Vai arī jums ir tādi produkti, ko agrāk nevarējāt ieēst, bet tagad tajos nesaskatāt neko traku?:-) Man, piemēram, viena lieta ir olīvas. Joprojām nav tā, ka ēstu ar gardu muti, bet pēc 10 gadu atkal pagaršošanas, nav nemaz tik traki. :D
Es arī šokā, ka tik daudziem olīvas negaršo:-D Mūsmājās tā vispār ir standarta salātu sastāvdaļa, laikam jāsāk uzmanīties ar ciemiņiem:-D Un ierakstos pie tām, kurām garšo lakrica, arī salmiakki. Par mīdijām un citiem jūras mošķiem arī esmu sajūsmā, bet saprotu, kāpēc tie daudzus šausmina - nav gluži vizuāli pievilcīgi, it sevišķi astoņkājīši.
Man tie juuras,okeaana "moskiisi" vareetu teikt ne silts ,ne auksts!:-DCilveeki tiesaam biezi juusmo,bet es reizeem pat nejuutu garsu-varbuut taas garsas kaarpinas saak pazust zinaamaa vecumaa!:-D Iedomaajos par vinegretu-nu nav taa ,ka meetaatos ar rokaam un kliegtu-luudzu nee,bet arii nav taa ,ka loti garso.To pasu vareetu teikt par lakricu.
Agrāk negaršoja, bet tagad ēdu vai dzeru gardu muti: sēnes, olīves, sušī, kartupeļu pankūkas, soļanka, sieri, alus, vīns, zivis, sinepes, mārrutki. Vēl joprojām negaršo - kvinoja, vārītas olas, avokado, visi jūras mošķi izņemot garneles. Kategoriski atsakos ēst un domāju, ka nekad arī neēdīšu - meža gaļu un siļķi.
Esmu pārsteigta cik daudzām negaršo vienkārši ēdieni. Piemēram kā olas. No ātras puses man dēls ēd tikai olu baltumus - dzeltenumus ne pa kam. Tad nu cepu omleti tikai no olu baltumiem :-D Man vienīgais ēdiens/kārums kurš nekad nav garšojusi un domāju negaršīgs ir lakrica.tomēr lakrica mīļotājàm varu ieteikt Vēl nēsmu liela saldumu mīle, tad nu lielākā daļa saldumu man negaršo. Parasti jau pēc otrās kūkas kagšiņas, vai pus končas sāk šķebināt.
Mani māc ziņkāre, kāpēc tā - ēd mājas, bet neēd meža gaļu. Garša vai kādi uzskati tam pamatā?
Es laikam īsti nezinu kā pat tā gaļa garšo :-D, bet jau defoltā man ir - nē, to es tiešām neēdīšu. Cūku un vistu es ēdu (kādu brīdi gan biju pavisam no gaļas atteikusies), jo tā no bērnības ir ieaudzināts, ka ir ok viņus ēst, bet meža zvērus.. nē, man viņus ir žēl un es īsti nesaprotu priekš kam viņus ēst, ja var neēst. Es saprotu, ka kādam varbūt tā gaļa liekas garšīgāka par mājlopu gaļu, bet tā kā manā ģimenē meža gaļa nebija norma, tad tā nu ir sanācis, ka meža dzīvnieku gaļa ir kļuvusi par tādu lielu tabū.
Nu jāsāk jau ar to ka ne visiem medījumi ir pieejami. Tāpat arī katra galļa garšo savādāk ar savām garšas niansēm. es ēdu visas gaļas, bet pirmā izvēle noteikt nebūtu mežacūka, zaķis, trusis, alnis, varžu kājiņas un vēl šis tas ko te nevar pieminēt :-D Turpretī garšo mežacūkas un bebra gaļas dediņas. Kaut kā tā. Skatoties kā viss pagatavots un sasniegts.
Bērnībā negaršoja olas dzeltenums, tagad ļoooti garšo. Bet kopumā viss kas negaršoja agrāk, negaršo arī tagad- Olīvas, meža gaļa, aukstā zupa, melones, paprika, jūras veltes utt. :-| Ēdiena ziņā esmu ļoti izvēlīga.
Ķimenes un ķiploki, bērnībā negaršoja it nemaz, tagad ļoti garšo. Ķimenes nav ta, ka visam liktu klāt, bet vienkārši netraucē maizēs un skābos kāpostos utt, bet ķiplociņu vienmēr var klat pielikt. :)
Man laikam ir tāds pieraduma izlepums, jo mājas gaļas vietā, pie jebkuras izdevības izvēlēšos meža gaļu. Bērnībā reti, bet dabūju, tāpēc nebija aizspriedumu. Tagad pie meža gaļas tieku vairāk, vienmēr ļoti priecājos, jo pilnīgi citas garšas. Tāpat arī priecājos, ja var vistas vietā dabūt pīli vai paipalu. Runājot par olām - bērnībā arī tikai baltumus ēdu. Ja bija zupā vai salātos dzeltenums, tad viņš man garšoja, ceptas olas, pat ļoti, bet vārītā veidā man tas dzeltenums likās baigi sauss. Tagad ēdu garšo.
bet vārītā veidā man tas dzeltenums likās baigi sauss.
Mana mamma vēljoprojām pārvāra un pārcel olas. :-) Man patīk kad olu dzeltenums ir stingrs bet tai pašā laikā pats viducis tāds mīksts uz robežas ar jēlu : ņam
Bet man lūk tieši "pārvārītās" liekas vienīgās ēdamās - nu protams, ne tā pārvārītas, ka dzeltenums, jau zils paliek, bet visam ir jābūt pilnībā sacietējušam. Tāpat arī olas cepot sev vienmēr pārduru dzeltenumus, nepatīk šķidra vēršacs. It kā garšo, bet kaut kā psiholoģiski. Iespējams, tāpat kā citām ar to medījumu. Bet gogelmogels bērnībā gāja iekšā uz vella paraušanu - mīļākais gardums, kad nekā cita nebija. Tagad doma par termiski neapstrādātu olu uzdzen šausmas. :-DLai gan apsvilināts olu baltums uz desertiem ļoti patīk. :-P
Zintas tante. Jā, man arī gogelis modelis vairs negaršo, tomēr jēlas vai pusjēlas olas garšo, kaut vai olu dzeltenums uz tartars vai tā saucamās Benedikta olas. Olu cepu līdzīgi kā Tu - pārsūtīt dzeltenumu. Tiksi noķeru pareizo pusjēlo dzeltenu :-)