Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Tiesības B kat

 
Reitings 60
Reģ: 10.11.2018
Sveikas! Jau jūtu, ka stāsts būs garšs, jo tēma sasāpējusies nu ļoti ļoti... tāpēc jautāšu uzreiz.. par cik tagad autoskolas braukšanas eksāmens ir obligāts, tad man jautājums par braukšanas karti un instruktora parakstu/zīmogu par atļauju kārtot eksāmenu.. vai tas tiešām ir nepieciešams un bez šī “paraksta” nav iespējams PAT doties uz autoskolas eksāmenu? Ir piektdiena un piezvanīt uz skolu varēšu tik pirmdien, tāpēc jautāju šeit.. jo Instruktors nepārtraukti min, ka viņa parakstu es nedabūšu.... un šeit seko mana cepšanās.. :)
Kad uzsāku mācīties teoriju, tad rozā briļļu iespaidā naivi domāju, ka es noteikti nebūšu tā, kuru čakarēs :) dzirdēju ļoti daudz šausmu stāstus no draugiem un radiem, bet tik tiešām domāju, ka man galva uz pleciem un būs ok (t)
Bet! Instruktori jau marinē pāri 35!!!! braukšanām. Jau laikam vairāk. Es nezinu cik, jo man tiešām ir bail skatīties kartiņā. Jau pusgadu braukāju unregulāri atdodu visu savu lieko naudu nodarbībās.
Sākšu ar to, ka pēc 16 nodarbībām izlēmu nomainīt instuktoru, jo pie viņa palika par dārgu. Ok, nomainu. Zvanu jaunajam pieteikties un saku:”man iepriekšējais minēja, ka palikuši vēl tik pāris māršruti un figūras mazliet, tad gribu pie Jums atnākt izmēģināt visu pieslīpēt līdz galam.”
Sāksim ar to, ka tajās 16 nodarbībās ar iepriekšējo instruktoru mēs izdarījām jau ļoti daudz ko un es paralēli braucu ar baltajām ar citiem šoferiem un tik visi gaidījām manu eksāmenu. Taču kaut kā šis jaunais instruktors man radīja iespaidu, ka es NEKO nemāku! Piekasījās pie visa un pirmajās 2ned ārpus mārupes 30km/h netikām!!! Lai gan es pie stūres jūtos labi un bīstamas kļudas nepieļauju.. es uzreiz 2.reizē ar jauno prasīju, kad tad brauksim uz maskačku? Šis man atbild:”kad man pierādīsi, ka vari, tad brauksim”
Ok... es viņam jau pierādu trešo mēnesi!!!!! Un tikai šodien tur aizbraucām. Protams, paralēli KATRU nodarbību seko kādi manipulatīvi izteicieni par to, ka tiesības nedabūšu bez viņa utt... nodarbību regulāri sākam vēlāk un beidzam 10-15min ātrāk un vēl viskautkas šausmīgs
18.01.2019 20:22 |
 
10 gadi
Reitings 350
Reģ: 26.05.2013
Baigi daudz braukšanas tēmu pēdējā laikā :D
Jautājums, kurā autoskolā mācies, ja nav noslēpums? Es teiktu, ka tev vēlreiz jāmaina instruktors. Var izvēlēties tādu arī ārpus savas autoskolas, noteikti tev varu ieteikt savu instruktoru, viņš arī var parakstīt kartiņu, manuprāt, vienkārši konkrēti zinu, ka viņš nečakarēs noteikti. Bet jā, jābūt parakstītai kartiņai obligāti pirms autoskolas eksāmena.
18.01.2019 20:28 |
 
Reitings 60
Reģ: 10.11.2018
Kartiņa ir pierakstīta! Visas visas nodarbības ir pieraksītas ar visiem parakstiem pie katras.
Es jautāju tießi par kādu mistisku beigu parakstu.. ka esmu pielaista pie eksāmena.
Uzdrukā man PM, Lauriee :)
18.01.2019 20:32 |
 
Reitings 60
Reģ: 10.11.2018
Es tiešām nesaprotu, kāpēc notiek tāds haoss visiem pēdejā laikā.. es vienkārši neticu, ka pie vainas ir TIKAI kursanti. Protams, ir situācijas, kad kursants pats kaut ko nesaprot vai neprot.. bet vai tiešām ir nepieciešamas tik daudz reizes, lai to iemācītu vai paskaidrotu? Manuprāt, tās obligātās reizes pārsvarā ir pilnīgi pietiekamas, lai visu iemācītu un kārtotu eksāmenu. Tas ir ļoti necilvēcīgi no instruktoru puses šādi manipulēt, draudēt (es to saukšu par draudiem, jo tā ir iebedēšana) un izspiest pēdējo no cilvēka savu interešu labā.
18.01.2019 20:36 |
 
10 gadi
Reitings 350
Reģ: 26.05.2013
Hmm nu tam gan nepiekrītu, ka pietiek ar obligātajām, reti, kad tiešām pietiek un liela daļa cilvēku ir labākās domās par savu braukšanu, nekā viņi tiešām ir. Es vienmēr teicu instruktoram, ka neprotu neko un nesanāk nekas, bet viņš uzsvēra, ka visi pat nebrauc tik labi kā es un noliek eksāmenus. Tad reāli skumji paliek. Nu varbūt esmu kritiskāka pret sevi, bet come on, tu vari uztaisīt tādu nelaimi ar savu neprašanu. Es vēl joprojām saprotu, ka ir lietas, ko īsti neprotu un vajadzētu uzlabot, bet tās vairs nav bīstamas lietas, kaut gan eksāmenu noliku jau.
p.s. uzrakstīju tev pm
18.01.2019 20:41 |
 
Reitings 60
Reģ: 10.11.2018
Mana doma bija tāda, ka varbūt, ja instruktori tiešām būtu ieinteresēti kursantu apmācit pēc iespējas ātrāk, tad nenotiktu tāda čakarēšana. Es nedomāju, ka ir nepieciešamas n-tās reizes pa mārupi vai imantu, ja cilvēks jau intensīvā satiksmē, piemēram, maskačkā nepieļauj kļūdas. Protams, vienmēr var braukāt ar vairākiem instruktoriem, bet pēc tādas pieredzes cerība zūd un kāda iespēja, ka nākamais nebūs tāds pats.
Esmu dzirdējusi arī šausmu stāstus par 50+ nodarbībām, tas jau ir savādāk. Bet šeit iet runa par cilvēku parasto, kuram braukšana nesagādā grūtības, kļudas netiek pieļautas un notiek brutāla manipulācija
18.01.2019 20:50 |
 
Reitings 60
Reģ: 10.11.2018
Daudzās profesijās ir ētikas kodeksi vai zvēresti, bet instruktoriem tādu laikam nav. Un, protams, it īpaši, ja braukšana notiek ar savu mašīnu un nauda tiek saņemta par katru nodarbību un pie tam ziemas sezonā, kad kursantu jau tā nav. Un instruktors to neslēpj, ka naudas nav, kursantu nav. Loģiski, ka jāmarinē savējie pašreizējie, ja jaunie nenāks. Tas ir vienkārši bizness.. diemžēl!
Ja skolotājiem skolā maksātu par katra skolēna izgāzto pārbaudes darbu un papildus stundām, tad domāju daudz kas arī būtu savādāk.
18.01.2019 20:53 |
 
10 gadi
Reitings 350
Reģ: 26.05.2013
Nē, es tiešām nesaprotu, kur tādus instruktorus izrok :-D:-D Kad es savam teicu, ka gribu vēl braukšanas pāris pirms eksāmena, viņš skatījās uz mani un jautāja - tiešām? tu domā tev vajag? :-D Es biju tā, kas gribēja vēl braukt!! Rakstat tak sūdzības par tādiem, lai citi neiekristu, varbūt tāpēc viņiem ir tik maz kursantu, ka ir pilnīgi tizli, manam bija pilna diena pierakstīta plānotājā vienmēr.. Tāpāt cik zinu arī draudzenes instruktors vienmēr ir aizņemts, jā, arī ziemā.
18.01.2019 20:57 |
 
Reitings 60
Reģ: 10.11.2018
Lauriee, kad pabeigšu, tad noteikti rakstīšu ļoti lielisku sūdzību!
Kā arī CSDD mājaslapā var atrast kompetenču līmeņus, ar kādiem iespējams nokārtot eksāmenu. Tie ir sekojoši -
labi - kompetences līmenis atbilst nepieciešamajam, pretendents stabili iekļaujas ceļu satiksmē, nerada draudus sev vai citiem satiksmes dalībniekiem, zina un prot izmantot galvenās normatīvo aktu prasības, ievēro ceļu satiksmē vispārpieņemtās normas, izprot satiksmes situāciju un pieņem atbilstošus lēmumus;
pietiekami - kompetences līmenis atbilst minimāli nepieciešamajam, pretendents kopumā iekļaujas ceļu satiksmē, nerada draudus sev vai citiem satiksmes dalībniekiem, zina un prot izmantot galvenās normatīvo aktu prasības, ievēro ceļu satiksmē vispārpieņemtās normas, izprot satiksmes situāciju un pieņem atbilstošus lēmumus, bet nepieciešami uzlabojumi un tālāka patstāvīga attīstība;
nepietiekami - kompetences līmenis neatbilst minimāli nepieciešamajam, pretendents nespēj iekļauties ceļu satiksmē, rada vai var radīt draudus sev vai citiem satiksmes dalībniekiem, nepārzina vai neprot izmantot galvenās normatīvo aktu prasības, neizprot satiksmes situāciju un neprot pieņemt atbilstošus lēmumus, līdz ar to tiek vai var tikt radītas satiksmei bīstamas un traucējošas situācijas.
!!!
Ar pietiekamu kompetences līmeni ir iespējams nokārtot eksāmenu. Un ir minēts, ka nepieciešama vēl prakse. Taču nokārtot var! Ja es jau n-tās reizes nepieļauju kļūdas un iekļaujos satiksmē, pārzinu noteikumus, tos protu izpildīt praksē un atbilstoši spēju ātri reaģēt dažādās situācijās, esmu droša, ka tiesībām esmu gatava.
Loģiski, ka lielākā mācīšanās notiek pēc tiesību iegūšanas nu jau patstāvīgi. Tāpēc neredzu nekādu jēgu tupa braukāt turpu šurpu, par to maksāt lielu naudu un neko jaunu neiemācīties. Tikai klausīties pārmetumus par to, ka parakstu nedabūšu.
18.01.2019 21:06 |
 
10 gadi
Reitings 350
Reģ: 26.05.2013
Tikai klausīties pārmetumus par to, ka parakstu nedabūšu.

Šajā gadījumā palīdzēs tikai instruktora maiņa. Tur jau vairs nav sakara ar tavu braukšanu, ja viņš vienkārši to saka neatkarīgi no braukšanas. Nesaprotu gan, kā viņš to spēj tā brīvi teikt (t)
18.01.2019 21:10 |
 
Reitings 118
Reģ: 09.07.2012
Man arī bija tāda situācija, ka pati instruktoram prasīju vēl braukšanas līdz brīdim, kad viņš teica, lai eju uz eksāmenu un atpakaļ nerādos, jo neko jaunu viņš man neiemācīs. :-D
Un par parakstu, nezinu kā citur, bet man kartiņu parakstīja autoskolas vadītājs, varbūt Tev arī ieteiktu griezties pie vadītāja, ja ir tāda iespēja, pirmkārt jau pastāstīt par radušos situāciju un otrkārt tiksi pie informācijas ko darīt tālāk.
18.01.2019 21:14 |
 
Reitings 615
Reģ: 20.10.2009
Instruktoru es arī nomainīju, jo reāli čakarēja. Lika braukt, bet neko nemācīja.
Aizgāju no tā naudas kāsēja (skolas instruktors) pie pavisam cita no malas instruktora. Tas man uzreiz pateica, ka to lapiņu ar parakstu varēšu wc pie sienas piespraust. Tāpat arī sarunājām, ka nečakarēs un laidīs uz eksāmenu, kad liksies, ka esmu gatava. Tā arī bija, vēl nedaudz nobraucu un ļoti daudz iemācījos un arī Csdd neprasīja nekādu parakstītu instruktora lapiņu.
18.01.2019 21:33 |
 
10 gadi
Reitings 350
Reģ: 26.05.2013
Csdd neprasīja nekādu parakstītu instruktora lapiņu

Neprasa, tas vajadzīgs autoskolai, citādāk pati autoskola nevada tevi sistēmā un tu pat nevari pieteikties uz eksāmenu. To zinu noteikti, jo pati skatījos pirms autoskolas eksāmena vai varu pieteikties csdd eksāmenam, bet tā nevar. Nezinu, varbūt tavs instruktors ir krutāks un pats var pielaist pie csdd eksāmena?
18.01.2019 21:40 |
 
Reitings 60
Reģ: 10.11.2018
Šķiet, ka msMad kārtoja tiesības pirms jaunās sistēmas, ka autoskolas eksāmens ir obligāts :-O
18.01.2019 21:48 |
 
Reitings 60
Reģ: 10.11.2018
Tikko runāju ar paziņu no tās pašas skolas un viņa teica, ka skolas administratores sacījušas, ka bez instruktora paraksta uz lapiņas viņa var nenākt. Skan cerīgi :-D:-D:-D:-D:-D
18.01.2019 21:52 |
 
Reitings 60
Reģ: 10.11.2018
Gan jau katru reizi, kad kāds zvana un jautā par šo visu, tad viņas domā, ka cilvēks vienkārši braukt neprot :-D
Es tiešām negribu sabojāt nekādas attiecības ne ar vienu un negribu lekties, bet citu izeju neredzu.
18.01.2019 21:55 |
 
Reitings 60
Reģ: 10.11.2018
Tikko parēķināju, ka kopumā esmu jau iztērējusi 1236€ :-D tas ir bez vēl turpmākām braukšanām un autoskolas un csdd eksāmena :-D ej tu nost :-D
Pat, ja instruktoru nomainīšu jau pirmdien, tad tāpat vēl pāris reizes jāmaksā jaunajam,+ 33€ autoskolas eksāmens, +csdd visi izdevumi (e)
18.01.2019 21:58 |
 
Reitings 118
Reģ: 09.07.2012
Šķiet, ka msMad kārtoja tiesības pirms jaunās sistēmas, ka autoskolas eksāmens ir obligāts

Kopš kura laika ir obligāts? Es tiesības noliku pagājušā mēneša sākumā un man arī nekāds skolas eksāmens nebija jāliek braukšanā, tikai teorijā.
18.01.2019 23:55 |
 
10 gadi
Reitings 350
Reģ: 26.05.2013
Kopš kura laika ir obligāts?

Man liekas, ka tas ir atkarīgs no autoskolas, arī nesapratu, no kurienes tāda informācija, ka obligāti :-D obligāts ir tikai ieraksts no autoskolas sistēmā, lai var pieteikties eksāmenam, kādreiz varēja aiziet, nolikt izmēģinājuma eksāmenu un tad iet uz īsto bez autoskolas parakstiem, tagad pat uz izmēģinājuma nevar aiziet bez autoskolas
18.01.2019 23:59 |
 
Reitings 54
Reģ: 28.12.2018
Aizej uz autoskolu un pasaki,ka instruktors negrib tev ierakstīt kartiņā braukšanas(vai ko tev vajag) sekojošu iemeslu dēļ(nosauc iemeslus) un saki,ka tev tā kartiņa ir vajadzīga,jo gribi iet pie cita instruktora.Autoskola sazināsies ar instruktoru un liks viņam visu izdarīt.Bet vai tu dabūsi ierakstītas visas 30+ braukšanas-tas būs diez vai.Jo pārsvarā viņi ieraksta tikai obligātās un viss.Btw,kad būs autoskolas eksāmens un ja tu viņu noliksi,tad vari uzreiz prasīt tam instruktoram,kurš pieņēma eksāmenu,parakstīt tev to kartiņu
19.01.2019 00:12 |
 
Reitings 54
Reģ: 28.12.2018
Un nuko,mācies Credo?:-D
19.01.2019 00:13 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits