draugs, kurš visu laiku skatījās uz citām, izteica nepiedienīgus komentārus, draudzene teica, lai nesaka tādas lietas, bet viņš tāpat turpināja to darīt.
Ir normāli, ka paskatās, bet vai Tev tas ir jāredz? Domāju, ka nē. Ņemot vērā, cik daudz tas tiek darīts..
Neveselīgas attiecības, kas novedušas Tevi līdz domām, ka Tev ir tarakāni un Tu esi vainīgā. Ja vīrietis neizprovocētu uz šādām sajūtām, tad Tu nejustos tik slikti!
02.07.2019 10:03 |
 
Reitings 48
Reģ: 21.04.2018
Rosèy, Tu uzrakstīji atslēgas vārdu šim visam '' Neizprovocētu'' ! :)
Tieši tā. Jo katrā sievietē ir iekšā kompleksu un nepašpārliecības šūna, viņa tur vnk ir, bet jautājums vai būs trigeris, lai šūna sāktu augt un attīstīties.
Manas pašas pirmās attiecības man pašai ir uzskatāms piemērs kā veselīga un mīloša attieksme no puiša spēj pilnībā anulēt jebkādu apziņu par tarakāniem. Ja tā būtu bijusi līdz šim vienīgā attiecību pieredze, tad es, goda vārds, nezinātu ka esmu varbūt griezsirdīga vai pēkšņi varu sevi uzskatīt kā kaut kam vai kādam ne gana skaista, nederīga.
Tā kā man prieks par tiem pāriem, kuri ir sagājuši kopā samērā jauni un kur savstarpējā mijiedarbībā viss ir patīkami un forši. Jo tiem cilvēkiem konkrēti netiek sačakarētas smadzenes. Līdz ar to nerodas iekšējie bloki un nepamatota piesardzība un vēl kalns ar psiholoģiskām lietiņām mūsos iekšā. :)
02.07.2019 20:52 |
 
Reitings 291
Reģ: 10.04.2018
Ar kosmētiku neko nenoslēpsi. Un viņš tevi jau ir redzējis bez. Protams ka mākslīga izskata uzlabošana neko nemainīs, sievietēm ir iedota tāda viltus ideja, ka ja viņas uzsmērēs kaudzi uz sejas vīriešiem tas pēkšņi patiks, bet es piemēram sievietes ar apsmērētām sejām vienkārši laižu garām..
Tas ir pilnīgi normāli, ka vīrieši skatās uz sievietēm, tā tam ir jābūt, tā vienkārši strādā vīriešu bioloģija.
Un vēl, cik jums gadi? Tas ir svarīgi, bet nav pieminēts.
Tev ir vienkārši zema konfidence, un ir kāda fobija bail tikt pamestai.
03.07.2019 03:55 |
 
Reitings 15
Reģ: 09.06.2019
Interesanti, cik no tam spriedelētājam, kuras saka, ka tas ir pilnīgi dabiski un normali, ja vecis skatās apkārt, būtu priecīgas, ja viņu vīrietis nekautrējoties lupītu uz citām? Es piekritu, ka tas nav nekas traks, ja esot attiecības, tiek pievērsta uzmanība arī citiem, bet tas ir jadara taktiski un tā lai otrs to nemana vai tas neliek viņam justies nekomfortabli. Šeit jau čalis vienkārši ir nekauņa un meitene viņam nerūp, ka var tā izturēties... un vēl nabaga meitene sevi uztaisa par vainīgo. Ārprāts. Tu neesi vainīga, Tavs vīrietis vienkārši ir lupata.
03.07.2019 07:23 |
 
Reitings 1604
Reģ: 26.01.2016
Neklausies tos, kuri saka, ka tas ir normāli. Taa nav normāli, ka vīrietis skatās uz citām un liek Tev justies slikti!
Tas nav jāpieņem par normu.
Piekrītu visam Letitbe teiktajam.
03.07.2019 21:56 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!