Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

kur studēt?

 
Reitings 375
Reģ: 22.04.2016
Situācija ir tāda,ka esmu 2 gadus mācījusies RTU un tad pametu,jo sapratu,ka nav īsti mans.Šogad iesāku studijas no jaunā tajā pašā RTU(bet jau par maksu) un atkal uznāk besis no visa,kas notiek.Raudu katru vakaru tieši studiju dēļ.Un sliktākais ir tas,ka es pati nezinu,ko es gribētu studēt.Pašai kādreiz ir bijis sapnis kļūt par juristu,bet tad vecāki lika par to aizmirst.Vecākiem paziņoju par to,ka gribu aiziet arī no šīm studijām un vai vajadzētu pieminēt,ka ir bijis milzīgs skandāls.Tagad skatos uz Juridiskās koledžas pusi,jo tas vismaz kaut kā ir saistīts ar manu sapni.Bet īsti,kur var studēt bezmaksas?
30.01.2019 16:30 |
 
Reitings 2442
Reģ: 20.04.2014
LU JF ir budžeta grupa, bet nu tur konkurss ir liels un CE rezultātiem jābūt ļoti labiem. Ja tas tiešām ir tas, kas tevi interesē un uz ko esi gatava doties, vari samācīties, pārlikt nepieciešamos eksāmenus un tēmēt uz budžetu.
Bet man gan vairāk izklausās pēc tā, ka pati nesaproti ko vēlies. Varbūt tā vietā lai visu laiku lēkātu no vienas programmas uz citu, paņem pauzi no mācībām, pastrādā, izmanto laiku lietderīgi izpētot sev interesējošās jomas kārtīgāk (apmeklējot visas šitās izstādes, ēnu dienas, utml)
30.01.2019 16:40 |
 
Reitings 375
Reģ: 22.04.2016
Bonecutie,tur jau tā lieta,kad es mācījos skolā visu laiku gāju uz ēnot juristus,tiesnešus utt.,bet uz LU netiku un vecāki teica,ka naudu studijām nedos un kredītu ņemt arī neļaus.Tā arī un aizgāju studēt uz RTU uz budžetu,tagad jau strādāju un pati maksāju par pašreizējām studijām.Pauzi atkal neļauj neviens ņemt(es nedzīvoju ar vecākiem),bet tas spiediens par diplomu ir vnk neizturams
30.01.2019 16:47 |
 
Reitings 2442
Reģ: 20.04.2014
Tu taču esi pieaudzis un, kā pati saki, neatkarīgs cilvēks. Kā tev kāds var kaut ko neļaut? Ja liekas, ka jurisprudence tiešām ir tavs lauciņš, ej uz to. Ja esi ļoti apņēmīga, vari studijas uzsākt par maksu un tad maksimāli censties ierotēt budžetā, vai arī, kā jau minēju, samācīties un lieliski pārkārtot CE. Viegli nebūs, bet labāk smagi strādāt uz to, kas tevi interesē, nevis paciest to, kas besī un nenes labumu.
30.01.2019 16:53 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits