Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Grūtniecība Anglijā

 
Reitings 133
Reģ: 06.05.2018
Jautāju tām zinošajām. Kā tur īsti ir? Nesen esmu atbraukusi dzīvot uz Angliju , bet tā arī nepaspēju šeit sākt strādāt kā man ar draugu pieteicās mazulis. Draugs šeit jau strādā pāris gadus, bet es tikko kā atbraucu. Tad nu jautājums kā šeit ir ar pabalstiem ja Anglijā neesmu strādājusi nevienā darba vietā, tas teikt nodoklus neesmu maksājusi. Kā ir ar izmaksājamām summām un visu pārejo?
Internetā šadu tādu info atradu, bet varbut no jums uzzināšu ko vairāk.
21.01.2019 18:00 |
 
Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Nemaaceeshu pateikt kaa ir ar pabalstiem ja neesi sheit straadaajusi.
Zinu tikai to, ka ar pabalstiem, maaminjalgu un beernu kopshanas atvaljinaajumu ir diezgan skumji- pat ja esi ar pieklaajiigu darba staazhu.
Ja nedziivojat Londonaa un otraa pusiite pelna vismaz 30k gadaa tad ganjau kaut kaa galus var savilkt kopaa, bet ne normaali dziivot.
21.01.2019 18:50 |
 
Reitings 842
Reģ: 17.12.2018
Zinu tikai to, ka ar pabalstiem, maaminjalgu un beernu kopshanas atvaljinaajumu ir diezgan skumji
Kā, kā, un kur tad visas debesmannas ķīseļa krastos? 8-)
21.01.2019 18:55 |
 
Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
Būs jārēķinās ar to, ka visas medicīnas izmaksas būs jāapmaksā no savas kabatas.
Tām, kas ir strādājušas vismaz gadu, aizpildot papīrus piešķir NHS Maternity Exemption Certificate kartiņu. Ar ko uzrādot nebūtu jāmaksā. Tādēļ būs jārēķinās, ka izmaksās dārgi. Pazīstamajiem itāļiem, sieviete arī nebija strādājusi un 5. grūtniecības mēnesi 2 nedēļas pagulēja slimnīcā. Viņiem piestādīja rēķinu pusotru tūkstoti. Cik zinu, aizlaidās atpakaļ uz savu valsti un neko nesamaksāja..
Tātad piedzimstot bērnam piešķir 500£, bet arī ne visiem. Piemēram, mums nepiešķīra kaut arī abi strādājām un maksājām nodokļus. Saņēmām tikai 81£ pabalstu katram mēnesim.
21.01.2019 19:02 |
 
Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
Nū, manāmi, ka atkal zemteksts; ārzemēs ir slikti, nebrauciet, vissirslikti uk, vissirlabi elvē. Tie paši kadri, kas kultivē ideoloğiju vissirlabi elvē visos soctīklos.
Ja tēvs ir U.K rezidents nodokļu nolūkos un atzīst bērnu kā savu, tad...
Nodokļu atvieglojumus no ienākumiem par bērna esamību var formēt uz tēvu. Viņam mazāk atvilks no algas nodokļus nekā bezbērnu vecim.
Standarta pabalstu arī var saņemt bērna tēvs, tikai lai mazāk piesietos, vajag bērnu un sievišķi pie sevis piedeklarēt. Respektīvi, jāpaziņo iestādēm, ka bērns ar sievišķi dzīvo pie viņa. Atšķirībā no proof of ad.... šeit laikam jau reğistrējot bērnu prasa adresi, tad lai abi saraksta vienu adresi, to kur vecis dzīvo.
Vēl viņi var pieprasīt no LV VSAA izziņu, ka pabalstus par bērnu LV nesaņem! To var dabūt arī angļu valodā,ko iesniegt.
Ja vecim ir privāta polise, var ielikt polisē sievu, tikai pašam būs smuki jāsapiķo apdrošinātājam.
Pašas dzemdības viņi var formēt kā emergency, tai kategorijā, kura pienākas visiem bomžiem utml. LV arī ir tas pats.
Pirms un pēc aprūpe gan jāskatās, cik nāksies piķot. Privātie apdrošinātāji polisi iedarbina tikai 30 - 45 dienas pēc pirmās iemaksas veikšanas. Turklāt ne visi apdrošina jau esošas kaites vai jau esošu grūtniecību izdevumus.
Kas attiecas uz iztikšanu, vissirslikti jūkei ieteiktu padzīvot Rīgā bez sava īpašuma, maksāt īri un iztikt divatā ar veci, kurš pelna 1000 uz rokas mēnesī.
LV arī tām, kuras nav strādājušas, nekādus BKA nemaksā:-)
, tikai pabalstu bērnu parasto. Tāpat jāmaksā par vip aprūpi, līgumiem ar vecmāti utml.
Vēl kas, ja cilvēks ir vietējais vai naturalizējies jūkei un nav ko rīt, kur dzīvot, tad nevajag izmist, cietumos tur labi baro un apkure normāla. Protams, tik labi kā Somijā nē, bet svarā nenokritīsies.
21.01.2019 19:30 |
 
Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Vajag cilveekam reaali izskaidrot, ka UK gruutnieci bez darba pieredzes neviens ar atplestaam rokaam negaidiis.
Te jau ir pilns ar benefitu graabeejiem. It iipashi tagad kas notiekaas ar Brexit, tur veel nevar zinaat kas buus, shis ir riskants laiks lai paarvaaktos uz dziivi UK , it iipashi ar mazu ziidaini uz rokaam.
Es nesaku, ka te viss ir slikti. Var jau braukt un dziivot , bet vajag buut kaut kaadai stabilitaatei/iekraajumiem . Ja draugs pelna labi - viss super.. Bet ja taa aldzinja ir pie UK standartiem zema, tad tur nav ko daudz uz kjiiselju zemi sacereeties. Var jau arii viirietis pieteikties uz pabalstiem , bet kaa jau ieprieksh mineeju - pabalsti nepavisam nav lieli, burtiski neiespeejami butu nomaksaat komunaalos, iiri, paartiku, sadziives nepiecieshamaas lietas utt.
21.01.2019 19:56 |
 
Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
Tu gribi teikt, ka cilvēkam bez stāža un piķa LV dzemdēt ir labāk?
LV viņas vecim nemaksās tos pabalstus par bērnu un IIN atlaidi nepiemēros!
Ko iesaki? Šai dzemdēt un dzīvot elVē lai vecis sūta tik piķi? Vecim pārvākties uz elvē un meklēt darbu par kapeikām? Pēc tam ņerkstēt forumos cik viss te ir slikti?
Turklāt U.K vakanču ir vairāk jo valsts lielāka! Pazaudēs darbu, U.K ātrāk citu atrast ja cilvēks nav dumjš.
Jā, ir konkurence, bet vismaz IR kur iet uz intervijām! Esi viltīgs, pieredze ir, dabūsi citu darbu, kamēr LVnereti trūkst vietu, kur iet uz intervijām. Protams, ja vecim interesē darbs par 430 - 700 pirms nodokļiem uz papīra, tad varēs dabūt darbu nedēļas laikā! Tikai tad nav ko raudāt, ka rīt maz ko var atļauties.
Reāli vajag izskaidrot, ka darba devējiem arī elVē jaunās mātes bez nopietnas darba pieredzes!!! deficītā profesijā nav vajadzīgas! Dirs* var cik grib, bet vajag reāli padomāt. Pat ar 2 mağistra grādiem tām, kurām nav deficīta darba pieredze ir grūti atrast darbu! Daudzas dabūn kad bērnam jau 3 vai 4 gadiņi.,,,,,,,
21.01.2019 20:10 |
 
Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
Lattte +
21.01.2019 20:12 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Ehh, jā. Nebūs ne maternity pabalsts, ne bezmaksas medicīna... nu jācenšas pierādīt, ka bērna tēvs tur jau ilgi strādā, varbūt vismaz tos 3000 par dzemdībām nebūs jāmaksā.
21.01.2019 20:25 |
 
Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
Vecis var dabūt nodokļu izziņu no uk tipa vida.
Tur būs periodi, piem 2009.10.10 - 2019.10.01
Tabulas veidā. Man ir slinkums un dusmas, ka cilvēks nevar atvērt portālu ( u.k tur ir viss kā ar karoti mutē ieliets ) un izlasīt.
Vispār es nesaprotu, KO vispār strādāt var tik slinki cilvēki?
21.01.2019 20:36 |
 
Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Tul - Take a chill pill , tā uzvilkties nav labi veselībai ! :-D
21.01.2019 20:53 |
 
Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Man liekas prātīgāk būtu dzemdēt LV un ja esi te vēl strādajusi, tad ari kādu pabalstu dabūsi, UK vēl mīnusos iebrauksi...jo nu tiešām.. pat pastradat tur nepaspēji, kāpēc lai tev kāds tur kko pa lēto dotu vai labus pabalstus piešķirtu...
21.01.2019 22:21 |
 
Reitings 237
Reģ: 17.03.2018
Bet vai šeit, Latvijā, strādāji, pirms aizbrauci? Varbūt tieši dzemdēt, reģsitrēt un piedeklarēt bērninu ir vērts šeit, sapildi visus iesniegumus pabalstiem un brauc atpakaļ uz UK, ja vēlies... Un arī būdama grūtniece, vēl vari paspēt kaut kādu vienkāršu darbiņu pastrădāt, lai nopelnītu kaut maziem pabalstiem un soc. atbalstam. Nevienam darba devējam nav jāzina, ka esi JAU stāvoklī.
21.01.2019 23:23 |
 
Reitings 48
Reģ: 12.01.2019
Piekrītu Vasjam, var pasrādāt nedaudz, piemēram, par aukli vai ko tadu, ja var iekārtoties. Būtībā es sīkumos nezinu, bet neviens jau pa galvu nedos par to, ka dzemdēsi UK. Es teiktu, ka 100 reiz viglāk ir tieši UK dzīvojot, jo te tomēr var nopelnīt normāli. Protams, īre maksājas nedēļā, nevis mēnesī, bet arī alga nāk nedēļā paasti, nevis mēnesī. Ar minimālo algu var nomaksāt īri, 3 cilvēkus pabarot nomaksāt mašīnas apdrošināšanu, kas te ir dārgs prieks, un vēl paliek ko iekrāt. Tā ir pārbaudīta lieta. Protams, katrs cilveks savādāks un ja grib dzīvot grezni, tad nekā nebūs, bet galus kopā savilkt ir iespējams un ja LV būtu jādzīvo vienai un jāmaksā otra īre pa virsu partnera Anglijas īrei, tad diezvai sanāktu tik vienkārši ar nadām. Ņemot vēŗā, ka LV medicīna ir par maksu. Nezinu, kā tur citu draudzenēm, bet cik man zināms te UK medicīnas pakalpokumi ir bez maksas visiem, kam tie vajadzīgi. Jāmaksā pašiem par zālēm. Tas Maternity Exemption Certificate nodrošina to, ka nav jāmaksā par zālēm, ko izraksta uz recepti un par zobārstu (kas te ir dārgs). Viss pārējais, kā vienmēr, ir bez maksas. Ja tu tur pārvācies ar domu strādāt, nokārtoji NI nummuru, un ja vēl paspēj kādā darbā iekārtoties līdz laikam, kad puncis traucē, tad vispār nekādu problēmu.
Visiem Lielbritānijas rezidentiem ir pieejams NHS-veselības aprūpe bez maksas. Nav svarīgi, kas un kā, ja tu tur dzīvo likumīgi, tads tev ir pieeja. Ja tu tikai ciemojies, tad ir savādāk, bet ja tu ievācies pie vīrieša, nokārto visadus papīrus-rēķinus uz abu vārdiem, piemēram, var arī īres līgumā pievienot tavu vārdu u.t.t., tu nokārto NI numuru, un vari parādīt, ka tu tur neesi aizbraukusi tikai paciemoties, bet gan dzīvot, tad tev pienākas pieeja NHS. Protams, neviens vēl nezin, ko viņi taisās mainīt ar savu tupo Brezitu, bet pagaidām NHS ir bez maksas rezidentiem. Svarīgākais tam, manuprāt, būtu nomainīt reģistrēto dzīvesvietu LV papīros un reģistrēties pie partnera UK adresē.
Par pabalstiem gan ir tas, ko es nezinu. Pāris gadus atpakaļ noteikti varēja nokārtot bērna pabalstu UK bez problēmām, vienīgais tas, ka jāuzrāda, ka LV to nesaņem. Tas ir manuprāt 300 GBP uz 3 nedēļām vai uz mēnesi (īsti nepatikešu). Tā nauda ir bērnam (LV bērnunauda). Bērnam to neviens nost neņems. Par pabalstiem tieši tev kā bērna mātei, kas nestrādā gan es nezinu, tas ir tas, kur varētu rasties problēmas no ta, ka neesi strādājusi, jo daudzi pabalsti ir ar to saistīti tagad. Bet nenomirsi taču bez tiem pabalstiem.
25.01.2019 17:15 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits