Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

ja esi ''redaktore'' sirdī ar noslieci uz kāzām un visu ar to saistīto

 
Reitings 4
Reģ: 13.03.2019
Sveikas meitenes!
Pavisam neilgu laiku atpakaļ izveidoju bloga tipa saitu, kuru eksperimenta gaitā šobrīd papildinu.
Tematika saistīta ar kāzām. Kas, kur, kā, padomi utt. Mode, vietas, fotogrāfi, ārzemes, makeup, real wedding stāsti un plānojas arī intervijas, bet tā kā pati esmu tuvāka ar mārketingu un web lapas izveides procesu, man trūkst ko publicēt, jeb pašai tik viegli un ātri neiet.
Mājaslapa pašlaik ir eng versijā, bet plānoju arī lv.
Ko es meklēju?
Tā kā ar šo es neko nepelnu un visdrīzāk arī pirmajā pusgadā (vismaz) nekādu budžetu negaidu, bet kas zin, tad varbūt te ir kāda meitene ar ''redaktori'' sirdī un lielu interesi par šīm lietām, kas labi pārvalda angļu valodu un kurai ir brīvais laiks, ko tam šad tad veltīt.
Tas ir tāds kā hobija ''darbiņš'', bet kas zin par ko tas izvēršas, jo ir plāns konkrēto ideju ar laiku papildināt :)
13.03.2019 18:31 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Meklē bezmaksas darbaspēku? (t)(t)
13.03.2019 19:27 |
 
Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Meklē bezmaksas darbaspēku?

+++
Ja ir sava ideja un tu tai tici, tad dari, raksti, ņemies, cīnies. Varbūt tiešām ar laiku sāksi tādā veidā ko pelnīt. Bet iesaistīt svešu cilvēku, kas strādās tava mērķa labā par velti - šāds piedāvājums nav korekts. Nu nav jau tā, ka tava kāzu blogs ir kaut kas ekskluzīvs, tādu tak var uztaisīt jebkurš. Un ja cilvēkam ir liela degsme blogu veidot, interesēties par nozari, būt redaktoram, bliest svešvalodā, taisīt tās intervijas utml., tad kāpēc tērēt laiku to darot pie kāda cita, kur nesaņem ne atalgojumu, ne vismaz noderīgu ierakstu CV? Tas pats, kā kādam citam, kas izraudzīts par labu esam, likt par velti veidot savu Instagram saturu ar foršām bildēm, lai sev savāktu vairāk sekotājus. Kāds no tā labums jeb jēga otram?
13.03.2019 20:53 |
 
Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
jā, es arī īsti nesaprotu tās meitenes ieguvumus?
13.03.2019 21:39 |
 
Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Nu, tā tīri teorētiski šādu saitu var uztvert kā sava veida portfolio, kur cilvēks saliek savus rakstu darbus un vēlāk var topošajiem darba devējiem/pasūtītājiem parādīt kā paraugus. Rakstošajos darbos tāpat vien pēc darba intervijas nevienu neņem, vai nu jāparāda savas iepriekšējās publikācijas, vai arī jāuzraksta kaut kas pēc potenciālā darba devēja vēlmēm. Ja, piemēram, šajā kāzu saitā darbojas vairāki cilvēki, tad tas rada iespaidu par nopietnāku padarīšanu - iesācējam tas var noderēt.
Bet praktiski, protams, tas nav sevišķi labs piedāvājums. Mājaslapa jau tāpat paliek izveidotāja īpašumā, var gan izdzēst visu tur publicēto, gan arī ievākt naudiņu no reklāmām pēc pusgada "smilšu kastes" perioda, no kuras reālais tekstu autors neko vairs neredzēs.
Ja ir vajadzība pēc oriģinālajiem tekstiem angļu valodā, tad tādus var viegli un ne šausmīgi dārgi dabūt, piemēram, Upwork vai līdzīgās vietās. Tekstu autori tur ir dažādās cenu amplitūdās, piemēram, rakstītājs no Indijas prasīs mazāku summu nekā native speaker no, teiksim, ASV.
Tā ir tāda dīvaina domāšana - pirmo pusgadu neko nepelnīšu, tāpēc gribu, lai kāds manā vietā ieliek savas darba stundas par brīvu.
13.03.2019 22:00 |
 
Reitings 4
Reģ: 13.03.2019
Nu te jau arī nav minēts, ka pa tukšu velti :) Te darbiņa piemērs kā upwork, kur var uztaisīt uzdevumu ar konkrētu rakstu nr. mērķi un fiksētu maksu.
Zinu sava laika vērtību un tāpat domāju par cita cilvēka laiku, te galvenā doma ir tajā, ka iespējams ieraksts uzrunā kādu, kam tas viss interesētu, bet nav konkrētas pieredzes un ir gatavs darīt. :)
13.03.2019 22:02 |
 
Reitings 4
Reģ: 13.03.2019
Būsim reāli, jo no plikiem rakstiem neviens naudu nepelna. Kamēr, protams tas nav guest post tipa raksts vai ļoti ilgi pastāvoša bloga populārs raksts, kas ir sponsorēts, vai jau minētā reklāma, kas arī nepelna, ja saits nav populārs. Visa naudas pelnīšana notiek pēc mārketinga un citām lietām, kas tiek darītas, lai saits vispār ieraudzītu dienas gaismu.
Un jau pieminētais upwork ir manā iepriekšējajā komentārā :)
Pirms visu norokam, uzzinām labāk cilvēka konkrēto domu gājienu, noderēs ne vien internetā, bet arī reālajā dzīvē komunicējot ar cilvēkiem :)
13.03.2019 22:08 |
 
Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Nu, tā tīri teorētiski šādu saitu var uztvert kā sava veida portfolio, kur cilvēks saliek savus rakstu darbus un vēlāk var topošajiem darba devējiem/pasūtītājiem parādīt kā paraugus.

+
Jā, iespējams ar šo nodarbošanos neko nenopēlnīsi vai nopelnīsi maz, bet beigās cilvēkam būs savs background's, savs portfolio, savi darba paraugi, kas daudzos darbos ir vairāk vērti, nekā augstskolas "sarkanais" diploms vai šiks CV.
13.03.2019 22:35 |
 
Reitings 4
Reģ: 13.03.2019
Prieks, ka daļa no jums arī saprata domu! :)
14.03.2019 09:03 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits