Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Bijusī

 
Reitings 406
Reģ: 29.06.2017
Puisis ar bijušo draudzeni kopā bija 2 gadus, tad viņa draugu nokrāpa un viņi izšķīrās. Pēc gandrīz gada ar puisi sākām veidot attiecības, ar to viss ir kārtībā, uzticos viņam.
Bet. Bijusī draudzene katru dienu raksta viņam, pārsvarā tie ir neitrāli jautājumi, piemēram, "Čau, ko dari, kā iet?", kaut arī sarakstes neesmu lasījusi, draugs ik pa laikam parāda, pastāsta, par ko viņi sarakstās. Iepriekš viņam par to neizteicu īpašas pretenzijas, tikai klusībā pie sevis papukstēju, jo viņi kopā veidoja darbu universitātei un kontakts bija neizbēgams. Bet tagad semestris ir gandrīz galā, darbs ir nodots un viņu kontakts joprojām turpinās. Tagad sāku izteikt savas domas draugam, ka man ir nepatīkami, ka viņi sarakstās, bet viņš apgalvo, ka viņa jūtas pret bijušo ir gaisušas, saprats, kāds viņa ir cilvēks, varu viņam uzticēties, ir izstāstījis visu par bijuśo, neko neslēpj. Viņi ir kursabiedri, tāpēc abiem atrodas, par ko runāt.
Kad draugs bija teicis bijušajai, ka viss kontakts starp viņiem ir jānogriež, viņa sākusi lūgties, lai nedarot to.
Draugam uzticos, bet šīs sarakstes mani kaitina. Piemēram, sēžam, skatāmies filmu, viņam atnāk ziņa no bijušās un draugs viņai atbild. Es saku, lai noliek telefonu un beidz sarakstīties, ka man tas ir nepatīkami. Tad viņš pārstāj viņai atbildēt, sarakste beidzas, nomierina mani, ka tie ir sīkumi.
Jā, varbūt tie ir mani tarakāni, kompleksi, nenoliedzu, kaut arī ar uzticību viss ir kārtībā, tomēr cenšos pie tā strādāt. Bet vienalga nevaru vienaldzīgi uz to noskatīties, nu, nevaru.
Pati ar savu bijušo draugu bijām labi draugi, vienmēr varējām atrast, par ko runāt, bet pēc šķiršanās man pat prātā neienāca viņam rakstīt un jautāt, kā viņam iet, jo bijušie ir bijušie, lai cik ļoti man pietrùktu tās draudzības, tomēr nerakstīšu viņam, tā ir pagātne.
Un arī tagad negribu izskatīties pēc histēriķes, kura ierobežo cilvēku un aizliedz viņam kaut ko, nostādot sevi pasaules centrā.
Bijušajai ir draugs šobrīd, bet, cik noprotu, tās attiecības ir uz brukśanas robežas. Man no malas izskatās, ka viņa cenšas paturēt puisi kā rezerves variantu, lai, ja nu nesanāk ar to, tad ir otrs variants.
Kā jūs rīkotos tādā situācijā? Vai tiešām tie ir tikai mani tarakāni un par to nav ko uztraukties, jo puisis apgalvo, ka starp viņiem nekā nav un tās ir tikai tukšas sarakstes?
14.01.2019 08:47 |
 
Reitings 554
Reģ: 17.12.2018
Tava draugam tās viņu draudzīgās attiecības arī ir svarīgas tik pat, cik viņai?
Piemēram, sēžam, skatāmies filmu, viņam atnāk ziņa no bijušās un draugs viņai atbild. Es saku, lai noliek telefonu un beidz sarakstīties, ka man tas ir nepatīkami. Tad viņš pārstāj viņai atbildēt, sarakste beidzas, nomierina mani, ka tie ir sīkumi.

Ja draugam viņa neko nenozīmē, un viņš to dara tikai tāpēc, ka viņa izlūdzās, tad var jau arī neatbildēt katru reizi, kad viņa uzraksta vai vismaz Tavā klātbūtnē, kad kaut ko kopīgi darāt. Galu galā, tagad bijusī un viņas kaut kādas jūtas (vienalga, kādas) tagad nav Tava drauga atbildība un problēma.
Tavam draugam arī būtu jāpasaka bijušajai, ka viss ir pagātne, un nav vajadzīgas draudzīgas attiecības (ja pašam nevajag), pietiks tikai ar pieklājīgu sasveicināšanos, u.t.t. Citādi sanāk, ka bijušās emocijas svarīgākas par Tavām.
Man tas kopumā nebūtu pieņemami un vispār nebūtu pieņemami, ka draugs vienmēr atbildētu. Uzskatu, ka normāli būtu, ja nekādas privātas komunikācijas vairāk nebūtu.
14.01.2019 09:30 |
 
Reitings 842
Reģ: 17.12.2018
Man no malas izskatās, ka viņa cenšas paturēt puisi kā rezerves variantu, lai, ja nu nesanāk ar to, tad ir otrs variants.
Man gan izskatās, ka arī tavam puisim ir tādi paši mērķi - ja nu ar tevi nesanāk, tad bijusī vienmēr pa rokai.
Bet vispār izskatās, ka viņu attiecības tā līdz galam nav beigušās, lai arī ko tur abi teiktu.
14.01.2019 10:26 |
 
Reitings 2442
Reģ: 20.04.2014
Mans uzskats arī ir tāds, ka pagātne ir jāatstāj pagātnē. Par ko viņiem tur katru dienu čalot? Es pat ar savām tuvākajām draudzenēm nesarakstos katru dienu :D tikai ar draugu.
Skaidrs, ka tai meitenei viņš nav vienaldzīgs, un nav nozīmes tam, vai tiek plānots rezerves variants vai līdz galam īsti viss nav beidzies, puisim būtu jāsaprot, ka nav ko bīdīt tādu "draudzību" tāpat vien.
14.01.2019 10:32 |
 
Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
Es laikam uzreiz ķertos vērsim pie ragiem un noorganizētu tikšanos trijatā vai četratā. Ja jau viņa ir tikai “draugs”. Vēl ļoti interesētu ko viņas puisis par to saka, ka viņa raksta bijušajiem un vēlas uzturēt “draudzību”.
Šādā kopīgā pasēdēšanā arī redzētu, cik viss ir nevainīgi. Un vēl būtu iespēja parādīt, ka Jūsu attiecībās viss ir kārtībā un viņai savu degunu nav ko bāzt.
P.s.Man arī nav pieņemami draudzēties ar bijušajiem, kad pašam ir nopietnas attiecības un uzskatu, ka zem tā visa vienalga slēpjas personiski nodomi. Vēl pie tam man tas liktu uz to skatīties tā, ka viņa mani uzskatītu par kaut ko nenopietnu un tukšu vietu.
14.01.2019 10:36 |
 
Reitings 930
Reģ: 25.09.2017
Man arī bija ļoti līdzīgi, tikai vīrs ar bijušo nebija draugi,taču viņš izturējās laipni..sākumā. Viņa vienkārši rakstīja un zvanīja ne tikai manam vīram, bet arī viņa mammai, draugiem utt. Un vēl uzdrošinājās rakstīt man par to, cik ļoti es īstenībā esmu nenozīmīga un NEīstā:-D Protams, vīru tas jau sāka kaitināt, jo nu....arī es sāku vārīties.:-D Nācās mainīt telefona nr. utt. Bet beigās viņa pat brauca pie vīra mātes uz darbu un tur prašņāja:-D Bija traki. Tā viņa ņēmās kādus 3 gadus:-D
Pieņemu, ka reāli puisis tic, ka viss ir neitrāli, mēģina būt laipns, neaizvainot un nekā nav, taču meitenes paliek meitenes!:-D (bet arī nav fakts) Es vēl iedomājos, ka varētu būt līdzīgi, kā manā situācijā bija, ka bijusī jutās pārāka, jo viņa taču pazīst puisi ilgāk par tevi utt.:-D Tā teikt, krāniņu mērīšanās. Ka it kā jau tas puisis nav īsti vajadzīgs, bet vajag tev parādīt :-D
14.01.2019 11:44 |
 
Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
Nezinu, mans uzskats ir šāds:
Kamēr tev puisis visu atstāsta pat tad, ja tu neprašņā viņu, tikmēr es uzticētos.
Ja viņi ir kursabiedri, tad kontakts ir un paliks neizbēgams viņu starpā.
Kamēr viņš nesāk slapstīties pa krūmiem, melot, nenākt mājās, dīvaināk izturēties, palikt vēss vai stādīt mani otrajā vietā tikmēr es točna neuztrauktos, lai gan pēc dabas esmu šausmīgi greizsirdīga.
Ja tai otrai meitenei ir jūtas kaut kādas pret viņu, piekrītu, ka meitene var palikt riebīga un mēģināt izjaukt jums tur visu, jo viņa tevi uzskata par konkurenti tādā gadījumā.
Ja tu viņu palūdz nesarakstīties, bet vēlāk tāpat atbild viņai, kāpēc viņš vispār iesaistās kaut kādās draudzīgās čalošanās par dzīvi? Lai neaizvainotu?
Bet nu saprotu, studiju biedri ir un paliek studiju biedri
Bet saprotu arī autori, ka nekad nevar zināt ko viņi vēl dara vai par ko runā kopā kamēr studē.
14.01.2019 12:12 |
 
Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Ja tā meitene raksta katru dienu un vēl lūdzas nepārtraukt komunikāciju, tad viņai noteikti vēl viss nav beidzies. Un puisis, varbūt arī tiešām negrib neko vairs ar to bijušo, bet emocionāli vēl nevar pārraut saikni, izdzēst no dzīves.
14.01.2019 12:29 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kad draugs bija teicis bijušajai, ka viss kontakts starp viņiem ir jānogriež, viņa sākusi lūgties, lai nedarot to.

Viņai ir problēmas ar pašcieņu. Tiesa.. Tavs puisis arī ir frukts. Saka, ka kontakts jānogriež, bet aktīvi atbild uz viņas tekstiem.
Man nebūtu iebildumi komunikācijai ar ex, ja viņa ar mani arī uzturētu labu kontaktu.. tā teikt - kļūt par ģimenes draugiem :)
Patika bigsister ideja :)
14.01.2019 14:55 |
 
Reitings 406
Reģ: 29.06.2017
Tweek, šobrīd viņš studē pēdējā kursā, kur tagad ir tikai prakse un nenotiek lekcijas, līdz ar to komunikācija "dzīvajā" nav tik aktīva, izņemot saskriešanos uz ielas. :-)
No vienas puses uzticos viņam, jo cenšamies būt viens pret otru atklāti, izteikt visu, kas ir uz sirds, kā arī tas, ka viņš saraksti pārtrauc, ja izsaku savas pretenzijas par to, un viņš pirmais neraksta viņai.
Tāpat arī esmu viņam tiešā tekstā pateikusi, ka, ja uzzināšu par to, ka ir bijis kāds krāpšanas mēģinājums, tad viņam to nepiedošu.
Jā, un viņš ir pieklājīgs, varbūt pārāk, tāpēc arī pārsvarā atbild bijušajai (pēc manām domām un viņa teiktā), un viņa ir viens no tiem retajiem cilvēkiem kursā, ar kuru viņam ir izveidojies labs kontakts (viņš ir visai noslēgts). Labā sirds, ibio rio.
Nedaudz tiku skaidrībā ar savām domām, sapratu, ka tomēr neuztraucos nepamatoti. Paldies, meitenes, par padomiem. :-) Mierīgā ceļā centīšos panākt to, lai viņš samazina to kontaktu līdz minimumam, pasakot bijušajai visu tieši.
14.01.2019 15:38 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
pasakot bijušajai visu tieši.

Var arī tā zolīdi atkratīties ignorējot :)
14.01.2019 17:20 |
 
Reitings 2442
Reģ: 20.04.2014
Var arī tā zolīdi atkratīties ignorējot

+
Manuprāt, šajā gadījumā nav nepieciešamas nekādas skaļas konfrontācijas un tiešās runas, lai puisis vienkārši pārstāj ar viņu diendienā čatoties. Domājams, meitenei pieleks. Citādi viņai gan jau liekas, ka puisim arī ir interese, ja jau viņš vienmēr atbild.
14.01.2019 17:35 |
 
Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Var arī tā zolīdi atkratīties ignorējot

Tas pat būtu vislabākais, "aukstums" no tava puiša puses :D
Atbildes tikai pēc ilga laika, ne pilnos teikumos, pāris neitrāli vārdi un viss, viņai pašai apniks...bez visādas skaidrošanās ar to čiksi utt.
14.01.2019 21:48 |
 
Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Neredzu neko sliktu, ja divi ex komunicē, jo izbeigt attiecības un vēl palikt ka draugi - tas jau ir labi.
Protams šis ...
Draugam uzticos, bet šīs sarakstes mani kaitina. Piemēram, sēžam, skatāmies filmu, viņam atnāk ziņa no bijušās un draugs viņai atbild. Es saku, lai noliek telefonu un beidz sarakstīties, ka man tas ir nepatīkami. Tad viņš pārstāj viņai atbildēt, sarakste beidzas, nomierina mani, ka tie ir sīkumi.

... ir par traku.
Nesaprotu tos cilvēkus, kuri telefonā saņemot ziņu cenšas par katru cenu tūlīt un uzreiz atbildēt, jo vienmēr pastāv iespēja atbildēt vēlāk.
Man no malas izskatās, ka viņa cenšas paturēt puisi kā rezerves variantu, lai, ja nu nesanāk ar to, tad ir otrs variants. Kā jūs rīkotos tādā situācijā?

Viņa cenšas paturēt puisi kā rezerves variantu? A Tavam čalim izņemot "burkānu" biksēs smadzeņu nav, viņš pats nav spējīgs noteikt kura ir ex, kura ir tekošā draudzene, kas ir attiecības un atbildība? Viņu var tā vienkārši paņemt un nočiept no Tevis?
.
Domāju ka Tu te neko nevari izmainīt, ja čalis sagribēs, tad nokrāps, ja negribēs, tad nekrāps.
14.01.2019 22:20 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits