Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

LU Juridiskā fakultāte

 
Reitings 12
Reģ: 22.10.2016
Sveikas, jautājums tām, kurām studējušas Tiesību zinātnes LU, kādas atsauksmes, kāds ir mācību process, pasniedzēji, lekcijas, cik grūti un kāda ir kvalitāte, kā pēc tam darbu atrast?
02.04.2019 21:28 |
 
Reitings 224
Reģ: 20.10.2015
Nebendē sev dzīvi, neej tur. :-D
Nu, labi - tas tāds subjektīvs viedoklis no tā, ko esmu redzējusi un mazliet pati izjutusi.
Īstenībā viss, kā visur - ir lektori, kas ir dzimuši lucifera katlā, bet dekāne - vecmāmiņas bēru apmeklējumu neuzskata par pietiekamu attaisnojumi, nebūt uz lekcijām.. bet ok, tas tā. Godīgi no sava viedokļa varu pateikt, ka nu - daudzi tur mācās, jo tas ir viegli ( salīdzinoši, jo trīs gadi ) un apjoms nav tik kosmisks.
Un arī daudzi dodas - jo nav , kur citur iet, un tas izklausās maksimāli fancy. Tā diemžēl ir. Maz jauniešu tur dodas, ar mācību gribošu sparu.
LU, salīdzinoši easy lekciju saraksts ir ( salīdzinot ar RSU ) reti mēdz būt pilnās dienas.
Bet, droši aizej uz atvērtajām lekcijām. Un apskaties. Drīz LU, arī būs pasākums - iejūties studentu kurpēs. Domāju, kamēr vēl var paspēt - piesakies tieši uz to fakultāti uz kādu 2/3kursa studentu un visu uzzināsi daudz detalizētāk.
02.04.2019 21:42 |
 
Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Izklausās, ka visas Latvijas universitātes nekam neder :D Bieži dzirdu frāzi "Latvijā nav izglītības"
02.04.2019 21:45 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
nekas dižs jau nav. bet nevajag arī domāt, ka kaut kāda Mančesteras universitāte vai Dānijas tautskola ir labāka.
02.04.2019 21:53 |
 
Reitings 460
Reģ: 31.12.2018
Bet, droši aizej uz atvērtajām lekcijām. Un apskaties. Drīz LU, arī būs pasākums - iejūties studentu kurpēs. Domāju, kamēr vēl var paspēt - piesakies tieši uz to fakultāti uz kādu 2/3kursa studentu un visu uzzināsi daudz detalizētāk.

Nav vairs iespēja pieteikies. Bija līdz 24.martam pieteikšanās.
02.04.2019 22:22 |
 
Reitings 460
Reģ: 31.12.2018
bet par juristiem tur...ļoti ceru, ka neesi 12.klases skolniece:-D, jo tad tev viss ies secen. Iesaku nākamgad pieteikties jau šeit pieminētajām “Studenta kurpēm”, kā arī noteikti Jauno juristu universitātē. Tur tu vislabāk sapratīsi, kas ir lekcijas, iepazīsi mācībspēkus un gūsi pamatus, vismaz kkadu poņu par tieslietām. Pati šogad biju juristu universitātē, noliku gala parbaudījumu, dabūju 50 papilduspunktus uzņemšanai, tāpēc 2 zaķi ar vienu šāvienu - gan zināšmas&studiju vide, gan papildpunkti iespējami(tiesa, ja eksāmenā dabū virs 70%), 3 labakie var sev nodrošināt ari automātisku budžeta vietu.
Pasniedzēji, vismaz tie, kuri man nodarbībās bija super - savas jomas profesionāļi. Un ja gribi studēt tielsietas, tad vai nu Rīgas Juridiska augstskola(mācības tikai angliski) vai nu LU. Vari atvērt arī prakse.lv, apskatīt, ka šīs skolas darba devēji tieslietu speciālistiem iesaka. Pati neesmu vēl pilnasinīga studente, bet cik esmu dzirdējusi - LU ir ļoti grūti, nenormālie apjomi(bet tas jau jebkur tiesleitas studējot), jābūt lielam gribasspēkam. Un jā, ja LU, tad pačeko, katru gadu ir vidēji 600-700 pieteikumi uz 45 budžeta vietam, tādēļ eksāmeniem jābūt tiešam pie 80%(laikam pat vairāk) un vēstures, matemātikas gada atzīmei labai jābūt, to arī skatas. Nu tas, ja pretendē uz budžetu.
Iesākumam iesaku ierakstīt googlē - tiesību pamati(būs ieskenēta grāmata, pamatos izcila), arī Baloža “Civiltiesību pamati” pašlaik lasu. Ieskatam labi, bet sāc ar to elektronisko.
Aaa, ēnu dienas vēl forša iespēja paverot. Veiksmi!
02.04.2019 22:34 |
 
Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Juristi kosla to pasu baribu, ko lopi. Turklat vini to dara ar tadu eksterjeru, it ka butu aiznemti ar kaut ko svarigu:)
02.04.2019 23:45 |
 
Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Ja esi gatava lasīt dienu un nakti juridiskos tekstus (rakstus, grāmatas, likumus), tad ej mācies. Ja juridiskā literatūra neuzrunā, būs grūti.. Var jau, protams, mēģināt izlīst mācoties maz, bet tad jautājums priekš kam tev šāda izglītība vajadzīga.
Lekcijas kā visur - viss atkarīgs no pasniedzēja. Labs pasniedzējs arī garlaicīgu un smagu priekšmetu pasniegs aizraujoši un saprotami. Slikts pasniedzējs pat interesantu priekšmetu pasniegs absolūti neuztverami. Diemžēl ne visi jomas profesionāļi ir labi pasniedzēji.
Ā un rēķinies, ka JF tevi jau savlaicīgi sagatavos darba jomai, radinot pie dažādām organizatoriska rakstura un cilvēciska faktora nejēdzībām un netaisnībām :-D
02.04.2019 23:57 |
 
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Pabeidzu juridisko fak. Studēju vakaros un varu teikt. Mācību process nebija dikti viegls, bet nu tā, ka galīgi nav dzīves arī nevar teikt. Daudz kas atkarīgs cik gaiša galva tev ir, vai pietiek, ka izlasi un saproti vai vajag kalti iekšā. Plus daudz kur var uz loģisko izbraukt. Studijas man ļoti patika, pasniedzēji nenormāli kruti-daži to pat neslēpa. :-D
Tagad par maģistriem domāju, bet nezinu vai sanāks LU. Ja kāda var padalīties ar RSU maģistriem, tad gaidu.
03.04.2019 09:23 |
 
Reitings 284
Reģ: 25.07.2012
dekāne - vecmāmiņas bēru apmeklējumu neuzskata par pietiekamu attaisnojumi, nebūt uz lekcijām..

Diemžēl liela daļa juristu ir lieli kretīni. Tādi kadri kā tā advokāte, kas trolejbusa vadītājas sabrauktās sievietes un bērna lietā atļāvās pateikt, ka laulātā nāve ir atvieglojums otram, nav viens vien...
Esmu beigusi LU JF gan bakalaurus, gan maģistrus. Pasniedzēji ļoti dažādi. Pārsvarā juristu aprindās visiem labi zināmi personāži. Taču lekcijas ne visi pasniedz kvalitatīti. Ir gan tādi, kas tikai atstāsta likuma tekstu, bet ir arī pasniedzēji, kas studentiem iedod maksimāli daudz informācijas un zināšanu. Ir kursi, kurus nokārtot ir viegli, ir, kuros jāpiepūlas, lai dabūtu sekmīgu atzīmi. Bakalaura pirmajos divos gados lekciju un semināru ir salīdzinoši daudz, bet trešajā kursā jau diezgan brīvs. Arī maģistros blīvs ir tikai pirmais studiju gads. Ja vēlies studēt budžetā, jāmācās būs ļoti labi, jo daudzo studentu dēļ ir liela konkurence uz budžeta vietām. Tai pat laikā lielais vairums paralēli studijām pamanījās arī strādāt (gan saistīti, gan nesaistīti ar jomu). LU juristi vienmēr kotējušies darba tirgū augstāk nekā RSU, Turības vai koledžu absolventi. Laba alternatīva ir vēl RJA, bet tur vairāk spiež uz starptautiskajām, nevis LV tiesībām. Darba iespējas plašas. Taču, lai pelnītu lielo naudu, būs sevi jāpierāda nto juristu vidū un jāsāk ar parastiem palīga darbiem. Juristu patiešām ir daudz, bet labu juristu - ne tik daudz. Daudzi absolventi arī nestrādā šajā jomā vai kādu laiku pastrādājuši, nododas kaut kam citam.
03.04.2019 10:11 |
 
Reitings 90
Reģ: 19.07.2018
Pašlaik studēju LU juristos. Tikšana budžetā ir ļoti atkarīga no tā, cik spēcīgi ir tavi vienaudži. Man eksāmena rezultāti bija ap 80 %, tāpat arī gada atzīmes vēsturē un matemātikā nebija švakas, bet paliku aiz svītras. Tā kā mācos par saviem līdzekļiem, dažreiz paliek žēl samaksātās naudas, jo ir studiju kursi, kuros viss būtībā jāapgūst pašmācības ceļā - pasniedzēji atstāsta to, ko paši varam atvērt likumi.lv un izlasīt. Bet tik un tā visticamāk savu izvēli tāpat nemainītu, jo citur sevi neredzu.
17.04.2019 11:58 |
 
Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
. Man eksāmena rezultāti bija ap 80 %, tāpat arī gada atzīmes vēsturē un matemātikā nebija švakas, bet paliku aiz svītras.

Man arī bija ap 80% eksāmenos un 9 abos priekšmetos. Budžetā netiku. Tas bija labu laiku atpakaļ gan.
17.04.2019 12:44 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits