Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kautrīgs jautājums par ginekologu

 
Reitings 1
Reģ: 03.05.2019
Sveikas, meitenes!
Beidzot esmu saņēmusies pastāstīt par savu problēmu. Man ir 25 gadi un es vēl nekad neesmu bijusi pie ginekologa, jo vecākiem amats saistīts ar veselības aprūpi un man vienkārši ir paniskas bailes no ārstiem. Taču tikko esmu saņēmusi pastkastītē uzaicinājumu no Nacionālā veselības dienesta uz dzemdes kakla izmeklējumu.
Tad nu tā... lai kliedētu manas bailes, varbūt varat izstastīt, kā notiek pierakstīšanās process, kāda situācija ar rindām (vai jāpieraksrās pa telefonu un tad norunātajā dienā iet un sēdi rindā, kamēr tevi izsauc?), cik maksā vizīte, kas varētu sagaidīt pirmajā reizē - ko ar mani tur darīs, kādus jautājumus uzdos :D Varbūt pirmo reizi ir jāaiziet uz vispārēju apskati, nevis uzreiz uz dzemdes kakla izmeklējumu? Un vai ir kaut kādi nosūtījumi jādabū? Vai ir ārsti, kuri ir kaut kādā mērā valsts apmaksāti?
Bļāviens, it kā pieaugusi, bet man šis jautājums šķiet ļoti atbaidošs un man ir kauns no šī doka apmeklēšanas:(
It kā nekādu problēmu nav, dzimumdzīve jau gadu gadiem ar vienu vīrieti, tāpēc arī varbut tāda vieglprātība... kauns par sevi..
03.05.2019 19:15 |
 
Reitings 152
Reģ: 22.08.2015
Pierakstīšanās - zvani uz tevis izvēlēto poliklīniku/privātklīniku un saki: vēlos pierakstīties pie ginekologa. Tev piedāvā noteiktu datumu un laiku. Pie reizes pajautā, cik maksā vizīte. Rinda atkārīga no tā, cik populāra ir tevis izvēlētā klīnika. Sākot no 3 dienām, var būt pat 2-3 nedēļas. Man parasti bija vidēji nedēļā valsts poliklīnikā. Nosūtījumu pie ginekologa nevajag, izvēlies sev vēlamo klīniku un zvani uz reģistratūru.
Cena valsts klīnikā ap 5 eiro, privātajās - kā nu kurā, var būt 30 eiro. Bet cik atceros, tad dzemdes kakla izmeklējums ir bez maksas.
Pirmajā reizē pajautās par mēnešreizēm, kontracepciju, dzimumdzīvi vai ir kādas sūdzības utt. Tad izmeklēs uz ginekoloģiskā krēsla: kautko ievietos vagīnā, taustīs un pētīs. Tas nav sāpīgi, ja tev ir bijusi dzimumdzīve. Pēc tam aptaustīs krūtis, lai pārbaudītu, vai nav kkādi veidojumi.
Ja ārstam liekas, ka viss kārtībā, tad uz analīzēm un izmeklējumiem nesūtīs.
Tas arī viss, nekas traks! Uz vispārējo apskati noteikti jaaiziet, ne tikai dzemdes kakla izmeklējumu.
03.05.2019 19:56 |
 
Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
Viss būs ok, satraukumam un kaunam nav pamata :) Es gan noteikti pateiktu ārstam, ka šī man pirmā vizīte (bailes izjust un atzīt ir pilnīgi normāli).
Cik atceros, savu ginekoloģi atradu pēc man tuvākās/ērtākās medicīnas iestādes, pēc tam gūglējot info un atsauksmes par iestādē pieejamiem ārstiem. Un tad vienkārši piezvani, lai uzzinātu par pieejamiem pieraksta laikiem pie konkrētā ārsta, vai uzraksti e-pastu. Galvenais, lai pieraksta laiks neiekrīt sieviešu dienu laikā vai īsi pirms/pēc tām.
Dodoties uz vizīti, paņem līdzi to uzaicinājumu, ko saņēmi. Tev būs savs pieraksta laiks, bet bieži vien arī tas mēdz iekavēties (tāpēc parasti cenšos pierakstīties no rīta kā viena no pirmajām). Tevi pasauks. Ārsts prasīs, cik ilgs ir Tavs cikls un kad bija pēdējās sieviešu dienas. Prasīs, vai nav kādas sūdzības, vai dzīvo dzimudzīvi, vai ir bijusi grūtniecība utt. Būs pārbaude uz krēsla - nav patīkami, bet noteikti arī nekas briesmīgs vai sāpīgs (manā uztverē). Parasti arī krūtis pārbauda.
Nosūtījumu nevajag.
Nezinu, vai šeit ir visi ārsti (gan jau nav), bet foršs e-pieraksta rīts, var redzēt gan valsts apmaksātos, gan maksas laikus - https://www.piearsta.lv/arstu-katalogs/?doctors_page=0&doctors_filter_search=ginekologs&doctors_filter_city=false&doctors_filter_clinic=false&doctors_filter_specialty=false&doctors_filter_services=false&doctors_filter_ic=false&doctors_filter_only_with_work=false
Tiešām nevajag kautrēties vai pārdzīvot, ka tik tagad ej. Galvenais sākt to darīt, jo veselība ir katra paša atbildība un labāk regulāri pārbaudīties, lai sirds mierīga :)
03.05.2019 19:59 |
 
Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Pie ginekologa nekāds ārsta nosūtījums nav vajadzīgs. Izvēlies ārstu (pēc atsauksmēm, vai kur tuvāk vai, kam ir līgums ar valsti uc) un sazinies, lai pierakstītos. Vari internetā noskaidrot, vai ārstam ir līgums ar valsti vai piezvani uz iestādes reģistratūtu un pajautā, vai ārstam ir līgums ar valsti. Ja ārstam ir līgums ar valsti, rindas būs garākas, bet lētāk (daži eur). Ja līguma ar valsti nav, rindas varētu būt īsākas. Ja gribi tikt ārpus darba laika, arī būs jāgaida ilgāk abos gadījumos. Ja ej par maksu, rēkinies ar 40-80 eur atkarībā no tā, kas tiks darīts (standarta vizīte 35 eur plus ja vēl kaut kas klāt - analīzes, usg uc). Dzīvajā rindā nav jāsēž - aiziesi konkrētajā laikā un pie kabineta gaidīsi. Samaksas kārtība dažāda - vai nu slimnīcas kasē pirms vizītes, vai pēc, vai kabinetā ārstam - pierakstoties var noskaidrot.
Kopumā vizīte nebūs nekas briesmīgs, ja atdodi jaiku un iejūtīgu dakteri.
03.05.2019 20:06 |
 
Reitings 745
Reģ: 24.03.2019
Katram ārsta ir valsts laiki, kad vizīte maksā 4,11 vai arī maksas kad par vizīti maksā 30 un uz augšu,kā arī vēl par usg, analīzēm utt. Uz 60 eiro vismaz jārēķinās. Gandrīz visi ārsti strādā ar valsts programmu, citi vairāk citi mazāk. Uz valsts vietu ir garāk virtuālā rinda.
Pierakstu visērtāk veikt internetā, jo poliklīniku reģistratūras dažkārt ir neiespējami sazvanīt. Es parasti eju uz kādiem no VCA un viņiem ir epoliklinka, kur var redzēt visus ārstu un kad laiki brīvi utt. Pēc pieraksta dienu pirms vizītes zvanīs lai atgādinātu, ka ir pieraksts un apstiprinātu ka ierādīsies.
Tajā dienā ej uz poliklīnikas reģistratūru saki ka pieraksts pie tāda un tāda ārsta. Neaizmirsti paņemt personas apliecinošu dokumentu. Nosūtījumu nekad nevaig. Ņem līdzi sevu vēstuli un parādi ginekologam. Tad vai nu jāmaksā būs tur par reģistratūrā vai arī pie ārsta kabinetā. Kad tas izdarīts ej uz norādīto kabinetu un gaidi ārā. Tevi pasauks. Dažkārt gaidīšana var ievilkties vai arī tiksi pieņemta mazliet vēlāk, tāpēc neplāno laiku tā kā pēc tam steidzami kaut kur jābūt.
Mana pirmā reize bija 24 gados. Nebija traki, jo daktere bija saprotoša. Neteicu ka tā ir mana pirmā reize. Jautā par to cik gados sākas MR. Kādas ir MR vai ir kādas sūdzības utt. Grūtniecības, aborti, dzimumdzīve utt. Pārbaudīja uz krēsla, veica usg, un vēl ieteica ieziet komplekss STS uztriepi, jo pirms tam bija vairāki partneri lai pārliecinātos ka neslēpjas kāda slimība. Iztaustija krūtis un tad pajautāja vai ir kādi jautājumi un vizītes beigas.
Pirmo reizi es gāju pie maksas daktera privātajā klīnikā tāpēc tas viss kopā sastādīja 80 eiro. Tagad eju uz poliklīniku, jo mana daktere pārgāja uz turieni un var tikt pa valsts vietām.
03.05.2019 22:53 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits