Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Brauciens uz Krieviju

 
10 gadiPatīk
Reitings 2450
Reģ: 20.07.2013
Sveiciens!
Vai šeit ir kāda/kāds kurš ir devies uz Krieviju?
Došos ar personīgo auto, bet labprāt palasīšu pieredzi, ja kāds būs devies ar autobusu/vai kādu citu transportlīdzekli..
Daudz informācijas ir izlasīts un iegūts, interesē kāda cita pieredze :) Kā ir ar to braukšanu pāri robežai, ko iesakat, neiesakat, kā ar to produktu vešanu pāri robežai, cik ļoti skatās uz to, attieksme?Un kā veicās ar dokumentu noformēšanu?
Cik nopratu nepieciešama vīza,derīga pase, zaļā karte automašīnai.. vai ir vēl kas obligāts?
06.06.2019 11:27 |
 
Reitings 999
Reģ: 05.12.2016
Sveika!
Es esmu braukusi 2 reizes, vienreiz ar delegāciju uz nometni un šogad janvārī ar ģimeni ar busiņu.
Tā visa pārbaude ir ļoooooti atkarīga no katra tā muitas darbinieka. Cits palaidīs pat nepaskatoties, cits visu mašīnu var riņķī apgāzt. Galvenais, lai tev nav nekas pārsnigts pārvešanai vai aizliegts - https://www.vid.gov.lv/lv/celojot-arpus-es
Visādi citādi nekas īpašs tur nav, izturies dabiski, bez stresa un neatstāj mašīnu un mantas bez uzraudzības. Maniem radiem vienreiz gribēja iebāzt ko nelikumīgu, lai aizturētu, bet tas bija uz Baltkrievijas robežas, taču mācība laba. Attieksme arī atkarīga no katra darbinieka paša, citi ir ļoti laipni. Vīrieši ir laipnāki, sievietes tur tikai iedomīgas redzēju.
No dokumentiem visu pareizi nosauci. Mēs taisījām vīzas Indi.lv. Viņi uzreiz piedāvā apdrošināšanu, kas ir obligāta un ir lēta. Uz robežas ir jāaizpilda tā ieceļošanas kartiņa, kurai visu ceļojuma laiku ir jābūt saglabātai, bez tās nevar izbraukt + tev jebkur viņu var paprasīt uzrādīt. Nu pase pati par sevi.
Vispār jau nav tas viss tik traki, galevanis nepatrāpīties uz muitas darbinieku maiņu, lai nav n-tās stundas jāsēž, bez tā var tikt 1-2h laikā cauri, ja nav daudz mašīnu. Tāpēc labāk izvēlēties kādu vēlo vakara vai nakts stundu, kad šķērsot robežu.
07.06.2019 08:34 |
 
10 gadiPatīk
Reitings 2450
Reģ: 20.07.2013
Paldies :)
07.06.2019 10:52 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits