Agrāk negaršoja, tagad garšo

 
Reitings 586
Reģ: 03.04.2018
Vai arī jums ir tādi produkti, ko agrāk nevarējāt ieēst, bet tagad tajos nesaskatāt neko traku?:-)
Man, piemēram, viena lieta ir olīvas. Joprojām nav tā, ka ēstu ar gardu muti, bet pēc 10 gadu atkal pagaršošanas, nav nemaz tik traki. :D
23.01.2019 14:14 |
 
Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Olīvas negaršo visu mūžu, nu nevaru, briesmīgi.
25.01.2019 00:33 |
 
Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Es arī šokā, ka tik daudziem olīvas negaršo:-D Mūsmājās tā vispār ir standarta salātu sastāvdaļa, laikam jāsāk uzmanīties ar ciemiņiem:-D
Un ierakstos pie tām, kurām garšo lakrica, arī salmiakki. Par mīdijām un citiem jūras mošķiem arī esmu sajūsmā, bet saprotu, kāpēc tie daudzus šausmina - nav gluži vizuāli pievilcīgi, it sevišķi astoņkājīši.
25.01.2019 03:12 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Man tie juuras,okeaana "moskiisi" vareetu teikt ne silts ,ne auksts!:-DCilveeki tiesaam biezi juusmo,bet es reizeem pat nejuutu garsu-varbuut taas garsas kaarpinas saak pazust zinaamaa vecumaa!:-D
Iedomaajos par vinegretu-nu nav taa ,ka meetaatos ar rokaam un kliegtu-luudzu nee,bet arii nav taa ,ka loti garso.To pasu vareetu teikt par lakricu.
25.01.2019 03:42 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Agrāk negaršoja, bet tagad ēdu vai dzeru gardu muti: sēnes, olīves, sušī, kartupeļu pankūkas, soļanka, sieri, alus, vīns, zivis, sinepes, mārrutki.
Vēl joprojām negaršo - kvinoja, vārītas olas, avokado, visi jūras mošķi izņemot garneles.
Kategoriski atsakos ēst un domāju, ka nekad arī neēdīšu - meža gaļu un siļķi.
25.01.2019 08:43 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Selīna, pamanīju, ka ne Tev vienai medījums ir no-go. Mani māc ziņkāre, kāpēc tā - ēd mājas, bet neēd meža gaļu. Garša vai kādi uzskati tam pamatā?
25.01.2019 10:53 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Esmu pārsteigta cik daudzām negaršo vienkārši ēdieni. Piemēram kā olas. No ātras puses man dēls ēd tikai olu baltumus - dzeltenumus ne pa kam. Tad nu cepu omleti tikai no olu baltumiem :-D
Man vienīgais ēdiens/kārums kurš nekad nav garšojusi un domāju negaršīgs ir lakrica.tomēr lakrica mīļotājàm varu ieteikt
Vēl nēsmu liela saldumu mīle, tad nu lielākā daļa saldumu man negaršo. Parasti jau pēc otrās kūkas kagšiņas, vai pus končas sāk šķebināt.
25.01.2019 11:18 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Zīle kas tas ir? Kautkāds alkoholiskais ar lakricas garšu?:-D
25.01.2019 12:43 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Sognare.
Tas ir salmiskki liķierītis.
25.01.2019 13:10 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Zīle eh tad man neder:-D, būtu bez ° , tad savādāk, bet es nelietoju neko ar °:-D:-Datliek tik ēst pašu lakricu:-D
25.01.2019 13:39 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Mani māc ziņkāre, kāpēc tā - ēd mājas, bet neēd meža gaļu. Garša vai kādi uzskati tam pamatā?

Es laikam īsti nezinu kā pat tā gaļa garšo :-D, bet jau defoltā man ir - nē, to es tiešām neēdīšu.
Cūku un vistu es ēdu (kādu brīdi gan biju pavisam no gaļas atteikusies), jo tā no bērnības ir ieaudzināts, ka ir ok viņus ēst, bet meža zvērus.. nē, man viņus ir žēl un es īsti nesaprotu priekš kam viņus ēst, ja var neēst. Es saprotu, ka kādam varbūt tā gaļa liekas garšīgāka par mājlopu gaļu, bet tā kā manā ģimenē meža gaļa nebija norma, tad tā nu ir sanācis, ka meža dzīvnieku gaļa ir kļuvusi par tādu lielu tabū.
25.01.2019 13:50 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nu jāsāk jau ar to ka ne visiem medījumi ir pieejami. Tāpat arī katra galļa garšo savādāk ar savām garšas niansēm. es ēdu visas gaļas, bet pirmā izvēle noteikt nebūtu mežacūka, zaķis, trusis, alnis, varžu kājiņas un vēl šis tas ko te nevar pieminēt :-D
Turpretī garšo mežacūkas un bebra gaļas dediņas.
Kaut kā tā. Skatoties kā viss pagatavots un sasniegts.
25.01.2019 14:17 |
 
Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Bērnībā negaršoja olas dzeltenums, tagad ļoooti garšo. Bet kopumā viss kas negaršoja agrāk, negaršo arī tagad- Olīvas, meža gaļa, aukstā zupa, melones, paprika, jūras veltes utt. :-| Ēdiena ziņā esmu ļoti izvēlīga.
25.01.2019 14:33 |
 
Reitings 48
Reģ: 12.01.2019
Ķimenes un ķiploki, bērnībā negaršoja it nemaz, tagad ļoti garšo. Ķimenes nav ta, ka visam liktu klāt, bet vienkārši netraucē maizēs un skābos kāpostos utt, bet ķiplociņu vienmēr var klat pielikt. :)
25.01.2019 15:05 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Man laikam ir tāds pieraduma izlepums, jo mājas gaļas vietā, pie jebkuras izdevības izvēlēšos meža gaļu. Bērnībā reti, bet dabūju, tāpēc nebija aizspriedumu. Tagad pie meža gaļas tieku vairāk, vienmēr ļoti priecājos, jo pilnīgi citas garšas. Tāpat arī priecājos, ja var vistas vietā dabūt pīli vai paipalu.
Runājot par olām - bērnībā arī tikai baltumus ēdu. Ja bija zupā vai salātos dzeltenums, tad viņš man garšoja, ceptas olas, pat ļoti, bet vārītā veidā man tas dzeltenums likās baigi sauss. Tagad ēdu garšo.
25.01.2019 20:10 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
bet vārītā veidā man tas dzeltenums likās baigi sauss.

Mana mamma vēljoprojām pārvāra un pārcel olas. :-)
Man patīk kad olu dzeltenums ir stingrs bet tai pašā laikā pats viducis tāds mīksts uz robežas ar jēlu : ņam
25.01.2019 20:40 |
 
Reitings 586
Reģ: 03.04.2018
Lakrica negaršoja un joprojām negaršo. :D
25.01.2019 23:05 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Mana mamma vēljoprojām pārvāra un pārcel olas.

Bet man lūk tieši "pārvārītās" liekas vienīgās ēdamās - nu protams, ne tā pārvārītas, ka dzeltenums, jau zils paliek, bet visam ir jābūt pilnībā sacietējušam. Tāpat arī olas cepot sev vienmēr pārduru dzeltenumus, nepatīk šķidra vēršacs. It kā garšo, bet kaut kā psiholoģiski. Iespējams, tāpat kā citām ar to medījumu.
Bet gogelmogels bērnībā gāja iekšā uz vella paraušanu - mīļākais gardums, kad nekā cita nebija. Tagad doma par termiski neapstrādātu olu uzdzen šausmas. :-DLai gan apsvilināts olu baltums uz desertiem ļoti patīk. :-P
26.01.2019 11:40 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Zinas tante-jaa mees arii ar braali biezi taisijaam to "gogelmogeli",pievienojaam veel kakao!
Tagad domaaju-nebija vispaar slikts!:-)
26.01.2019 15:08 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Atcerējos, ka agrāk negaršoja, tagad garšo mīksti vārītas vai plaucētas olas. Plaucētas olas vispār - mmm....
26.01.2019 17:04 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Zintas tante.
Jā, man arī gogelis modelis vairs negaršo, tomēr jēlas vai pusjēlas olas garšo, kaut vai olu dzeltenums uz tartars vai tā saucamās Benedikta olas.
Olu cepu līdzīgi kā Tu - pārsūtīt dzeltenumu. Tiksi noķeru pareizo pusjēlo dzeltenu :-)
26.01.2019 17:22 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits