Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

ITN (New Level) pieredze

 
Reitings 4
Reģ: 02.04.2019
Sveiki
Tā kā atsauksmes par darbu kompānijā ITN (New Level) ir maz - nolēmu padalīties ar savu pieredzi, šeit es nostrādāju 2 mēnešus. Mana pieredze bija pozitīva, lai gan bija lietas kas negāja pie sirds.
Intervija
Ja proti sarunāties angļu valodā, tavs CV ir mazsvarīgs un pastāv 95% iespēja, ka līdz apmācībām tiksi. No jautājumiem atceros šādus (angliski):
Lūdzu pastāsti par sevi (tā pat kā citās intervijās, šeit domāta tava izglītība un darba pieredze. Nav svarīgi, ka tev nav pieredze pārdošanā, notiks apmācības).
Kāpēc vēlies tikt šajā amatā?
Vai tu satiec ar jauniešiem? (ITN lielākā daļa darbinieku ir ārzemju studenti, no Indijas, Uzbekistānas un dažādām Āfrikas valstīm ieskaitot Ēģipti un Nigēriju. Latviešu īpatsvars ir 2:10).
Nosauc 5 vietas uz kurām medusmēnesī varētu doties jaunlaulātie, kāpēc?
Droši uzdot jautājumus par savu topošo darba vietu. Tev to arī liks darīt.
Pēc intervijas tev neteiks vai esi pieņemts. To darīs nākamajā dienā un epastā saņemsu uzaicinājumu uz apmācībām.
Apmācības
Tās notiek 2 nedēļas, 4h dienā. Tev tiks sniegta piekļuve online mājaslapai, kurā būs jāapgūst materiāli un jāpilda uzdevumi vismaz 2h dienā. Dažkārt tas man aizņēma pat 3-4h. Tev tiks dota piekļuve online lapai, kuros ir šie darbi un daudz video un audio materiāli, ļoti iesaku tos saglabāt, noderēs. Principā, uzskati, ka šajā laika posmā dodies uz skolu. Citiem darbiem laika nebūs daudz.
Teorijas daļā jāmācās uzdot attiecīgus jautājumus klientiem un atbildēt uz jautājumiem par kompāniju. Praktiskajā daļā, kas sākās otrās nedēļas sākumā, būs jāsāk apgūt programma Apollo, kuru izmanto, lai manuāli “būvētu” augšā biļetes. (Paskaties Apollog GDS google images un arī pdf failus. Mazliet atgādina deviņdesmito gadu hakeru darba attēlojumu.)
Eksāmena daļā būs jāsarunājas ar klientu, kas būs viens no ekspertiem, jāuzbūvē attiecīgas biļešu opcijas un jāatzvana klientam. Daudzi runāšanas daļā bija nervozi, manuprāt to var novērst mājās skaļi praktizējot tekstu.
No apmācībām izkrīt liela daļa. Manā grupā bija ap 22, šis skaits ar laiku saruka un eksāmenu nokārtoja ap 8 topošie aģenti.
Iemesli var būt dažādi.
ITN piesakās studenti. Daudzi no tiem ir 1.kursnieki, kuri līdz galam nav sapratuši vai spēs apvienot studijas ar 8h darbu pārdošanā. Pastāv vienradži kas to var panākt, bet arī apmācītāji paziņoja, ka tas nav reālistiski. Darba grafiku uz pusi var samazināt, ja kompānijā esi nostrādājis vismaz 4 mēnešus. Strādāt ārpus darba var ja esi daļa no kompānijas vismaz gadu un esi pierādījis savas spējas.
Apgūt prasmes šajā darbā prasa laiku, bieži vien pirmajos divos mēnešos jauniņie nopelna gandrīz neko. Tā mums tika pabdrīdināts, taču redzēju arī aģentus kam bija talants pārliecināšanā.
Apmācībās biju ar draudzeni, kura ar laiku sapīka par auksto biznesa pasauli un tās pārdošanas paņēmieniem.
Vide
Ja esi sapratis/usi, ka varēsi un spēsi šeit labi nopelnīt izejot apmācības, tad tevi piesaistīs komandai attiecīgi tev izvēlētajā laikā. (Apmācībās tev liks izvēlēies divus grafikus, kas ir ar 2h atšķirību,ja neko neteiksi, tev tiks piešķirts tāds grafiks ko izvēlas retāk). Kad mūs noveda uz biroju, kuru starp citu apmācību laikā tev nerādīs, skatam pavērās atvērta tipa ofiss. No mana skata punkta kad pirmo reizi to ieraudzīju, ofiss izskatījās iebīdīts tādā kā alā. Rindās stāv nebeidzami daudz stacionāro datoru un krēslu, katru no stacijām nodala stikla siena. Sienas rotā daži plakāti. Ir divas konferenču telpas, kurās notiek apmācības un pārrunas. Es ar laiku pie šīs vides apradu. Ik pēc divām stundām ofisam pievienojās vairāk komandu un līdz ar to, sarunu skaļums. Var skaidri dzirdēt par ko runā kolēģi no komandas blakus tavējai.
Man kā jūtīgam introvertam bija nepieciešams ņemt vairākus pārtraukumus.
Kā jau es teicu, pie tā ar laiku maņas teiksim, notrulinās. Iespējams, ka citiem tas vispār netraucē, ir viegli pazust savos uzdevumos.
Man bija diezgan chill komandas vadītāja, kura ļāva katram būt savā nodabā, ik pa laikam pamudinot pieņemt vairāk zvanu. Var trāpīties komanda, kur vadītājs ir ļoti aktīvs un viņam interesē tas, ka tu bez liekas domāšanas patstāvīgi uzlabo savas pārdošanas spējas.
Jauniņajiem treniņi notiek bieži, tāpēc neuztraucies ja visu nepaspēji apgūt treiningā.
Es iemācījos sakarīgi sarunāties pa telefonu, no kā iepriekš man bija bail. Par pārdošanu daudz ko apguvu treniņos. Manuprāt pat vairāk apguvu klausoties blakus sēdošajos.
Apmācītāji, HR un komandas līderi ir superīgi un ļoti atsaucīgi kad nav aizņemti. Ja vēlies uzlabot savas prasmes ātri, noteikti prasi viņu viedokļus, pieprasi atsauksmes (tavi zvani tiek ierakstīti), pieprasi individuālas konsultācijas. Novēro kuram komandas biedram izdodas iegūt vairāk dzeramnaudas, jautā kā viņš to dara. Pajautā, ekspertam kā viņš būvē kādu sarežģītu lidojumu.
Ir viena virtuve uz visiem darbiniekiem, tai blakus ir smēķēšanas istaba. Virtuvē par brīvu ir tikai tēja, nav krūžu. Kafijas (30 centi) un uzkodu automāti. Ledusskapis. Mikroviļņu krāsns. Neatstāj krūzi skapītī, pazudīs, to iztīra katru nedēļu. Nav tādu atpūtas telpu, tuvākajā apkārtnē nav ēdnīcu, tāpēc iesaku nest līdzi garšīgu mājās taisītu ēdienu. Ietaupīsi naudiņu.
Algas ir balstītas uz komisijām, cik izdodas pārdot, tik attiecīgi % no katra mark up, ko esi uzlicis biļetei, nonāks tavā kontā.
Ja tev ir kādi jautājumi, raksti, mēģināšu atbildēt.
03.04.2019 20:34 |
 
Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Es laikam esmu izlutināta, bet nu šis darbs noteikti nav medusmaize. Darba devēji uzstāda entās prasības, bet darbinieks tik skrien cerībā, ka viņam beidzot izdosies ko nopelnīt.
03.04.2019 23:57 |
 
Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Autore, no šī apraksta nekļuva skaidrs, kāpēc aizgāji jau pēc 2 mēnešiem?
Esmu strādājusi tur, pieredze līdzīga, bet tikai vismaz manā laikā pirmos mēnešus maksāja arī cieto algu jeb "bonusu" un arī kafija bija par brīvu. Visvairāk nepatika tas, ka lielākā daļa klientu ir nevis amerikāņi, bet gan ASV dzīvojoši aziāti un āfrikāņi, ļoti bieži ar tik grūti uztveramiem akcentiem.
04.04.2019 13:15 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits